Szerintetek jó ennyi? Nem túl kevés, pont jó vagy sok?
A hátam le van maradva(nem tudok húzódzkodni) és auguszba a három naposból csináltam négyet, mert eddig nem volt bicepsz rész sem.
hétfő, mell, váll:
-egykezes evezés padon 4×10
-oldalemelés állva 2×12 db
-tárogatás befelé néző tenyérrel 4×8-10
-scarecrows 4×10
-tárogatás előre néző tenyérrel 4×8-12
-tricepsznyújtás állva, fej mögött 4×8-10
-fekvenyomás egykezessel 4×8-10
-fejfölé nyomás egykezesekkel 4×8
-döntött törzsű evezés 4×10
-tricepsz nyújtás 3×12
-tárogatás befelé néző tenyérrel, döntött padon 4×10-12
-előre emelés 4×10
-tárogatás előre néző tenyérrel, döntött padon 3×8
-tricepsz nyújtás 1 kézzel fej előtt és mögött 3×10
-fekvenyomás egykezessel, döntött padon 4×10
-mellig húzás 4×12
-egykezes evezés 4×10
kedd, hát, bicepsz:
-bicepsz állva 4×10
-döntött törzsű evezés 3×10
- koncentrált bicepsz 4×12
-döntött törzsű evezés (tenyér hátrafelé néz)3×10
-„open arm curl” 4×8-10
-bicepsz állva 4×10
- döntött törzsű oldalemelés 4×8-10
-kalapács (4×10)
-egykezes evezés 3×8-10
-bicepsz állva 2×8
csütörtök, váll, tricepsz:
-fejfölé emelés, felváltottan 4×8-12
-lórúgás 6×8-12
-fejfölé emelés 4×10
-tolódzkodás 4×15
-mellig húzás 4×12
-döntött törzsű oldalemelés 4×8-10
-tricepsz nyújtás 4×10
-előre emelés állva 4×10
-(nem tudom a gyakorlat nevét, lefekszem oldalra és egy kézzel feltolom magam/súly nélkül/) 4×15
-egykezes evezés 4×10
péntek, láb(az egylábas nem teljes guggolás, csak félig behajlítom a térdem, mert nem bírom magam visszanyomni.De sima guggolásnál teljesen lemegyek):
-guggolás, az egyik lábam hátra felpócolom 4×12
-guggolás 2×12
-egylábas guggolás 2×15-17
-faltámasz(a hátam a falnak nyomom és a levegőben "ülök" másfél percig)
-kitörés 4×12
-egylábas guggolás 2×15-17
-térmagasságnál kicsit alacsonyabb padra lépegetés 3×12
-kitörés sétálva 35-40 lépés
-guggolva járás(súllyal) 35 lépés
-vádli állva, kifelé néző lábfejjel 1×25
-vádli állva, előre -//- 1×25
-vádli állva, befelé -//- 1×25
-egykezes evezés 4×8-10
-guggolás 2×12
mindhárom edzés után egyből 15-20 perc hasizomgyakorlat, ami áll:
-hasprés súllyal 1×25
-oldalfelülés 2×35
-hasprés súllyal 1×25
-térdnyújtás fekve 1×25
-lábemelés fekve 1×25
-csípőemelés összeérintett talppal 1×25
-csípőemelés fekve 1×30
-felülés törzsfordítással 3×25
A hasazással együtt egy edzésem másfél óra.
Nem tudok mit kivenni a gyakorlatok közül, mindegyiket fontosnak érzem, ha kihagynék egyet máris bűntudatom lenne. Viszont ez a másfél óra nekem sok. Valaki azt mondja hogy elég egy izomcsoportra 3 gyakorlat 4 sorozattal. De az mi, meg sem dolgoztatja rendesen 3 gyakorlattal! És annak már fél-háromnegyed óra alatt vége is.
*elírtam, mind a négy edzés után hasazás és a törzsfordításos után még van 25 hasprés és még 2 gyakorlat aminek nem tudom a magyar megfelelőjét.
Az étrendem rendben van.
Ez így marhasok. Ha ennyit tudsz edzeni egy-egy izomcsoportra, akkor az nem elég kemény edzés, csak pinalegyezés. És igen elég 3-4 gyakorlat egy izomcsoportra hiába nem hiszed.
Írod kezdésnek a válledzésnél, hogy evezés. Na ez pont hátizomgyakorlat, aztán még aznapra beteszel egy halom tricepszet is, holott írod, hogy mell-váll edzés van. És heti kétszer ennyi gyakorlattal váll, tricepsz.
Á, nagyon nincs ez rendben, nézz egy normális 4 napos edzéstervet szerintem, nem bántásból írom. Te is érzed, hogy ez így nem fa sza.
Hát ezen rengeteg a kijavítani való. ha jól sejtem nem igazán tudod, hogy melyik izomcsoportra milyen gyakorlat jó, vagy csak szándékosan túl akarod magadat edzeni.
1 izomcsoportra heti 1 edzés kell. És hogyha a hátad szar, akkor ne erőltesd már azt a kurv @ egykezes evezést, csinálj inkább alapgyakorlatokat.
Pl. a mellre: 3 gyakorlat 4 sorozattal, vagy 4 gyakorlat 3 sorozattal. Mindig ferde/fekvenyomással kell kezdeni, utána jöhetnek a tolódzkodások, tárogatások, áthúzások, csigás keresztezés.
hát: ide jöhet 2 evezés, 2 lehúzás, és egy felhúzás. Mindegyik 3 sorozattal, talán a felhúzás mehet 4-gyel.
bicepszre/tricepszre elég 3 gyakorlat 3 sorozattal. Nem kell izolációs gyakorlattal kezdeni, pl. tricepsznél lórúgással. Szépen el kell kezdeni tolódzkodással a tricepszet, vagy szűknyomás/tarkióra engedés. Bicepsznél is egy állva bicepsz meg egy scott bicepsz, aztán jöhet a ferdepados vagy kalapács bicepsz, esetleg beforgatós.
váll: Egy nyomás (vállból nyomás, mellről nyomás) +oldalemelés állva+ oldalemelés döntött törzzsel. állig húzást, nyakból nyomást hagyd. És ez így csak 9 sorozat.
Láb: Kell 1-2 guggolás fajta, kitörés, lábnyújtás, aztán merevlábú felhúzás, lábhajlítások.
Egy izomcsoportra bőven elég háromnegyed óra. (pl. mellre). Bicepszet meg fél óra alatt lekéne edzeni.
Köszi, megpróbálom újratervezni az egészet. Egyébként én is baromi soknak érzem, majd meghalok egy edzés végére. sokszor még hányingerem is van.
A vállat egy héten csak egyszer lehet edzeni? Azért raktam hétfőre és csütörtökre is, mert arra is ráférne a gömbölyítés :)
Azt honnan tudom melyik gyakorlatokat kell az edzés elejére melyiket a végére rakni?
így milyen lesz?
hétfő, mell, váll:
vállból nyomás 4×10
mellig húzás 4×10
előre emelés 4×10
fekvenyomás 4×8-10
tárogatás 4×8-10
fekvenyomás döntötten padon 4×8
tárogatás döntötten padon 4×10
hasazás(onnan minden gyakorlatot meghagytam)
kedd, bicepsz, hát:
evezés padon 4×10
bicepsz állva 4×10
döntött törzsű evezés 4×10-12
koncentrált bicepsz 4×10
egykezes evezés 4×10
kalapács 4×8
döntött evezés (nagyobb súllyal) 2×6
csütörtök, tricepsz:
tolóckodás 4×15
tric nyújtás 4×10
lórúgás 6×8-10
hasazás
péntek, láb:
guggolás, az egyik lábam hátra felpócolom 4×12
kitörés 4×12
egylábas guggolás 4×15-17
faltámasz (másfél perc)
kitörés 3×12
kitörés sétálva 35-40 lépés
faltámasz (egy perc)
vádli állva, kifelé néző lábfejjel 1×25
vádli állva, előre -//- 1×25
vádli állva, befelé -//- 1×25
egykezes evezés 4×8-10
guggolás 4×10
tegnap melleztem, fél óra volt az egész ma bicepszeztem és 3/4 óra volt. bicepsznél mindig annyira be szoktam durranni hogy nem bírom elforgatni a karom, most viszont semmi, meg sem éreztem.
tegnap és ma sem ittam edzés után proteint, úgy érzem elbohóckodtam az egészet, nem csináltam semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!