Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek ez jó edzésterv?

Szerintetek ez jó edzésterv?

Figyelt kérdés

14 éves fiú vagyok kb. 60kg és 174cm. Tudom hogy ilyen idős korban még annyira nem ajánlatos emelgetni a súlyokat, de nem nehéz súlyokkal edzenék.

Szerintem nagyon jó az allóképességem.

Szerintetek ez megfelelő edzésterv!?

1-3. hét

Hétfő-Csütörtök-Szombat

Fekvőtámasz 3x10

Tolódzkodás 3x10

Bicepsz állva 3x10 (5kg súly)

Hasprés 3x30

Tricepsz tolódzkodás hátul 3x10

Oldalemelés állva 3x10 (5kg súly)

3-6. hét

Hétfő-Csütörtök-Szombat

Fekvőtámasz 3x15

Tolódzkodás 3x15

Bicepsz állva 3x15 (6kg)

Hasprés 3x40

Tricepsz tolódzkodás hátul 3x20

Oldalemelés állva 3x15 (6kg)

6-9. hét

Hétfő-Csütörtök-Szombat

Fekvőtámasz 3x20

Tolódzkodás 3x20

Bicepsz állva 3x20 (7kg)

Hasprés 3x50

Tricepsz tolódzkodás hátul 3x25

Oldalemelés állva 3x20 (7kg)

Ezeket meg lehet otthon csinálni is, mert nekem a konditerem kicsit drága.

Lábra úgy gondoltam, hogy nem edzek, mert tesiórán sokat erősítünk lábra és heti 2szer elmegyek focizni (intenzív foci).

És emelett sok tejet iszok és sokszor csirkemellet eszek ilyen párolt zöldségekkel.

2010. márc. 20. 18:38
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem teljesen jó 14évesen én személy szerint a hátat hiányolom pl egy huzockodás beférne oda
2010. márc. 20. 20:40
 2/8 A kérdező kommentje:
a fekvő erősíti a hátat is nem? :O De amúgy húzodzkodni is van lehetőségem a kertben
2010. márc. 21. 16:16
 3/8 anonim válasza:
Jogos jogos!ezek jók de húzódzkodj!Próbáld váltogatni h nyak mögött húzod meg előre simán!Ezeket csinálgatod meglesz az alapalkatod, elkezdesz edzeni komolyabban és 17-18 évesen minőségi izmod lesz;) ne hagyd abba!
2010. márc. 22. 09:00
 4/8 anonim ***** válasza:
a fekvőről énis ugytudom hogy hátat is erősíti de nem árt a huzodzkodás se:D
2010. márc. 22. 15:10
 5/8 anonim válasza:
Viccelsz ez tökéj!!! Veled egy idős vok és én is kipróbálom monnyuk a húzóckodást belerakom én is de nagyon jó kösz szépen ...
2010. márc. 25. 20:03
 6/8 A kérdező kommentje:
:D ok örülök hogy segítettem :D
2010. márc. 25. 20:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Az edzésterv nem rosz, tegyél bele egy kis hátat és nagyon figyelj oda a kajára főleg a szénhidrát és fehérje bevitelre. Ne hanyagold a vitaminokat se! Nyomjad neki :)
2010. márc. 25. 20:23
 8/8 anonim válasza:
Én 17 éves vagyok (fiu) 1 éve foglalkozom testépítéssel előtte nem nagyon edzettem igy a felsőtestem csaklábra edzetem bringáztam versenyszerüen és futottam . a lényeg az hogy jókis alap lesz ez ha később gyúrni akarsz terembe mondjuk . de szerintem azis elég lenne ha csak húzockodást csinálnál meg fekvőt és felülést .tehát kb ilyen formában hogy : hétfő -huzockodás 5x mindig amennyit birsz szerdán -fekvőtámasz 5x amennyi megy kb ha ezt megcsinálod heti 3 edzéssel szerintem bőven elég a foci mellett . jjah a felülést kihagytam azt lehet csinálni ezek mellé egy edzésnapon :) csak azt jegyezd meg hogy egy izomcsoportot pl : váll 2 nap egymás után ne terheljünk mert akkor nem fejlődik . egy pihenőnap kell az izmoknak . további jó eddzéseket
2010. márc. 25. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!