Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lencse, bab, sargaborso mint...

Lencse, bab, sargaborso mint szenhidratforras?

Figyelt kérdés
Plusz a feherjetartalmuk is magas
2014. aug. 24. 12:52
1 2
 1/11 anonim válasza:
Inkább gázforrás
2014. aug. 24. 12:57
 2/11 anonim ***** válasza:
53%

Jó ch forrás, de a rizsben, tk tésztában több a szénhidrát (70%)

A fehérjetartalmát nem érdemes figyelni, mert a növényi fehérjét nem számoljuk bele a napi étrendbe a hiányos aminoprofilja miatt (nem hasznosul úgy a fehérje, mint az állati eredetű).

2014. aug. 24. 13:00
 3/11 Szintiszoli123 ***** válasza:

Rostforrás, ezért gázforrás.

Az előttem szólót annyiban szeretném kiegészíteni, hogy:

NEM hiányos az aminoprofilja, hanem VALÓSZÍNŰLEG ROSSZABBUL SZÍVÓDIK FEL ÉS ROSSZABBUL hasznosul a bennük lévő fehérje, mint az állati eredetű.

2014. aug. 24. 13:49
 4/11 anonim ***** válasza:
Rosszabbul szívódik fel? Nem erről van szó. A állati eredetű proteinek:húsok, tejtermékek, tojás stb. teljes protein források, azaz minden esszenciális aminósav meg van bennük. A növényi protein nem teljes, de pl. kombinálással azzá lehet tenni, mert ami mondjuk a gabonából hiányzik az a hüvelyesekben megvan. Így pl. a rizs babbal egy teljes proteinforrás.
2014. aug. 24. 13:59
 5/11 anonim ***** válasza:

Én az első 79-es vagyok.

Köszönöm a kiegészítést!

Utolsó válaszoló:

erről a kombózásról én is hallottam, tudnál írni erről kicsit bővebben?

2014. aug. 24. 14:07
 6/11 Szintiszoli123 ***** válasza:

A növényi forrásokban is megvan minden esszenciális aminosav, ráadásul ugyanolyan arányban, mint az állati forrásokban. Ezért felesleges kombinálni. Ez csak broscienece. Semmi nem támasztja alá.

A gond a felszívódással és hasznosulással lehet. És kiemelném, nem biztos, hogy van, de LEHET.

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__5656..

Ezért, aki tutira szeretne menni, preferálja az állati forrásokat!

2014. aug. 24. 14:09
 7/11 Szintiszoli123 ***** válasza:
"Ez csak broscienece. Semmi nem támasztja alá" - ezt a kombinálás hasznosságára írtam.
2014. aug. 24. 14:11
 8/11 anonim ***** válasza:
A kombinálgatás lényege, hogy ami az egyik növényi fehérjében nincs (vagy alig van) az a másikban bőségesen megvan. Pl. a riszben alig van lizin, de metioninban és ciszteinben gazdag. A babnál meg fordítva. Ez nem broscience, nem véletlenül figyelnek a vegan testépítők annyira a kombinálgatásra. Az igaz, hogy így sem lesz olyan jó mint egy állati eredetű fehérje, de ettől még megfelelő lehet egy bizonyos szintű izomzat felépítéséhez.
2014. aug. 24. 14:17
 9/11 Szintiszoli123 ***** válasza:

OK, ebben is van valami.

Ha nagyon kötekedni szeretnék ,akkor a rizst azért nem venném potenciális fehérjeforrásnak a maga 8 gramm/100 gramm értékével. Mire rizzsel vinnél be elég cisztein, meg metinoint, túl sok Ch-t kellene magadba rakni.

A hüvelyesekkel való fehérjebevitelben még van ráció.

De nem szeretnék kötekedni :)

2014. aug. 24. 14:33
 10/11 anonim ***** válasza:
A lencse jó tömegelésnél.
2014. aug. 24. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!