Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek jó ennyi? Nem túl...

Szerintetek jó ennyi? Nem túl kevés, pont jó vagy sok?

Figyelt kérdés

A hátam le van maradva(nem tudok húzódzkodni) és auguszba a három naposból csináltam négyet, mert eddig nem volt bicepsz rész sem.

hétfő, mell, váll:

-egykezes evezés padon 4×10

-oldalemelés állva 2×12 db

-tárogatás befelé néző tenyérrel 4×8-10

-scarecrows 4×10

-tárogatás előre néző tenyérrel 4×8-12

-tricepsznyújtás állva, fej mögött 4×8-10

-fekvenyomás egykezessel 4×8-10

-fejfölé nyomás egykezesekkel 4×8

-döntött törzsű evezés 4×10

-tricepsz nyújtás 3×12

-tárogatás befelé néző tenyérrel, döntött padon 4×10-12

-előre emelés 4×10

-tárogatás előre néző tenyérrel, döntött padon 3×8

-tricepsz nyújtás 1 kézzel fej előtt és mögött 3×10

-fekvenyomás egykezessel, döntött padon 4×10

-mellig húzás 4×12

-egykezes evezés 4×10

kedd, hát, bicepsz:

-bicepsz állva 4×10

-döntött törzsű evezés 3×10

- koncentrált bicepsz 4×12

-döntött törzsű evezés (tenyér hátrafelé néz)3×10

-„open arm curl” 4×8-10

-bicepsz állva 4×10

- döntött törzsű oldalemelés 4×8-10

-kalapács (4×10)

-egykezes evezés 3×8-10

-bicepsz állva 2×8

csütörtök, váll, tricepsz:

-fejfölé emelés, felváltottan 4×8-12

-lórúgás 6×8-12

-fejfölé emelés 4×10

-tolódzkodás 4×15

-mellig húzás 4×12

-döntött törzsű oldalemelés 4×8-10

-tricepsz nyújtás 4×10

-előre emelés állva 4×10

-(nem tudom a gyakorlat nevét, lefekszem oldalra és egy kézzel feltolom magam/súly nélkül/) 4×15

-egykezes evezés 4×10

péntek, láb(az egylábas nem teljes guggolás, csak félig behajlítom a térdem, mert nem bírom magam visszanyomni.De sima guggolásnál teljesen lemegyek):

-guggolás, az egyik lábam hátra felpócolom 4×12

-guggolás 2×12

-egylábas guggolás 2×15-17

-faltámasz(a hátam a falnak nyomom és a levegőben "ülök" másfél percig)

-kitörés 4×12

-egylábas guggolás 2×15-17

-térmagasságnál kicsit alacsonyabb padra lépegetés 3×12

-kitörés sétálva 35-40 lépés

-guggolva járás(súllyal) 35 lépés

-vádli állva, kifelé néző lábfejjel 1×25

-vádli állva, előre -//- 1×25

-vádli állva, befelé -//- 1×25

-egykezes evezés 4×8-10

-guggolás 2×12

mindhárom edzés után egyből 15-20 perc hasizomgyakorlat, ami áll:

-hasprés súllyal 1×25

-oldalfelülés 2×35

-hasprés súllyal 1×25

-térdnyújtás fekve 1×25

-lábemelés fekve 1×25

-csípőemelés összeérintett talppal 1×25

-csípőemelés fekve 1×30

-felülés törzsfordítással 3×25

A hasazással együtt egy edzésem másfél óra.

Nem tudok mit kivenni a gyakorlatok közül, mindegyiket fontosnak érzem, ha kihagynék egyet máris bűntudatom lenne. Viszont ez a másfél óra nekem sok. Valaki azt mondja hogy elég egy izomcsoportra 3 gyakorlat 4 sorozattal. De az mi, meg sem dolgoztatja rendesen 3 gyakorlattal! És annak már fél-háromnegyed óra alatt vége is.

2013. szept. 23. 14:29
 1/7 A kérdező kommentje:

*elírtam, mind a négy edzés után hasazás és a törzsfordításos után még van 25 hasprés és még 2 gyakorlat aminek nem tudom a magyar megfelelőjét.

Az étrendem rendben van.

2013. szept. 23. 14:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez így marhasok. Ha ennyit tudsz edzeni egy-egy izomcsoportra, akkor az nem elég kemény edzés, csak pinalegyezés. És igen elég 3-4 gyakorlat egy izomcsoportra hiába nem hiszed.

Írod kezdésnek a válledzésnél, hogy evezés. Na ez pont hátizomgyakorlat, aztán még aznapra beteszel egy halom tricepszet is, holott írod, hogy mell-váll edzés van. És heti kétszer ennyi gyakorlattal váll, tricepsz.

Á, nagyon nincs ez rendben, nézz egy normális 4 napos edzéstervet szerintem, nem bántásból írom. Te is érzed, hogy ez így nem fa sza.

2013. szept. 23. 14:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát ezen rengeteg a kijavítani való. ha jól sejtem nem igazán tudod, hogy melyik izomcsoportra milyen gyakorlat jó, vagy csak szándékosan túl akarod magadat edzeni.

1 izomcsoportra heti 1 edzés kell. És hogyha a hátad szar, akkor ne erőltesd már azt a kurv @ egykezes evezést, csinálj inkább alapgyakorlatokat.

Pl. a mellre: 3 gyakorlat 4 sorozattal, vagy 4 gyakorlat 3 sorozattal. Mindig ferde/fekvenyomással kell kezdeni, utána jöhetnek a tolódzkodások, tárogatások, áthúzások, csigás keresztezés.

hát: ide jöhet 2 evezés, 2 lehúzás, és egy felhúzás. Mindegyik 3 sorozattal, talán a felhúzás mehet 4-gyel.

bicepszre/tricepszre elég 3 gyakorlat 3 sorozattal. Nem kell izolációs gyakorlattal kezdeni, pl. tricepsznél lórúgással. Szépen el kell kezdeni tolódzkodással a tricepszet, vagy szűknyomás/tarkióra engedés. Bicepsznél is egy állva bicepsz meg egy scott bicepsz, aztán jöhet a ferdepados vagy kalapács bicepsz, esetleg beforgatós.

váll: Egy nyomás (vállból nyomás, mellről nyomás) +oldalemelés állva+ oldalemelés döntött törzzsel. állig húzást, nyakból nyomást hagyd. És ez így csak 9 sorozat.

Láb: Kell 1-2 guggolás fajta, kitörés, lábnyújtás, aztán merevlábú felhúzás, lábhajlítások.

Egy izomcsoportra bőven elég háromnegyed óra. (pl. mellre). Bicepszet meg fél óra alatt lekéne edzeni.

2013. szept. 23. 14:49
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi, megpróbálom újratervezni az egészet. Egyébként én is baromi soknak érzem, majd meghalok egy edzés végére. sokszor még hányingerem is van.

A vállat egy héten csak egyszer lehet edzeni? Azért raktam hétfőre és csütörtökre is, mert arra is ráférne a gömbölyítés :)

Azt honnan tudom melyik gyakorlatokat kell az edzés elejére melyiket a végére rakni?

2013. szept. 23. 19:37
 5/7 anonim ***** válasza:
a has, vádli és alkar kivételével egyszer elég edzeni egy izomcsoportot. A gyakorlatok sorrendjét variálhatod hetente, sőt tehetsz be újakat is, de ne legyen sok egy edzésen.
2013. szept. 23. 20:28
 6/7 A kérdező kommentje:

így milyen lesz?

hétfő, mell, váll:

vállból nyomás 4×10

mellig húzás 4×10

előre emelés 4×10

fekvenyomás 4×8-10

tárogatás 4×8-10

fekvenyomás döntötten padon 4×8

tárogatás döntötten padon 4×10

hasazás(onnan minden gyakorlatot meghagytam)

kedd, bicepsz, hát:

evezés padon 4×10

bicepsz állva 4×10

döntött törzsű evezés 4×10-12

koncentrált bicepsz 4×10

egykezes evezés 4×10

kalapács 4×8

döntött evezés (nagyobb súllyal) 2×6

csütörtök, tricepsz:

tolóckodás 4×15

tric nyújtás 4×10

lórúgás 6×8-10

hasazás

péntek, láb:

guggolás, az egyik lábam hátra felpócolom 4×12

kitörés 4×12

egylábas guggolás 4×15-17

faltámasz (másfél perc)

kitörés 3×12

kitörés sétálva 35-40 lépés

faltámasz (egy perc)

vádli állva, kifelé néző lábfejjel 1×25

vádli állva, előre -//- 1×25

vádli állva, befelé -//- 1×25

egykezes evezés 4×8-10

guggolás 4×10

tegnap melleztem, fél óra volt az egész ma bicepszeztem és 3/4 óra volt. bicepsznél mindig annyira be szoktam durranni hogy nem bírom elforgatni a karom, most viszont semmi, meg sem éreztem.

tegnap és ma sem ittam edzés után proteint, úgy érzem elbohóckodtam az egészet, nem csináltam semmit.

2013. szept. 24. 16:13
 7/7 A kérdező kommentje:
bocs elírtam, nincs evezés pénteken. nem tudom hogy csúszott be oda az a gyakorlat :)
2013. szept. 24. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!