Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A testépítő étrend egyoldalú...

A testépítő étrend egyoldalú és káros?

Figyelt kérdés

Szüleim nagyon nem állnak az étrendem pártján. Nagykorú vagyok, de ők fizetik a kajám felét. Azt mondták nem az anyagi okok miatt nem tetszik nekik, az nem gond. Hanem hogy nekem mennyi hiánybetegésem lehet hogy egész nap csak rizst eszek zöldséggel meg csirkemellel.

Mondtam nekik, hogy több telítetlen zsírt és vitamint eszek meg egy nap alatt mint ők 2 héten belül, és hogy nem csak rizs és csirke van, hanem tk pékárú, durum tészta, néha krumpli, hal, túró, tojás. Szinte az összes tojást én eszem, mert nekik nem kell, csak ritkán süteményhez vagy tésztához.

Nagyon sokat kiabálnak velem mostanában emiatt, és folyton piszkálnak ha 5 percnél többet merek a konyhában lenni. HA előveszem a mérleget, számukra olyan mint bikának a piros rongy.

Minden második mondatuk ez: "K**VA JÓ LENNE HA VÉGRE NORMÁLIS ÉTELEKET ENNÉL!"

Bele gondoltam hogy tényleg elég monoton a csirke-rizs kombó, de szerintem akkor is változatosabban készítem el a kajákat, mint ahogy ők esznek. Náluk az a változatos, hogy 4naponta más az ebéd. De a reggeli, vacsora nekik tök ugyanaz, kóla meg péksütemény, néha pizza.

És b*szogatnak hogy hiánybetegségem lesz. Csak mert ők 3 étkezésből 4naponta megváltoztatnak egyet.

Komolyan én érzem szarul magam hogy ennyi húst eszek, holott lenne rá pénzünk hogy mindenki egyen húst. De ők inkább maradnak a péksüteményeknél.

Megkérdeztem tőlük ma, hogy "Miért, nektek mi a normális étel?"

Felsorolták: szalámi, fehér kenyér, üdítő, cukor(!!).

Igen, az ő állításuk az, hogy cukorra igenis szüksége van a szervezetnek, napi szinten! És ha én ezt nem fogadom el, akkor belém gyűrik.

Amikor beveszem az omega6-ot, v a lenmagolajat, egyből jönnek támadni, hogy ott van szalonna miért nem olyan zsírt eszel?!

És b*zmeg nem fogják fel, hogy ahogy cukor és cukor, úgy zsír és zsír között is van különbség.

Ma megpróbáltam azzal védekezni, hogy "én akkor is szoktam cukrot enni, de csak edzés után". Jött a válasz: " a szőlőcukor nem jó cukor, az nem ér semmit."

Én már feladom, de jó volna végre befezezni a sulit és egyedül élni :D

2014. jan. 11. 13:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Nyugodtan ehetsz marhát,halat,normalisan elkészített krumplit is..talan attól megnyugszanak.
2014. jan. 11. 13:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Ezt csinálom... Még főzeléket is csináltam, csak zablissztel csináltam rántást. Na ez nagyon szúrta a szemüket, meg is kaptam a magamét.
2014. jan. 11. 14:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Jó volt olvasni az írásodat, mert tök ugyanilyen helyzetben vagyok én is, és sokkal komolyabb gond, mint amilyennek látszik.

Az én szüleim is egyfolytában rágják a fülem, hogy miért eszem mindig ugyanazt, miért szedek kondiport, stb. De az emberek ilyenek, amit nem ismernek, azt kategórikusan elutasítják, és megbélyegzik. Mindig az ufo-példát szeretem felhozni: Honnan tudjuk, hogy az ufok meg akarnak ölni minket? Ha létezésükről beszélünk, mindenkit elkap a félelem, mert nem tudunk róla teljes képet alkotni, így elkezdünk a legrosszabbra gondolni.

De belegondolva az egész média(és az általa sugárzott összes ezzel kapcsolatos szenny) az egész testépítést egy gonosz, felületes dolognak állítja be(és azért valljuk be, nem alaptalan minden vád, de most ne menjünk bele).

Persze ez töménytelen rinyálásnak tűnik, de nekem konkrétan az emberi kapcsolataimat rontja el néha a dolog. Olyannyira fontos nekem ez a sport, hogy az életem részévé válik, és mivel elég szerteágazó ismeretekkel rendelkezem e témában(nyilván nem vagyok lexikon, de tudom, mi fán teremnek a dolgok), az ez ellen bedobott sértéseket, alaptalan sztereotípiákra alapozó kritikákat nagyon rosszul kezelem.

És nem is tudja az ember eldönteni, hogy mit kezdjen vele. A szüleidet nem legyintheted le azzal, hogy "okos enged...", az ésszerűen, racionális gondolatokból felépített ellenérvelés a legjobb módszer, de arra persze legtöbbször valami egyszerű hülyeség a válasz. Próbáld őket meggyőzni.

2014. jan. 11. 14:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Sajnos sok az ilyen ember, nekem szerencsére ilyen gondom itthon nem volt, max családi ebédeken, amikor ha nem diétázom kajálok ami van (úgyis van hús, kaszinótojás, saláta, rizibizi...), lehet találni értelmeset, de keresztapámnak alap a 3-4 pálinka, aki azt nem issza meg hülye, plusz a tortát sem bírják ki, hogy nem eszem, de már leszarom, igaz már ők is megszokták, már nem mondják csak tudom nem tetszik nekik.
2014. jan. 11. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!