Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Bolognai bot jó a Dunára?

Bolognai bot jó a Dunára?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy viszonylag olcsó botot amit tudok azért használni tóra folyóra de mostanság leginkább Dunán horgászom. szerintetek megfelel a bolognai a dunára?
2013. okt. 14. 12:45
 1/3 anonim ***** válasza:
Mivel folyóra találták ki, igen.
2013. okt. 14. 14:11
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2013. okt. 15. 13:05
 3/3 gomzoli ***** válasza:

Sőt, ideális. Nekem 3 darab van, 5-6-7 méteres hosszban, de leggyakrabban a 7 méterest használom, mert avval a legjobb az úszó irányíthatósága, valamint akár 6 méteres vízen is tudok vele fix úszóval horgászni.

NE vegyél olcsó botot! Megbánnád! Inkább legyél még egy darabig önmegtartóztató, várj tavaszig, addig gyűjtsd a pénzt, és ha összegyűlt legalább 20 ezer Ft-od, akkor kezdj el keresgélni.

Tudom, hogy lesz aki lehurrog, meg sznobnak kiált ki érte engem, de határozottan állíthatom, hogy ez alatt az összeg alatt nem érdemes bolognai botot venni:

az olcsóbb botok önsúlya 7 méteres hossz mellett 6-700 gramm felett van! Összecsukott állapotban ez nem tűnik soknak, sőt könnyűnek érezni. De kihúzott teljes hossz mellett 15 perc után már kellemetlen teher! És mivel kézben tartandó a bot, egy óra után sajog a hátad, a vállad, a karod. Ráadásul ezek a súlyos botok pont a nagyobb "tehetetlenségük" miatt kevésbé gyors akcióval rendelkeznek, lustán reagálnak, ha bevágsz.

Egy jó minőségű bot 7 méteres hossznál nem több, mint 500 gramm, de inkább kevesebb (az enyém 435 gr.- YAD La Spezia Pole, ugyanez van 5 m hosszban is, az 235 gr. súlyú). Egy ilyennel már élvezetesebben lehet horgászni, jobb a kezelhetősége, gyorsabb a reakciója.

2013. okt. 17. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!