Lencse, bab, sargaborso mint szenhidratforras?
Jó ch forrás, de a rizsben, tk tésztában több a szénhidrát (70%)
A fehérjetartalmát nem érdemes figyelni, mert a növényi fehérjét nem számoljuk bele a napi étrendbe a hiányos aminoprofilja miatt (nem hasznosul úgy a fehérje, mint az állati eredetű).
Rostforrás, ezért gázforrás.
Az előttem szólót annyiban szeretném kiegészíteni, hogy:
NEM hiányos az aminoprofilja, hanem VALÓSZÍNŰLEG ROSSZABBUL SZÍVÓDIK FEL ÉS ROSSZABBUL hasznosul a bennük lévő fehérje, mint az állati eredetű.
Én az első 79-es vagyok.
Köszönöm a kiegészítést!
Utolsó válaszoló:
erről a kombózásról én is hallottam, tudnál írni erről kicsit bővebben?
A növényi forrásokban is megvan minden esszenciális aminosav, ráadásul ugyanolyan arányban, mint az állati forrásokban. Ezért felesleges kombinálni. Ez csak broscienece. Semmi nem támasztja alá.
A gond a felszívódással és hasznosulással lehet. És kiemelném, nem biztos, hogy van, de LEHET.
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__5656..
Ezért, aki tutira szeretne menni, preferálja az állati forrásokat!
OK, ebben is van valami.
Ha nagyon kötekedni szeretnék ,akkor a rizst azért nem venném potenciális fehérjeforrásnak a maga 8 gramm/100 gramm értékével. Mire rizzsel vinnél be elég cisztein, meg metinoint, túl sok Ch-t kellene magadba rakni.
A hüvelyesekkel való fehérjebevitelben még van ráció.
De nem szeretnék kötekedni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!