Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha sokáig sütöm a csirkét,...

Ha sokáig sütöm a csirkét, akkor kevesebb tápanyag marad benne?

Figyelt kérdés
Láttam főzős videót profi testépítővel, és ő egészbe sütötte a csirkét, hogy több tápanyag maradjon benne, de van aki csak megfőzi, mert szerinte, úgy még több marad benne. Mennyi ennek a valóság alapja?

2014. máj. 6. 22:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

valamennyi zsír kisül belőle, de a csirke amúgy is szinte zsírmentes kaja, esetleg a bőrében ami van, az sül ki.

elsőnek azt hittem hülyéskedni akarsz egy ilyen kérdéssel!

2014. máj. 6. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A fehérjetartalma, amiért eleve eszed a csirkét, nem igazán változik meg.
2014. máj. 6. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
44%
Nem tudom az a profi testépítő mit értett tápanyagok alatt,mert a csirkében nincs túl sok,de egyébként ha hőkezeled,akkor a fehérjék denaturálódnak,tönkremegy a sejtszerkezetük így is-úgy is,szóval tökmindegy,hogy csinálod...
2014. máj. 7. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
elõzõ, te egy kissé el vagy tévedve...
2014. máj. 7. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
44%
Kifejtenéd,hogy miért?
2014. máj. 7. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

ha jól értem a denaturálós ember, azt akarja mondani ne hőkezeld a húst(sütés, főzés, párolás, )mert tönkremegy a sejtszerkezet??

ezt nem tudom honnan vetted, de akkor emberek milliárdjai nem tudnak így fehérjét felvenni, mert nyersen kéne enni a húst, vagy mi van??

magyarázd már el!

2014. máj. 7. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
40%
Igen,így van,a fehérje magas hőfokon denaturálódik,kicsapódik.A tönkrement fehérje pedig rosszabb minőségű a szervezet számára,mint a nyers,hőkezeletlen.De nem kellene nyers húst enni,mert nyers növényekből kiváló minőségű aminosavak nyerhetők,amik ugye a fehérjék alapkövei.
2014. máj. 7. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 Szintiszoli123 ***** válasza:

#7!


Tudnál említeni ilyen kiváló minőségű növényi fehérjeforrásokat és meg tudnád mondani, hogyan kellene ezeket kombinálni, hogy teljes értékű, az anabolizmust teljes értékű állati fehérje szinten támogató fehérjeforrást kapjunk?

2014. máj. 7. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Nyersen meg alapból nehezebben emészted, és volna még több hátránya is. Ha pedig ésszerűen hőkezeled (értsd, nem égeted szénné) akkor a denaturálódás maga nem baj, mert az aminosavakat így is tudjuk hasznosítani, a fehérje többedleges szerkezete meg ennél kevésbé fontosabb, hogy éppen hogy áll. (Erre mondták régen a példát, hogy tök mindegy, hogy gubancolsz össze egy gyöngysort, ha végcélod úgyis az, hogy levágd és eladd róla a gyöngyöket, akkor tök mindegy, hogy állt annak előtte, szépen kiterítve vagy gubancosan.) Az lehet, hogy valamennyit tönkremegy belőle úgy, hogy befolyásolja a hasznosulás hatékonyságát, de biztos nem olyan számottevő, illetve biztos vagyok abban, hogy jobban jár az kezeltebb hússal az illető, mint a nyersebbel.


Az pedig szerintem megint körülményesebb volna, hogy minden ember növényi forrásokból próbálja fedezni a fehérjeszükségletét úgy, hogy a minőség és a mennyiség is megfeleljen, minthogy inkább bevágna néha pár deka húst, tojást, vagy egyéb elsődleges fehérjeforrásnak tekintett élelmiszert.

2014. máj. 7. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Szintiszoli123


Ezekről tudok:

Amarant-kukorica komplettálva

Kelbimbó

Avokádó

Sárgarépa

Zöldborsó

Bab-rizs komplettálva

Dió,mandula,mogyorófélék

Szezámmag

Napraforgómag

Burgonya

Tök

Paradicsom

Karfiol

Uborka

Szója-bár ez utóbbit én nem javaslom,max.néha-néha egy keveset.És persze a felsoroltak közül csak azt hőkezelni,amit feltétlen kell.

2014. máj. 7. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!