14 éves vagyok 75 kg- (kb) -175cm fogyni akarok otthon tabletták nélkül. Hogyan?
A kilókhoz, azaz a tested zsírtartalékaihoz akkor nyúl a szervezeted, ha aerob edzéseket csinálsz kb 3-4X1 órát/hét, közben a pulzusodat kb 130 alatt tartod: ha nagyon lihegsz, nem megy be elegendő oxigén, ami nélkül nincs fogyás. (lassú kocogás, gyors séta, bringázás, úszás)
Szénhidrát (kevés) reggel, gyümölcsök reggel és délutánig (a bennük lévő gyüm.cukor is hizlal kevés kivétellel, de a fruktóz lassan szívódik fel, tehát utána nem leszel éhes minta szénhidrátok és a répacukor után). Vacsorára edzés és zöldségek, ebédre sok fehérje, hogy ne izomból fogyj.
Zsírt szénhidrát nélkül nem tudsz megemészteni, hasmars lesz belőle.
Ha ezeket az alapokat tudod, akkor mindig kontroll alatt tarthatod a testsúlyodat, bármilyen diétát is választasz (ésszerű kereteken belül).
Edzés során az első fél órában még nem zsírt, hanem csak vércukrot bontasz- ezt jó tudni még.
OFF:
De... Miért is akarsz fogyni, amikor pont ideális a súlyod..? én személy szerint nem tartom férfiasnak a nyüzüge, váll-és csípő nélküli hímnemet, akiknek a súlya is alig éri el a férfias minimumot...
ON
Ettől függetlenül sok kitartást és sikereket Neked!
Hello én abban a cipőben járok mint te csak kicsit öregebb vagyok teljesen megértelek és igazad is van viszont az előtted szólónak is h a testsúlyod jó te inkább átalakítani akarod a zsírt izomra de ahhoz h ez sikerüljön le kell adnod pár kilót szoval mind2töknek igaza van sztem. Itt találsz pár videót ezt én is innen szedtem valahonnan
Első vagyok. Igen, te izmosodni szeretnél inkább.:) Aerob videóban nem tudok segíteni- én a futásra esküszöm, azaz a lassú kocogásra zenével. De a többiek biztosan adnak ötleteket.
De ha izmosodni akarsz, akkor a javaslatom ez: a heti 3 aerob edzéstől le fogsz fogyni. Viszont rengeteg fehérjét (csirkemellet, halat, szójaterméket, stb..) egyél, ez segít fejlődni az izomzatnak, amelyet kevésszer ismételt nehéz mozdulatokkal és nehéz súlyokkal tudsz erősíteni. Súlyzóból hetek alatt, fokozatosan emeld a dózist, és 4-5 emelésnél egyszerre ne csinálj többet! Ugyanígy a hasadra, stb, ahol túl soknak ítéled a zsírt.
De ezt az én véleményem szerint akkor kezdd el, ha kicsit lejjebb mentek a zsírpárnáid- amelyek nem lehetnek azért vészesek, csak nem tartod magad eléggé feszesnek, ugye? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!