Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ismétlésszámos kérdés. Mennyit?

Ismétlésszámos kérdés. Mennyit?

Figyelt kérdés

Izomnövelés a cél. Mindig is a mgasabb ismétlésszámú (12-20 között) edzések után éreztem izomlázat.

De mindenki azt mondja hogy 6-10 az ideális ismétlésszám izomnövelésre.

Melyiket csináljam akkor?

Mert a második verzió hangzik logikusabban.

2013. okt. 26. 13:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Nálam 8-12, de ez is izomcsoportonként és gyakorlatonként is változó. Pl a csuklya edzésére jobb a kb 15-ös ismétlésszám, de én lábnál sem megyek 10 alá. A vádlinak is előnyösebb a magas ismétlésszám. De úgyis lehet, hogy az egyik edzésen magasabb, a másikon alacsonyabb ismétlésszámmal dolgozol. Vagy pl piramisban mész fel nagy súlyra, így lesz alacsonyabb és magasabb ismétlésszám is. Variálni kell, ez a lényeg. És mindenkinek más jöhet be. Nincs kőbe vésve semmi.
2013. okt. 26. 14:00
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez nálam függ az izomcsoportoktól és a súlyoktól. Karokra 10-12 ismétlésekkel edzek, ez igaz bicepszre-tricepszre is, ez alól kivétel az alkar. Azt magas ismétlésszámmal edzem, nálam másképp nem fejlődne, tehát kb 15-20 ismétlés megy rá. A hát-mell-váll ezek edzése is 10-13 ismétléssel megy, célszerű nagyobb súllyal és alacsonyabb ismétlésszámmal edzeni. De nem vagyok egyformák, nem mindenki nagy súllyal fejlődik jól, van akinek a kisebb súlyok is elegendőek. Kinek mire reagál jobban a szervezete. Lábazásnál a combra kevesebbet, vádlira több ismétlést alkalmazok. Az izomláz pedig nem garancia arra, hogy nem edzetted meg kellően az izmokat. Ne az izomláz jelentse az eredményt!

25/F

2013. okt. 26. 14:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem újabban a 20-25-ös ismétlések jönnek be.

Szerintem az a jó, ha az ember pár havonta váltogatja.

De mindenképpen ki kell tapasztalni, hogy kinek mi válik be.

2013. okt. 26. 17:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!