A számítógépemen ESET Smart Security 7 van telepítve és havonta frissítve újságból való kóddal. A személyi tűzfala viszont "ugrál", majdhogynem 5 mp-enként beugrik hogy ki van kapcsolva, majd visszaugrik, hogy bekapcsolva. Ez mitől lehet?
Nem szükséges mellé más esetleg a malwarebytes.
A kérdésed nem igazán értem. biztos hogy kikapcsolva állapotba kerül nem az van hogy be van kapcsolva a jéték üzemmód és teljes képernyős alkalmazásoknál átvált (sárga felkiálltójel)?!
Amúgy ha gondod van vele (ami előfordulhat ha ráfrissítettél az előző verzióra) akkor telepítsd újra.
Amennyiben az esetben az önvédelem nem volt bekapcsolva előfordulhat hogy kiiktatta a védelmét. Újratelepítésnél (én legalább is) maradéktalanul levakarom a programot, a fájlrendszerből és a registry-ből is és csak utána telepítem. Van más tűzfalszoftver, vagy védelmi modul telepítve? Ebben az esetben összeakadhat.
Távolítsd el a programot maradéktalanul az eset leírása szerint (csökkentett módban):
megj.: előtte kapcsold ki az összes védelmi modult!
ezek után keress rá a registry -ben az "ESET" -nek és töröld ha találsz hozzá tartozó bejegyzést!
Töröld:
Fájlok/mappák:
"ESET" Könyvtár:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data
C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs
C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\Application Data
C:\Documents and Settings\NetworkService\Local Settings\Application Data
C:\Documents and Settings\Felhasználó neved\Application Data
C:\Program Files
Registry: keress rá az ESET -re. Sok van ezért csak a fontosabbakat írom, de használhatsz eltávolító programot is és futtass registry tisztítást is!!!
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\*\shellex\ContextMenuHandlers\ESET Smart Security - Context Menu Shell Extension
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Drive\shellex\ContextMenuHandlers\ESET Smart Security - Context Menu Shell Extension
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Drives\Shellex\ContextMenuHandlers\ESET Smart Security - Context Menu Shell Extension
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Folder\shellex\ContextMenuHandlers\ESET Smart Security - Context Menu Shell Extension
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ESET
HKEY_CURRENT_USER\Software\ESET
HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\ESET
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_EKRN
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\edevmon
Amennyiben ezek után sem jó akkor ott az operációs rendszerrel lesz gond (bármi). Nézd meg nem ír-e hibát az eseménynaplóban. mielőtt visszatelepíted én futtatnék online víruskeresést. Sok sikert!
ERARemover rosszindulatu program parancssori eltávolító:
Amennyiben megfertőződtél és a vírus átírta a registry bejegyzéseket ezzel helyreállíthatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!