Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A biciklimet akkor felesleges...

A biciklimet akkor felesleges lelakatolnom? (többi lent)

Figyelt kérdés
Szinte mindenhova keróval járok (egy 60ezres "lepukkant" országúti fixi) de 10ből 9 helyre be tudom magammal vinni, itt gondolok a sulira, haverokhoz ha megyek.. amikor kilakatolom akkor egy U lakattal (kryptonite trek) szerencsére még nem volt vele gond nem lopták el. Annyira mondják, hogy minden lakatot le lehet vágni és csak azért van a lakat, hogy megnehezítse a tolvaj dolgát, hogy mondjuk az a 2-3perc amíg vágja hátha megzavarja valaki... láttam mostanában itt olyan kérdéseket, hogy 2 lakat jó e.. szerinted vegyek még egy kryptonite trek U lakatot az úgy biztonságosabb? tudom, hogy ha elakarja elviszi de ha mondjuk 2x 2.5 percet kell szenvedni vele akkor inkább hagyja mert nem lehet h 5perc alatt megzavarják.. véleményed?
2012. dec. 29. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:

ajánlott a két lakat, de sokat nem érdemes rákölteni, max 10-12e

egy láncossal ki is bővül a lakatolási lehetőséged

2012. dec. 29. 22:59
 2/5 anonim ***** válasza:

"Annyira mondják, hogy minden lakatot le lehet vágni és csak azért van a lakat, hogy megnehezítse a tolvaj dolgát"

Ez így van, de a tisztességes zárással azt éred el, hogy más prédát keres a tolvaj, amit könnyebben el tud vinni. És érdemes két zárral járni, mert qrvára lehangoló kerék nélkül hazarángatni a gépet.

2012. dec. 29. 23:36
 3/5 A kérdező kommentje:
én az U lakatban bízok! tudom, hogy kibővülnek a lehetőségek de inkább sétálok 3percet ahova kitudom U lakattal.. :) vagy tudnál ajánlani egy láncos lakatot olyan 7-8 ezer körül?
2012. dec. 30. 08:18
 4/5 anonim ***** válasza:

nekem masterlock van, de láttam már abus-t, és kryptonite-ot is 7-8-ért

a bbb-t, és a bike fun-t nem is néztem, ránézésre is gyengének tűntek

itt igazából azt már neked kell kiválasztani, hogy milyen hosszú legyen, és integrált záras, vagy külön lakattal ellátott

kinek mi a szimpatukis

én integráltasat vettem, és 90cm hosszú, így azért már majdnem mindehol jó vagyok, de azt mondom ha 100cm lenne az lenne az igazi, így pár hónapos használat után

2012. dec. 30. 09:06
 5/5 anonim ***** válasza:

én munkahelyemen, (multinacionális gyár szfvár) lepacsiztam a biztonságiőrökkel hogy ne az őrizetlen tárolóban legyen a gépem hanem bent az ő fülkéjükben... otthon meg a szobámban a falon csináltam neki akasztót, ha bolt előt kell kint hagynom, akkor olyan helyre teszem, ahol rálátok, emellett pedig a láncot leváltom a legkissebb kerékre elől a legnagyobbra, majd mikor áll a bicikli a váltókat eltekerem a másik végállásba, ebben az esetben, ha valaki felpattanna és elkezdene tekerni 90% hogy szakad a lánc, de ha esetleg nem, akkor is jár egy kiadós pofára esés..

mellesleg egy 600k s outiról van szó, lakatot egyáltalán nem használok, mindig megoldom a felügyeletet, minden még nem találkoztam olyan élethelyzettel ahol nem lehetne megoldani...

2012. dec. 30. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!