Német nyelvű facebook vírus. Mit csináljak?
Egy ismerősöm linkelt egy videónak látszó valamit az üzenőfalamra egy rövid német szöveggel (sajnos ez az ismerősöm tud németül és azt hittem hogy poénkodik vmit) szóval lényeg hogy rámentem, kiírta hogy vmi új youtube frissítés kell hozzá.. én hülye leszedtem, a vírus meg szétküldte az összes ismerősömnek. Lefuttattam az avast vírusirtót full system scanben is és nem talált semmit... azóta az ismerőseimnek, akik szintén bekapták ezt a vírust , szétküldte megint. Én meg nem merek felmenni gépről facebookra mert félek hogy szétküldi újra nekem is.
Hogy tudnám megtalálni ezt a vírust a gépen? (Downloads-ban nincs, ahova elvileg a böngésző szedte le)
Format c
Aztán rakj valamilyen linux disztribet:) Aki facebookon nem tudja megállni h mindenhova össze vissza kattintgasson annak jól fog jönni h kvázi összevírusolhatatlan a rendszer.
Nem vírus, féreg. Csak újratelepítéssel lehet megszabadulni tőle.
http://www.youtube.com/watch?v=IqVUT8P31ew
hamis virus mint ez ami a videoban van nyugi azé nem talált semmi mert hamis:) haverom mondta de lehet h nem bizt.
Az AVAST sem mindenható. Ha egy olyan férget kaptál, ami a boot közben fut le, akkor meg vagy lőve, mert azt semmilyen vírusirtó sem fogja leszedni. (Mivel annak az indulása előtt már lefut és szépen védi magát.)
Sőt, már léteznek olyan vírusok is, amiket még formázással SEM lehet leszedni. De mondjuk ez tuti nem ilyen... :)
Tanácsok a FÉREG eltávolítására:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!