Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hun Gar Kung Fu?

Hun Gar Kung Fu?

Figyelt kérdés
A véleményekre lennék kíváncsi, mert el szeretném kezdeni és érdekelne, hogy mennyire kemény és hatásos ez a stílus. És hogy az utcán mennyire alkalmazható. :)

#kung-fu #hun gar
2014. aug. 13. 19:33
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Hung Gar vagy Wing Chun-t érdemesebb, melyik hatásosabb akár utcán akár máshogy?
2014. aug. 13. 21:09
 12/31 anonim ***** válasza:

Ha tényleges önvédelmi értékekre vágysz, akkor a mai világban a kung-fu már nem igazán játszik! Ajánlom inkább a következőket: ökölvívás, thai box, savate, birkózás, judo, BJJ!

Ha viszont te mindenáron kung-fuzni akarsz, akkor én a hung gart javaslom!

#USBORNE

2014. aug. 13. 21:14
 13/31 A kérdező kommentje:
Azt ökölvívás semmilyen mértékben nem vonz, a Thai Box-on gondolkoztam. De valami olyat keresnék ami esetleg vagy talán jó több ember ellen is. És a több ember alatt nem 5 profi boxolót értek, hanem mondjuk kötekedő cigányokat például vagy egyéb erkölcstelen kinézetű figurákat.
2014. aug. 13. 21:16
 14/31 anonim ***** válasza:

Figyelj, látszik hogy neked még nem volt soha valódi utcai konfliktusod, úgyhogy elmondom neked, hogy ne a Bruce Lee filmekből indulj ki, ahok a legyőzhetetlen kung-fu mesterek fél perc alatt szétkapnak 10 támadót!

A valóságban már az 1-1 elleni küzdelmek is rizikósok, ugyanis vagy te ütöd ki őt, vagy ő üt ki téged! A 2 VS 1 harcokban már neked nem sok esélyed lenne két potenciális ellénféllel szemben! Ja hogy te 5 ember ellen is szeretnél helyt állni? Hát cimbora, az esélytelen! Ha te mész az éjszaka közepén hazafelé és betalál téged 4-5 kancigány, akkor vagy elfutsz vagy ráfázol! 5 VS 1 küzdelemben nincs olyan küzdősport/harcművészet, ami biztos sikert mutatna, ugyanis az esélyed szinte nulla! Hiába tanulsz te wing CHUNT, hung gart, thai boxot, a túlerő ellen semmit nem érsz!

#USBORNE

2014. aug. 13. 21:23
 15/31 A kérdező kommentje:
Nem profi támadókról beszéltem, hanem átlagos, menőzős idiótákról, akik nem tudnak verekedni.
2014. aug. 13. 21:31
 16/31 anonim ***** válasza:

A túlerő akkor is túlerő, ami ellen nem sok esélyed! Lehet, hogy nem tudnak verekedni, de ha már elkezdenek keménykedni, akkor az azt jelenti, hogy van önbizalmuk és határozott fellépésük! Ráadásul öten vannak! Elég egy jó ütés az egyiktől és te kifekszel! Vagy mondjuk hárman lefognak, a másik kettő pedig szétbontja a koponyád!

#USBORNE

2014. aug. 13. 21:35
 17/31 A kérdező kommentje:

Akkor esélytelen, hogy levágjak egy ilyet akármennyit is gyakorlok?

https://www.youtube.com/watch?v=v1Cb2d0ZUVs

2014. aug. 13. 21:40
 18/31 anonim ***** válasza:

Ez csak egy film, egy koreográfia, egy betanult mozdulatsor! Az ilyen tipikus harcművészeti propaganda filmeknek semmi köze az igazi bunyókhoz! Anno Yip Man sem küzdött meg soha 10 karate mesterrel, ez csak legenda, egy mítosz! Elmondom mégegyszer, hogy már két ember ellen is nagyon necces, de nem hogy 5 vagy 10 támadó ellen! Ez még viccnek is rossz!

#USBORNE

2014. aug. 13. 21:43
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Én Franciaországban élek, voltam egyszer egy Hung Gar edzésen (de csak néző), a kínai mester az UJJAIVAL(!!!) átlyukasztott egy kókuszdiót. Ököllel, csuklócsonttal és a fejével pedig, betonjárdalapokat tört össze. Ja csak 60 valahány éves a fazon. A Hung Gar az nagyon brutális, végig néztem az edzést volt ott egy olyan fabábú amire rá voltak festve az akupunktúrás pontok, meridiánok...stb. A tanítványoknak azokat kellett pontosan ütni, ujjal. Mindegyik ott edző tagnak szét vannak kopva az ökleiken a bütykök, az ujjai olyanok mint a véső, az egyik srác pénzérmét is meghajlított az ujjaival, utána megszorította szintén az ujjaival a csuklómat, azt hittem összeszarom magamat. Mit lett volna ha ezt a mester csinálja meg rajtam.

Főleg a kezüket használják a verekedéshez, meg mint a cselgáncsban földhöz csapják egymást, beszéltem pár tanítvánnyal, rúgások csak kevés van benne.

A Hung Gar támadó stratégiája és elvei is nagyon szokatlanok, teljesen máshogy támadnak mint más harcművészetekben. Hogy megértsd írok egy példát (hangsúlyozom ez csak példa!):

Tegyük fel összecsap egy ökölvívó és egy hung gar kung-fus. Ugyebár mi egy ökölvívónak a főfegyvere? Benne van a nevében, az ökle és azzal kivitelezett ütései. A bokszolók jól védekeznek, védik a fejüket a felsőtestüket...stb, úgy mint minden más küzdőstílusban.

De mit csinál a hung gar-os? Hát ő is ütni fog, de nem fejre, sőt még csak nem is felsőtestre. A bokszoló kezét fogja ütni. Ez most hülyén hangzik, de ez a hung gar főelve, hogy az ellenfél támadó testrészét (ami a bokszoló esetében a kéz) iktatja ki. Mivel a HG kungfusok évekig keményítik a csontjaikat, ezért ököllel, alkarral, szétfogják verni a bokszoló csuklócsontját és alkarját. A bokszoló ilyenkor még védekezni sem nagyon tud, mert muszáj a kezeit fent tartania, különben legépelik az arcát, így a keze szenvedi el a csapásokat. Kis idő múlva csonthártyagyulladás, fájdalom és erős zsibbadás jön létre, aminek következtében a bokszoló nem tudja fenntartani a kettős fedezéket, másrészt a zsibbadt és fájós kezekkel nem fog tudni se erőset, se gyorsat se pontosat ütni. Sőt a HG-ban minden ütést úgy védenek ki, hogy az alkarjukkal ráütnek az ellenfél alkarjára. Nem csak kiteszik az alkart, mint a karatésok, azzal is ütnek. Eközben a HG-s az alacsony rúgásokkal a térdét is szarrá rúghatja, így a bokszoló fürge lábmunkája is alaposan lekorlátozódna. Onnantól pedig már csak be kell fejezni a bunyót.

Na hát valahogy így kell elképzelni a HG működését. A testfelkeményítés része az igen fájdalmas. A sparringok is fájdalmasak, pont ez végett. A HG az izomról, de főként a csontokról szól. Ez az a fajta kung-fu irányzat ahova, bizony KELL fizikai erő (és nem kevés)! Kínában sok HG-s egyben erőemelő vagy más erősportokat is űz. Nem véletlenül a neve az, hogy "Vasdrót" kung-fu (Hung Gar azt jelenti, hogy Vasdrót). Hozzá tenném, nem egyszerű megtanulni és sok idő is.

Én nem ezt a stílust tanulom én egy másikat (Choy Lay Fut). Amúgy Magyarországon, nem tudom, hogy mennyire jól oktatják ezt a stílust. De a lényeg, hogy maga a Hung Gar, az egy nagyon jó és hatékony stílus.

2014. aug. 14. 16:01
 20/31 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Azt hiszem a Gung Gar lesz a befutó, ökölvívást sose akartam tanulni. Mindenben egyet értek veled. Azt írják, hogy ott eredeti formájában tanítják a Hung Gar-t. Úgy érzem ez egy olyan életút, amibe van értelme időt, erőt és kitartást ölni. És még messze sincsen, csak egy villamosmegállónyira az egyik rokonunktól. :DD

Amúgy ez a keménység a Shaolinoknál is meg van, csak a sok boxoló úgy alkot véleményt a Shaolinról is, hogy nem is ismeri. De azért egyből mondják, hogy a box, a box a jó. A többi kamu. Amúgy mivel azt hiszem ez a Tigris stíluson alapszik ez a nekem való. :)

2014. aug. 14. 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!