Mi ez a sok hülyeség?
Sziasztok
Mindenki elvan, hogy így CH úgy CH ennyiszer testsúly, annyiszor testsúly, szerintem hülyeség így meghatározni.
Én a kalória plusszra mentem, CH-t nem néztem, hogy mennyi megy, csak kis kalória meg fehérje legyen meg.
10 hónap alatt, olyan fejlődést elértem, amit sokan csak tátott szájjal néztek a terembe.
Én úgy tömegeltem, hogy egy angol oldalon kikalkuláltam, hogy az én súlyomhoz 2900 kcal kell, hogy kalória pluszban legyek és tömeget növeljek.
Nos 10 hónap után kérdezték meg sokan a terembe, hogy hány g CH-n vagyok stb.., hogy ilyen jól fejlődök, mondtam nem számoltam, erre ki voltak akadva, mintha azt mondtam volna, hogy tudok repülni.
Hazajöttem és elkezdtem számolgatni, mezomorf típús vagyok.
Fehéjre 2.5 x ttkg (ezt számoltam, hogy legyen meg a napi beépíthető fehéjre, fontos)
Szénhidrát : Itt még én is csodálkoztam mikor a mennyiséget elosztottam a testsúlyommal 6.5 x ttkg CH jött ki.
Nem vagyok Hard Gainer, mindenhol olvasgatom 4-5 x ttkg CH-at ajánlanak és fejlődnek vele, hát ezt jól megnéztem.
Szerintem ne a CH-t nézzétek, hanem, hogy a kalória plusz legyen meg tömegelésnél és a kalória minusz mikor szálkásítotok.
Véleményetek ? :) Nagyon kíváncsi lennék rá.
Nem használtam semmi tápkieget vitaminon kívűl.
Két dolgot mondanék el.
1. Annyira utálom, hogy a kajaszámolgatást mindenki valami meghatározó, mindent eldöntő dologként adja a testépítők szájába, el akarja hitetni velük, hogy ők megszállottak/őrültek. Tudom, hogy Te nem egészen ezt írtad le, de ezt tisztázni kell. A kaják méregetése és a tápanyagokkal való matekozás mindössze precízség, hogy tudjuk, merre hány méter. Nem ettől leszünk izmosak, nem attól a ténytől lesz valaki testépítő, hogy méregeti a zabpelyhet, és 99 grammnál rátesz 3 szemet, hogy 100 legyen. Mindig idejön valaki, és azt hiszi, ő szarta a spanyol viaszt, mert nem számolta a kaját (ezt most megint ne vedd magadra), és így is fejlődött. Ez evidens, hogy miért baromság.
2. Azért számoljuk a ch-t, és nem a kalóriákat, mert
a) egyszerűbb. Nem mindenki olyan precíz, mint Te, sokszor szoktam pl. most nyáron jégkrémet zabálni, aminél sokkal egyszerűbb hozzáadni azt a 70 gramm ch-t, mint a 453,4 kcal-t. Tehát persze, közvetlenül a kalóriáktól fogunk hízni, de a matek része egyszerűbb a makrotápanyagokkal.
b) Sokan (én is) nem csak a külsőnk miatt kajálunk úgy, ahogy, ezért érdekel engem pl. hogy mennyi ch-t eszek, mert nem tartanám egészségesnek, hogy 8-9g*ttkg ch-t nyomjak le, mint fél év, mert csak így jön a tömeg. Ha a kalóriákat számolgatnám, nem lenne különbség a 8g*ttkg ch zero zsír és a 4g*ttkg ch 2g*ttkg zsír között (nyilván kicsit az utóbbi több lenne, mert ugye nem kereken 2x annyi kcal a zsír, mint a ch, de nem akartam törtekig menni). Élettanilag viszont egészen más a kettő.
Pont most találtam, itt Szintiszoli mondott még egy érvet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__5914..
Értem én, könyebb a CH-t számolgatni, meg ha nem jön tömeg akkor azt emeled. De ha kalóriát számolsz, ugyan ott vagy.
Ha megeszel 100g zabpehlyhet vagy megiszol 40g olajat, ugyan ott vagy, kivéve, hogy zabpehely + fehérjét tartalmaz.
Ez testépítés, minél precízebb vagy, annál kevesebb zsír jön rád.
Sziasztok!
Nekem Oriza 2/b példája tetszik a legjobban. Abban a lényeg.
Kérdező!
A kalóriaszámolás a fehérjék miatt nem jó.
A fehérje építőkő a zsír és a ch pedig energia.
A fehérjéből is állít elő energiát a test, ha CH-ból és zsírból nem kap eleget. De ha ezt tudjuk, akkor azt is tudjuk, hogy ez nem hatékony.
Pl.
2000 kcallal tömegelek. Van benne 4 gramm CH, 1 gramm zsír, 2,5 gramm fehérje (csak a hasamra ütöttem). Nem jön a tömeg. Mit csináljak?
betolok még 300 Kcalt. Legyen mondjuk 200 Kcal 48 gramm fehérjéből (pl 200 gramm csirkemellből), meg 100 Kcal 500 gramm uborkából.
A fülemen fog kijönni a sok uborka, és drágábbat is vécézem majd a 200 gramm csirke miatt, de az a fránya tömeg csak nem fog jönni, pedig emeltem 300 Kcalt!
Érted, kérdező?
De ez ennél bonyolultabb :) Nem vagyok azért ilyen hülye.
A kalóriát mértem csak, de ez mellett :
1. Vigyáztam, hogy napi 2.5 x ttkg Fehérje meglegyen
2. Vigyáztam, hogy a plusz kalóriákat tiszta kajából vigyem be, vagyis +200 kcal biztos nem fehérjét raktam még hozzá, hanem szénhidrátot
3. A fórumozok nagy része tulmasztifikálja az egészet és nincs semerre fejlődés
4. Ha valakinek azt mondod emelje a CH-t, ugyan ott van, mint én a kalóriával, mivel én is a CH-t emelem, hogy a kalória többlet meglegyen.
5. Csak én lehet +30 CH-t emelek és pontosan belőttem a kalória többletem és hetente rámjön 0.5 kg, más kicsit több CH-t rakd és több a kalória többlet, jobban zsírosodik
Na ez a helyzet, ez az én meglátásom, jól fejlődtem, sőt jobban mint a többi ember, akiket ismerek a teremből, 7-8 hónap alatt elhagytam olyat, aki 1 éve edz, nem teljesen jó étrendel, de azért betartja nagyjából a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!