Ez milyen harcművészet, vagy küzdősport lehet vajon?
Egy órája lementem az éjjelnappali kisközértbe és amikor jöttem ki egy 3 fős társaság bekóstolt egy magas srácot/férfit az utcán,aki kutyát sétáltatott.A lényeg,hogy a srác nem behúzta fülét farkát,hanem elkezdte őket provokálni és kb kihívta a fő hangadót bunyózni.Állt mint a cövek a hangadó ütött egy jobb egyenest a srác meg ezzel egy időben,felemelte a bal könyökét a fejéhez,rátámasztotta,de direkt úgy,hogy a könyökébe üssön bele a másik szemből.Szerintem eltört a támadó keze,mert üvöltött.Aztán belemarkolt a támadó arcába,rendesen megfogta a pofáját és lefejelte,hogy eltört az orra az tuti,majd hátralépett és a cipője belső oldalával sípcsonton rúgta a gyereket,de úgy,hogy összecsuklott és nem bírt felállni.Mindenki meg volt hűlve,senki nem mert mozdulni,várt még egy kicsit,aztán röhögve elsétált.
Szóval ilyen mozdulatok alapján ez milyen stílus vagy hol tanulható ilyen?
Bárki megcsinálhatja, aki gyakorolt fejelni is.
Védekezést sem vitte túlzásba, bár effektív volt.
Úgy értem bármelyik bunyós megcsinálja ezt, még a boxoló is hiszen nyilván utcán nem ökölvívás szabályok szerint fog pofozkodni.
Maga a tény, hogy stressz helyzetben bedobott egy ennyire nem várt, jól kivitelezett mozdulatsort, reakciót árulkodik csak arról, hogy valahol jól képezték. Tök mindegy hol, azt jelenti hogy jól oktatták.
Tehát ha füstifecske kungfut tanult ha papagáj vívást mindegy, de kell lennie egy jó edzőnek akitől érdemes tanulni. Mindegy a stílus, a jó oktató számít.
"Nyócker ryu."
Ez nagyon nagy! :D
Lakótelepi Quan ennyi erővel.
De komolyan válaszolva a kérdésre, semmi extra nem volt ebben. Nem kell semmi olyat feltételezni, hogy így-úgy kiképezte csak őt, egy titokzatos ninjutsu mester. Sem azt, hogy egy ex-idegenlégióssal van dolgunk. A leírtak alapján bárki tud így verekedni. Én egy kocsma teraszán ennél még durvább verekedést láttam. És kitől? Egy szakadt, iszákos, bagós tajparaszt kőművestől. És higgyétek el a kőműves nem kapott egyik shaolin templomben sem kiképzést. :D
Kérdező, egyszerűen tökös volt a csávó és észnél volt. A támadóinak pedig csak a pofájuk volt nagy, hát rá is fáztak. Ennyi.
vagy utcai harc, vagy mma, vagy valamilyen frreestyle keleti harcmodor. inkább mma-sra gyanakszok, pl a könyök védés a muay thai (fejeléssel kombinálva muay boran), de ott nem szoktak belső talppal rúgni, az inkább mma-s vagy valami wingtsunos lehet.
"Maga a tény, hogy stressz helyzetben bedobott egy ennyire nem várt, jól kivitelezett mozdulatsort, reakciót árulkodik csak arról, hogy valahol jól képezték. Tök mindegy hol, azt jelenti hogy jól oktatták. "
neki ez enm stresszhelyzet volt, és elég valószínűnek tartom hogy inkább egy oktató, mint jó tanuló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!