Melyik védelmet javasolnátok jobban, ESET vagy Avastot?
Nem tudom melyikel járnék jobban.
ESET-et magazinos kóddal használnám.
A gépbe 1GB Ram van ha számit valamit is.
Multkor probaltam a lubuntut,ami feltelepult ugyan,de be tolteni mar nem ohajtot csak villogot a fekete kepernyon a kurzor...
Annyira nem teljesen szimpatikusak ezek a linuxok,meg nem is ertek ugy hozzajuk teljesen...
Bongeszos jatekokal jatszom csak,ha jatszom..
Én is Linux párti vagyok... :-)
Windows -ra Avast vírus kergetőt javaslom, 1GB RAM esetében más szóba se jöhet. Ez beéri maximum 50MB RAM -al, míg hasonló képességű más vírus kergetők 200 de akár 400MB RAM -ot is felzabálnak normál működés közben, ami mellet még ott az operációs rendszer is, esetleg Skype és az 1GB el is ment.
(csak telepítés és frissítésnél lassú, ezért a frissítést célszerű úgy-ütemezni hogy ne zavarjon)
Eset sem eszi a memóriát...Nekem is csak 1.5 Gb van öreg gépen és nem akadályoz!
ESS Gépígénye:
Windows 8.x, 7, Vista, Home Server:
1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
512 MB (1 GB for Vista x64) RAM of system memory
320 MB available space
Super VGA (800 × 600)
Windows XP:
400 MHz 32-bit (x86)/ 64-bit (x64) processor
128 MB RAM of system memory
320 MB available disk space
Super VGA (800 × 600)
Kedves Tibor
Ne részletezzük a memóriákat, mert nem fogyaszt sokat! Ill. többet mint az általad említett Avast!
...de a kedvedért jelenleg:
Mem Usage: 10MB
Pagefile 11Mb
Paged pool 1MB
NON-Paged Pool 0.7MB
Természetesen ha frissít vagy ellenőriz ezek jelentősen megnőnek, ami természetes!
Az automatikus frissítés meg alap egy vírusírtónál.
indulás óta (kb30 órája) lefoglalt memória:
Mem Usage: 10MB
Pagefile 21Mb
Paged pool 17MB
NON-Paged Pool 19MB
1.8 Ghz -as processzorral 166MHz -es, 1.5 GB RAM mellett nem fogja a gépet ez magáért beszél!
Azt meg ,hogy az ESET Smart Security Kiemelkedő a piacon, azt sem kell ecsetelni, de mint írtam be is kell állítani a vírusírtót. Ami még nagy előnye a közösségi médiák felügyelete. gondolom hallott már mindenki facebook vírusokról. A Twitter és Facebook profilokat is ellenörzi (social media scanner) még a barátok profilját is! nálam (ismerős profiljában) talált is FB vírust.
Nah jó nem futtatom tovább az ESS -t,de csak annyi hogy nem terheli a gépet!
Sok jó vírusírtó van piacon, nem feltétlen az ESS -t kell használni, ez mindenkinek a saját döntése!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!