Jó ez az edzésterv?
Hétfő: guggolás
Szerda: fekvenyomás
Péntek: felhúzás
Olvastam, hogy egy csomó régi erőemelő edzett úgy, hogy nem végzett semmilyen más gyakorlatot csak az erőemelés három fogásnemét.
Mark Chaillet edzésterv például ennyi volt:
Hétfő: guggolás és fekvenyomás
csütörtök: felhúzás
Mindig úgy csinálta, hogy bemelegítés után nagyon lassan ment fel félpiramisban egészen néhány (alkalmanként egy) ismétlésre), majd néhány levezető sorozat és ennyi.
A többi napon semmit sem csinált csak pihent meg zabált.
Nekem belefér a heti három edzés, azért gondoltam, hogy én meg így csinálnám!
Hülyeség?
Odaértem a végére kérdőjellel, hogy "hülyeség?"
Ez szerintem jelzi, hogy kíváncsi vagyok mások véleményére.
De egyébként Marty Gallagher: Primitív őserő című könyvének 67. oldalán van leírva Mark Chaillet edzésterve.
Vagy akkor szerinted ne variáljak, hanem vegyem át az eredetit, ami Mark Chailletnek bevált?
Hétfő: guggolás és fekvenyomás
Csütörtök: felhúzás
Ha kiegészíted plusz gyakorlatokkal az hasznos lehet:
Akkor ilyen hibrid edzéstervem legyen magyarul?
Tehát félig erőemelő - félig testépítő?
Csak mert én meg úgy gondoltam, hogy jobb csak egy célra rámenni egy ideig!
De köszi a tippet! Magyarok közül Kathi a legnagyobb, majd áttanulmányozom jobban az edzéstervét!
Csináld egy nap mind a hármat, csak a felhúzásból kevesebb sorozatot és húzódzkodj is (esetleg chin up, hogy jobban fejlődjön a bicepsz) és megvagy szerintem.
Ennek tényleg csak akkor lenne haszna hogyha legalább 2 specifikus gyakorlatot belezsúfolsz még minden napra, mert édeskevés egy nap egyvalamit csinálni akármennyire is több izomcsoportot mozgat egy guggolás vagy felhúzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!