Van valami viking harcmodorhoz hasonló harcművészet amit lehet hobbi szinten űzni?
Öröm haza érni a Velencei tótól bicajjal nyáron, Budapestre, és kifáradva rábukkan erre a kérdésre, majd megválaszolni! :D
Kicsit sok Manowar hallgattam, és nagyon beleéltem magamat 13.harcosba, gyanítom te is, Kedves Kérdező! :D Én is nagy rajongója vagyok a viking kultúrának
Stav néven van az eredeti Viking harcművészet oktatva. Van benne meditáció is. Meg főleg fegyver használat. Pl balta, kard, pajzs.
De sajnos itt Magyarországon sehol nem tanítják! :( Csak pár helyen a világban. Pl. U.S.A, Norvégia, Ausztrália, Ukrajna.
Persze a sok MMA, csingcsung kungfu, karate baromsággal tele van az egész rohadt város! :D
Részletesebb leírásért ide tudsz fordulni:
Nagyon sok dolog van benne, amit tanítanak. Szóval nézz utána melyik rúna milyen tudást jelöl és a szerint kezd el gyakorolgatni a hozzá valókat. Külön a botharc, külön a kardot, meditáció, gyógymasszás stb.
Nézd meg pontosan miből áll a Stav, én azt tanácsolom. Keres rá a neten.
Itt nagyrészt megtanítják a hozzá valókat:
Szerintem elég olcsó lehet, mivel non profit alapítvány és csak a terembérlésért kérnek pénzt.
Itt meg szerintem a lövöldözést hosszú íjjal is megtanítják
(Nem hiszem, hogy drága lenne)
De kérdezd meg.
Valamint ajánlom még hogy vedd meg ezt (meg nézegess ilyen videókat):
https://www.youtube.com/watch?v=2pb6AbcvE_Q
Ha véletlen Budapesti lennél, és nem lenne kivel gyakorolnod szólhatsz nekem is, én is érdeklődöm az ilyesmi iránt.
Utána néztem részletesebben. Amit a hot-dogon írnak az valószínűleg kamu. :(
Ezt azt alapítója állította (Ivar Hafskjold), hogy neki a családja tanította meg ezeket a rúnákat, meg a harcművészetüket... Valószínűleg a tai chíból lett megcsinálva a meditáció meg ilyesmi.
De attól még így is egy vikinges harcművészet, még ha kamu is:)
Itt meg lehet rendelni a DVD-iket, hír levére iratkozni stb.:
(Rohadt drágák a DVD-k szerintem... )
Viszont utána néztem, jobban külföldi harcművészeti fórumokon.
Lényeg:
"Hahahahaha. Oh my goodness this makes me cringe. As for Viking martial arts. The only "viking" martial art is Glima. (and that's just an old style of wrestling, not exactly a viking martial art ffs) Everything else is bullshit. "
Szóval egy régebbi fajta birkózás a valódi "tradicionális" viking harcművészet, amit űznek még versenyszerűen, az a Glima.
Nem is a legjobb ez alapján: [link]
Inkább akkor a középkori harci birkózás. Az oldalon ahol középkori harcművészeteket taníttatnak, úgy emlékszem ezt is tanítják. Jó önvédelemre is a leírás alapján...
Köszönöm szépen,nagyon sokat segítettél.:)
Ilyen zenéket régóta hallgatok,viszont mostanába sok vikingekről szóló filmeket néztem meg,és igen lehet jobban beleéltem magam mint kellett volna.:D
Pesti nem vagyok,de szoktam ott lenni,ott tanulok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!