Egy hagyományos gázálarcot lehet használni airsoft maszkként?
Az ilyen régi 2. VH-s maszkok lencséi gyönyörűen be tudnak törni. A mai főleg ilyen panorámalencsés maszkok elég jó bírják, de nem tenném fel rá a szemem épségét.
A mások dolog az hogy egy pörgősebb airsoft játékon bruttó 5 percig tudod elviselni a gázálarcot, mert egyszerűen kifulladsz, nem kapsz rendesen levegőt. Főleg ha kezdő vagy még nem tudod hogyan osszad be az erőd, nem tudod még rendesen szabályozni a légzésed. Tehát semmilyen tekintetben nem ajánlom a gázálarcot. Egy vastagabb neoprén maszk alatt is alig lehet kapni levegőt ha nagyon zihálsz, nem hogy egy gázálarc alatt.
Előttem szólóknak igazuk van, de:
Én is szembesültem a kérdéssel, mégiscsak epic-en néz ki egy gázálarc a játékokon. Gondoltam egyet és jól bevált NATO gázálarcomat leteszteltem. A gyári műanyag szemlencséje bírta a 400Fps-t de a biztonság kedvéért megerősítettem még egy átlátszó műanyag lappal, valamint megnéztem, befér a kisebb fajta védőszemüveg alá, így a szem védelmét megoldottam.
A légzés problémájára pedig fogtam egy pár szűrőt és szétszedtem őket, kiszedtem a tartalmát, és újból összeraktam. Viszonylag jól lehetett benne lélegezni, próbaképp elmentem vele kocogni egy órát, meglepően jól bírtam.
Végső teszt a játék volt... Hát sajnos itt ment el a dolog: egyrészt két óra után kényelmetlen, másrészt iszonyatosan beleizzadsz, harmadrészt nem lehet rendesen kilátni belőle, negyedrészt elfárad a nyakad.
Konklúzió: lehet otthon házilag csinálni airsoft játékokon hasznlható gázálarcot, de nem ajánlom. Sok, nagyon sok meló és nem garantált a siker...
Viszont ha van pénzed, akkor ajánlom figyelmedbe ezt:
Itt a szűrőbe ventillátort építettek, így elvileg jól kell teljesítenie, valamint mivel erre tervezték, bírnia kell a BB-ket, de nem próbáltam, nem ismerem...
3. vagyok. Pont én is azt akartam belinkelni amit az utolsó linkelt :D
Még valami. Az ilyen dolgokkal szerintem ne trükközzél. Hiába fér be alá a védőszemüveg, ha belövik a gázmaszk lencséjét akkor megvághatja az arcodat.
Nekem legalábbis nem ér annyit az epic kinézet hogy feleslegesen kockáztassak egy balesetet. Ott van a link, ez a maszk erre van tervezve, még van benne ventilátor is (jippi), annyira nem kényelmetlen és gondolom könnyebb is mint a rendes gázmaszk.
Arra figyelj hogy a ventilátort csak akkor kapcsold be ha párásodsz, feleslegesen ne menjen mert zúg mint állat és semmit nem fogsz tőle hallani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!