Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan lehet hatékonyan...

Hogyan lehet hatékonyan növelni a tüdőkapacitást, a víz alatt töltött időt? Kinek mennyi a rekordja? Van különbség a nemek között?

Figyelt kérdés

2014. nov. 29. 14:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem 3 perc a rekordom, minél több gyakorlással és sportolással tudod növelni. De maga a levegővisszatartás nem valami egészséges hosszútávon, mert károsíthatja az agyat.
2014. nov. 30. 17:10
 2/12 anonim ***** válasza:

Tüdőkapacitás fejlesztésére gyakorlatok:

gyorsúszás 3-as, 5-ös, 7-es, 9-es levegővel

majd egy-egy hossz egy levegővel.

Ha már megy, akkor rövid pihenő, majd újra.

Amire nagyon kell figyelni, az a hiperventilláció elkerülése, mert az veszélyes lehet. 2-3 mély levegővétellel a tüdőben már kicserélődik a levegő, de a hiperventilláció még nem következik be.

További gyakorlatok:

https://www.youtube.com/watch?v=b6DUEEQm3dY

Úgy 3:50-tól a végéig.

https://www.youtube.com/watch?v=LK2iv_NE74M

A [link]

és a [link] honlapokat érdemes böngészni. A két videó is innen való.

2014. dec. 8. 13:25
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy tanfolyam, ami pont erről szól:

[link]

2015. okt. 17. 13:38
 4/12 anonim válasza:
100%
Nekem 5 perc. De én már csinálom egy ideje. Először 10 mp volt. De a nem az egyáltalán nem számít. Meg attól is függ, hogy mennyire bírod. Mert nekem először a 10 mp is alig ment....
2015. okt. 17. 14:35
 5/12 anonim ***** válasza:

Az 5 perchez gratulálok!

Leírnád bővebben, hogy érted el, mit gyakoroltál?

2015. okt. 17. 16:07
 6/12 anonim válasza:
Egy átlag féfi 2 percig bírja
2015. nov. 28. 15:36
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Például futással is jól lehet növelni a tüdőkapacitást. Ha sokat futsz, az a tüdőt is jól megedzi. Aztán persze víz alatt úszással is lehet gyakorolni. Én régebben azzal próbálkoztam, hogy a víz alatt átússzam a (kisebb) medencét. Végül sikerült.

Igen, a férfiak tovább bírják. De ez attól függ. Pl. egy otthonülős, állandóan számítógépes játékokkal játszó férfi kevesebb ideig bírná, mint egy olyan nő, aki minden nap fut és sportol.

Még kérdés?

2016. márc. 13. 18:59
 8/12 anonim válasza:
100%
Nekem kádban úgy, hogy a pereméig ért a víz, 2 perc, szárazföldön meg 4:26.
2016. jún. 25. 14:03
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem a következők a lélegzet-visszatartott rekordidőim:

• „szárazon”, az ágyamon hanyatt fekve (mocorgás nélkül): 2'40" (ezt ma reggel produkáltam xD ugyanez az idő sztem már csak pár gyakorlás és meglesz a 3 perces is)

• víz alatt, szintén mocorgás nélkül: 2'36" (ezt kicsivel a koronahiszti kirobbanása előtt értem el egy élményfürdő medencéjében [és nem sz@rt be senki, hogy ott maradok-e xDDD]; általában a mocorgás nélkül lent maradást úgy oldottam meg, hogy egy korláthoz kitámasztottam magam, és szó szerint semmit csinálva is lent maradhattam így)

• úgy pedig *egyelőre* eddig kevesebb volt egy percnél (nem is sokkal:)) a víz alatti időm, ha közben folyamatosan úsztam is

• úgy pedig kb fél perc, ha megint csak mozdulatlanul, de előtte ürített tüdővel vagyok a medence alján (nagyjából azóta vagyok képes „üres” tüdővel ellenni fél percig, amióta a telitüdős+mozdulatlan időm elért egy másfél és 2 perc közé eső időt)

Mivel értem ezt el?

Versenyszerűen SoSe úsztam, sőt semmiben nem versenyeztem sose. Az egyetlen dolog, amit megtettem és amit az átlagember nem tesz, hogy egyszerűen csak hobbiszinten ezt gyakorlom pár éve. (most 25és½/F)

2020. ápr. 29. 20:54
 10/12 anonim ***** válasza:

#2-ből annyira reagálok most, hogy azt a részt én is csináltam, hogy miután régen mindig csak „3-as levegő” volt gyorsúszás közben, 1-2 éve valamikor* ezt megváltoztattam 5-re xD :) szóval ha most is úszhatnék, és ha éppen gyorsúszásban úsznék, akkor már 5 tempónként venném a levegőt, nem 3 :)

*(nem emlékszem milyen én volt akkor xD)

#4 ehhez én is nagyon gratulálok! ;) azzal együtt is, ha akármilyen sok gyakorlás alatt is érted el ‒ az azért nem semmi, hogy tíz mp-ből lett az az öt perc...

(#9-el vagyok azonos kommentelő)

2020. ápr. 29. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!