Ismétlésszámos kérdés. Mennyit?
Izomnövelés a cél. Mindig is a mgasabb ismétlésszámú (12-20 között) edzések után éreztem izomlázat.
De mindenki azt mondja hogy 6-10 az ideális ismétlésszám izomnövelésre.
Melyiket csináljam akkor?
Mert a második verzió hangzik logikusabban.
Ez nálam függ az izomcsoportoktól és a súlyoktól. Karokra 10-12 ismétlésekkel edzek, ez igaz bicepszre-tricepszre is, ez alól kivétel az alkar. Azt magas ismétlésszámmal edzem, nálam másképp nem fejlődne, tehát kb 15-20 ismétlés megy rá. A hát-mell-váll ezek edzése is 10-13 ismétléssel megy, célszerű nagyobb súllyal és alacsonyabb ismétlésszámmal edzeni. De nem vagyok egyformák, nem mindenki nagy súllyal fejlődik jól, van akinek a kisebb súlyok is elegendőek. Kinek mire reagál jobban a szervezete. Lábazásnál a combra kevesebbet, vádlira több ismétlést alkalmazok. Az izomláz pedig nem garancia arra, hogy nem edzetted meg kellően az izmokat. Ne az izomláz jelentse az eredményt!
25/F
Nekem újabban a 20-25-ös ismétlések jönnek be.
Szerintem az a jó, ha az ember pár havonta váltogatja.
De mindenképpen ki kell tapasztalni, hogy kinek mi válik be.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!