Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy hagyományos gázálarcot...

Egy hagyományos gázálarcot lehet használni airsoft maszkként?

Figyelt kérdés
Most kezdtem a sportot,és a védő felszerelés alap :D. A gázálarcok szemlemcséje kibírja,ha meglövik? Ha igen,akkor kb hány fps-ig pattan le róla a bb?

2012. okt. 10. 21:58
 1/6 anonim ***** válasza:
16%
a gázálarc helyett jobban jársz ha bohóc maszkot veszel fel :-D
2012. okt. 11. 01:26
 2/6 Jakus Tamás ***** válasza:
Semmiképp nem alkalmazható. egyrészt nem fogsz kilátni belőle, másrészt a lencse nem bírja a találatot.
2012. okt. 11. 12:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen régi 2. VH-s maszkok lencséi gyönyörűen be tudnak törni. A mai főleg ilyen panorámalencsés maszkok elég jó bírják, de nem tenném fel rá a szemem épségét.

A mások dolog az hogy egy pörgősebb airsoft játékon bruttó 5 percig tudod elviselni a gázálarcot, mert egyszerűen kifulladsz, nem kapsz rendesen levegőt. Főleg ha kezdő vagy még nem tudod hogyan osszad be az erőd, nem tudod még rendesen szabályozni a légzésed. Tehát semmilyen tekintetben nem ajánlom a gázálarcot. Egy vastagabb neoprén maszk alatt is alig lehet kapni levegőt ha nagyon zihálsz, nem hogy egy gázálarc alatt.

2012. okt. 11. 18:28
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget
2012. okt. 11. 22:54
 5/6 hun46y3 ***** válasza:

Előttem szólóknak igazuk van, de:

Én is szembesültem a kérdéssel, mégiscsak epic-en néz ki egy gázálarc a játékokon. Gondoltam egyet és jól bevált NATO gázálarcomat leteszteltem. A gyári műanyag szemlencséje bírta a 400Fps-t de a biztonság kedvéért megerősítettem még egy átlátszó műanyag lappal, valamint megnéztem, befér a kisebb fajta védőszemüveg alá, így a szem védelmét megoldottam.

A légzés problémájára pedig fogtam egy pár szűrőt és szétszedtem őket, kiszedtem a tartalmát, és újból összeraktam. Viszonylag jól lehetett benne lélegezni, próbaképp elmentem vele kocogni egy órát, meglepően jól bírtam.

Végső teszt a játék volt... Hát sajnos itt ment el a dolog: egyrészt két óra után kényelmetlen, másrészt iszonyatosan beleizzadsz, harmadrészt nem lehet rendesen kilátni belőle, negyedrészt elfárad a nyakad.

Konklúzió: lehet otthon házilag csinálni airsoft játékokon hasznlható gázálarcot, de nem ajánlom. Sok, nagyon sok meló és nem garantált a siker...

Viszont ha van pénzed, akkor ajánlom figyelmedbe ezt:

[link]

Itt a szűrőbe ventillátort építettek, így elvileg jól kell teljesítenie, valamint mivel erre tervezték, bírnia kell a BB-ket, de nem próbáltam, nem ismerem...

2012. okt. 14. 22:11
 6/6 anonim ***** válasza:

3. vagyok. Pont én is azt akartam belinkelni amit az utolsó linkelt :D

Még valami. Az ilyen dolgokkal szerintem ne trükközzél. Hiába fér be alá a védőszemüveg, ha belövik a gázmaszk lencséjét akkor megvághatja az arcodat.

Nekem legalábbis nem ér annyit az epic kinézet hogy feleslegesen kockáztassak egy balesetet. Ott van a link, ez a maszk erre van tervezve, még van benne ventilátor is (jippi), annyira nem kényelmetlen és gondolom könnyebb is mint a rendes gázmaszk.

Arra figyelj hogy a ventilátort csak akkor kapcsold be ha párásodsz, feleslegesen ne menjen mert zúg mint állat és semmit nem fogsz tőle hallani.

2012. okt. 15. 05:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!