A Capoeira Menyire Veszélyes Harcművészet?!
Egyébként nekem azt mondta a Capoeira bemutató órán az oktató, hogy ezt a harművészetet az Afrikából rabszolgának Braziliába szállított emberek gyakorolták.
De mivel tilos volt nekik harcművészetet tanúlni ezért zenéltek, énekeltek mellé, hogy azt higyjék, hogy táncolnak.
Vagyis jól érezték magukat, nem egymást akarták megverni a fekete rabszolgák, hanem a Brazilokat ( ha úgy adódik).
És ez igaz.
És a rabszolgák élete valószínűleg olyan volt (ez most csak irónia) hogy szórakozásból táncolgattak. Nem is akartak ők harcolni, megvédeni magukat, lázadni.. mert a rabszolgák nem olyanok, áá ők nem akarnak harctechnikákat gyakorolni.
Ezért is nevetséges az egyik előző válasz.. amelyik puszta szórakozásként írja a capoeirát.
Banyek aczél, ha az IQ-d annyi lenne, mint ahány nicken ide beregisztráltál, talán megértenéd ezeket a dolgokat.
BJJ-t szádra ne vedd légyszíves, mert amikor bizonyíthattad volna, hogy férfi vagy, csak arról sikerült tanúságot tenned, mekkora kétszínű alak vagy.
De te biztos jobban tudod, hogy mi a helyzet Brazíliában, nyilván a brazil ismerőseim, akik közül csak 2 capoeira edző van, el vannak tájolva a brazil helyzettel kapcsolatban, annak ellenére, hogy ott nőttek fel.
De te ezt csak gúnyból írod, valójában nem gondolod komolyan, hogy a brazil ismerőseid tévedhetnek.
Te szólsz le harcművészeteket (!!!) mégis engem hozol ki 'rosszfiúnak'. Én nem vagyok tökéletes, ok (nem értem miért vagy ennyire sértődött a bjj edzésed miatt).
DE hogy te francos jó politikus lennél, az egész biztos. Ha csak fele ilyen jó vagy versenyeken, akkor én biztos vagyok benne hogy küzdősportban is lesz jövőd..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!