Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha a tésztát kifőzöm veszít a...

Ha a tésztát kifőzöm veszít a ch tartalmából?

Figyelt kérdés
[link]
2014. júl. 22. 12:43
 1/8 anonim ***** válasza:

ha megfőzöd, akkor vizet vesz fel, tehát a tömege ezek szerint kb 2x-esére nő (még nem mértem) és a tápanyagok koncentrációja is kisebb lesz.

egyébként minden kaját nyersen kell mérni és úgy számolni a tápanyagtartalmát.

2014. júl. 22. 12:51
 2/8 anonim ***** válasza:

tehát nem változik a tápanyagtartalom (legalábbis jelentős mértékben nem, mert valamennyi keményítő biztosan kilúgozódik, emiatt tejszerű a víz amiben főzted)

egyébként meg nem mindegy, hogy veszít, vagy nem? úgysem fogod elropogtatni a száraztésztát, azért mert egységnyi tömegre nézve magasabb a ch tartalma :D

2014. júl. 22. 12:55
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem,de ez az oldal azt mutatja,hogy 73 helyett 31lesz főzés után,ami azért jelentősen csökkent.
2014. júl. 22. 13:04
 4/8 anonim válasza:
Azért mutatja azt, mert 100g-ra vonatkozik. Ha 100g tésztában van 70g ch, az a tészta megfőzve lesz 250-300g mert vizet vesz fel, de ettől még a ch ugyanannyi marad benne.
2014. júl. 22. 13:29
 5/8 tkodit ***** válasza:
40%

És az emberek szépen magyarázgatnak neked. Megőrülök.

Remélem nem vagy szavazóképes, mert elég dühítő, ha ennyire lusta, gondolkodni nem akaró emberek dönthetnek bármi másban azon kívül, hogy milyen színű zoknit vegyenek fel reggel.

2014. júl. 22. 15:01
 6/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

#5!

:)

2014. júl. 22. 15:21
 7/8 A kérdező kommentje:

Világos,köszönöm szépen az első három választ.

Ötöske,Te pedig nagyon büszke lehetsz magadra,köszönöm,hogy beoltottál,további szép napot ! ;)

2014. júl. 22. 17:20
 8/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

Végre megtaláltam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__5796..

Kedves kérdező!

Ha elolvasod, amit linkeltem, rájössz, hogy tkodit (alias "ötöske", (nem értem, miért "ötöskézted" le, hisz ő legalább vállalja a "nevét" és nem anonim)) nem is volt olyan kemény veled. Nem bántásképpen, de kicsit tényleg vicces volt, amit kérdeztél.

Remélem, a fenti link is segít megválaszolni.

2014. júl. 27. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!