A krav maga tényleg olyan jó, mint mondják?
Arra ne számíts, hogy olyan leszel, mint egy robotzsaru vagy egy többszörös kung-fu bajnok, aki két ujjal lever egy fél hadsereget.
Viszont szerintem a legjobb önvédelmi fogásokat mutatja, gyakorlati haszna van. Megtudhatod, hogy egy valós bunyóban mit tudsz megcsinálni, mit nem, ha késsel támadnak, hogyan háríts. Pl mutatták, hogy ha egy bizonyos módon szúrnak, akkor tuti megsérülsz - csak marhára nem mindegy, hogy az ütőeredet nyisszantják és egy perc alatt elvérzel, vagy megúszhatod.
Úgyhogy én csak javasolni tudom, szerintem nagyon jó.
Kamu az egész, a marketingje jó, ennyi.
Mintha komoly harctechnikát úgy lehetne tanulni, hogy egy amatőr, aligképzett oktató megmutatja a tinicsajnak hogyan kell nyakat törni vagy szemet kinyomni - aztán már önvédelemben képzett embereket kapnánk. Aha, egy álomvilágban biztosan így van. Csak a valóságban nem.
Igen, van pár stílus amiről a hozzáértőbb emberek tudják mennyire hasztalanok, a laikus embereket elvarázsolja, és korlátozott számú ember (akiket már elvarázsolt és hisznek benne) pedig gyakorolják, terjesztik, pozitívan vélekednek róla.
De egy tény marad: a kravmaga semmi olyan képességet nem fejleszt, amire közelharcban szükség lenne.
Semmilyen küzdősport szabályrendszerben nem állja meg a helyét egy átlagos, pár éve gyakorló kravmagás, és ez nem véletlen. Nem azért van, mert a kravmagában gyilkos technikák vannak amiket kesztyűben nem lehet használni, hanem mert életszerűtlen az egész, és olyan távol került a valódi közelharci képzéstől, amennyire csak lehet.
Hát ez a K.M.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!