Ha sokáig sütöm a csirkét, akkor kevesebb tápanyag marad benne?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
valamennyi zsír kisül belőle, de a csirke amúgy is szinte zsírmentes kaja, esetleg a bőrében ami van, az sül ki.
elsőnek azt hittem hülyéskedni akarsz egy ilyen kérdéssel!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
ha jól értem a denaturálós ember, azt akarja mondani ne hőkezeld a húst(sütés, főzés, párolás, )mert tönkremegy a sejtszerkezet??
ezt nem tudom honnan vetted, de akkor emberek milliárdjai nem tudnak így fehérjét felvenni, mert nyersen kéne enni a húst, vagy mi van??
magyarázd már el!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#7!
Tudnál említeni ilyen kiváló minőségű növényi fehérjeforrásokat és meg tudnád mondani, hogyan kellene ezeket kombinálni, hogy teljes értékű, az anabolizmust teljes értékű állati fehérje szinten támogató fehérjeforrást kapjunk?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nyersen meg alapból nehezebben emészted, és volna még több hátránya is. Ha pedig ésszerűen hőkezeled (értsd, nem égeted szénné) akkor a denaturálódás maga nem baj, mert az aminosavakat így is tudjuk hasznosítani, a fehérje többedleges szerkezete meg ennél kevésbé fontosabb, hogy éppen hogy áll. (Erre mondták régen a példát, hogy tök mindegy, hogy gubancolsz össze egy gyöngysort, ha végcélod úgyis az, hogy levágd és eladd róla a gyöngyöket, akkor tök mindegy, hogy állt annak előtte, szépen kiterítve vagy gubancosan.) Az lehet, hogy valamennyit tönkremegy belőle úgy, hogy befolyásolja a hasznosulás hatékonyságát, de biztos nem olyan számottevő, illetve biztos vagyok abban, hogy jobban jár az kezeltebb hússal az illető, mint a nyersebbel.
Az pedig szerintem megint körülményesebb volna, hogy minden ember növényi forrásokból próbálja fedezni a fehérjeszükségletét úgy, hogy a minőség és a mennyiség is megfeleljen, minthogy inkább bevágna néha pár deka húst, tojást, vagy egyéb elsődleges fehérjeforrásnak tekintett élelmiszert.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Szintiszoli123
Ezekről tudok:
Amarant-kukorica komplettálva
Kelbimbó
Avokádó
Sárgarépa
Zöldborsó
Bab-rizs komplettálva
Dió,mandula,mogyorófélék
Szezámmag
Napraforgómag
Burgonya
Tök
Paradicsom
Karfiol
Uborka
Szója-bár ez utóbbit én nem javaslom,max.néha-néha egy keveset.És persze a felsoroltak közül csak azt hőkezelni,amit feltétlen kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!