Ha sokáig sütöm a csirkét, akkor kevesebb tápanyag marad benne?
valamennyi zsír kisül belőle, de a csirke amúgy is szinte zsírmentes kaja, esetleg a bőrében ami van, az sül ki.
elsőnek azt hittem hülyéskedni akarsz egy ilyen kérdéssel!
ha jól értem a denaturálós ember, azt akarja mondani ne hőkezeld a húst(sütés, főzés, párolás, )mert tönkremegy a sejtszerkezet??
ezt nem tudom honnan vetted, de akkor emberek milliárdjai nem tudnak így fehérjét felvenni, mert nyersen kéne enni a húst, vagy mi van??
magyarázd már el!
#7!
Tudnál említeni ilyen kiváló minőségű növényi fehérjeforrásokat és meg tudnád mondani, hogyan kellene ezeket kombinálni, hogy teljes értékű, az anabolizmust teljes értékű állati fehérje szinten támogató fehérjeforrást kapjunk?
Nyersen meg alapból nehezebben emészted, és volna még több hátránya is. Ha pedig ésszerűen hőkezeled (értsd, nem égeted szénné) akkor a denaturálódás maga nem baj, mert az aminosavakat így is tudjuk hasznosítani, a fehérje többedleges szerkezete meg ennél kevésbé fontosabb, hogy éppen hogy áll. (Erre mondták régen a példát, hogy tök mindegy, hogy gubancolsz össze egy gyöngysort, ha végcélod úgyis az, hogy levágd és eladd róla a gyöngyöket, akkor tök mindegy, hogy állt annak előtte, szépen kiterítve vagy gubancosan.) Az lehet, hogy valamennyit tönkremegy belőle úgy, hogy befolyásolja a hasznosulás hatékonyságát, de biztos nem olyan számottevő, illetve biztos vagyok abban, hogy jobban jár az kezeltebb hússal az illető, mint a nyersebbel.
Az pedig szerintem megint körülményesebb volna, hogy minden ember növényi forrásokból próbálja fedezni a fehérjeszükségletét úgy, hogy a minőség és a mennyiség is megfeleljen, minthogy inkább bevágna néha pár deka húst, tojást, vagy egyéb elsődleges fehérjeforrásnak tekintett élelmiszert.
Szintiszoli123
Ezekről tudok:
Amarant-kukorica komplettálva
Kelbimbó
Avokádó
Sárgarépa
Zöldborsó
Bab-rizs komplettálva
Dió,mandula,mogyorófélék
Szezámmag
Napraforgómag
Burgonya
Tök
Paradicsom
Karfiol
Uborka
Szója-bár ez utóbbit én nem javaslom,max.néha-néha egy keveset.És persze a felsoroltak közül csak azt hőkezelni,amit feltétlen kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!