Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hol lehet talajtornára járni...

Hol lehet talajtornára járni Szolnokon? (több kérdés lent)

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok. Kb. 163 cm (szóval eléggé magas) és vékony (ömm... inkább sovány, de nem tehetek róla. Nem vagyok anorexiás!).

Régebben a sulimban jártam egy kis ideig fit-kidre, de otthagytam, mert kinevettek, ha bénáztam, csúfoltak és kényeskedtek, beképzeltek voltak.

Kézenállni tanultam meg, de azt sem ott. Kétszer véletlenül átfordultam kézenállásból. Fejenállni tudok még, nyáron pedig megtanultam tigrisbukfencezni, de azóta már nem csináltam, ezért lehet, hogy elfelejtettem. Cigánykerekezni nem tudok tökéletesen. A spárgában nagyjából lementem, de nem volt teljesen egyenes a lábam. Hidat fekvésből tudok csinálni. Amikor ezekkel foglalkoztam, sokkal jobb volt a hajlékonyságom, mint most.

Tesiből nagyon béna vagyok és lassú.

Szeretném tehát újrakezdeni, de nem tudom, hogy hol. Kerestem a Google-ban, de nem találtam. Szereket inkább nem szeretnék használni, ahhoz még nincs elég bátorságom. Úgy szeretnék majd oda menni, hogy legalább kézenállni és cigánykerekezni tudjak. De a híd, az előrebógni és a spárga sem kizárt.

Jó lenne, ha írna olyan, aki Szolnokon lakik és jár talajtornázni. Nem szeretnék nagyon profik közé kerülni.

Kérdeznék még valamit: könnyű az ilyen csoportokba beilleszkedni? Nem nehéz barátokat szerezni? Nem fognak kiközösíteni, kinevetni, kibeszélni, kicsúfolni?

Milyen felszerelés kell ehhez a sporthoz? És otthonra? (Ruhák, eszközök) Hol szerezzem be őket?

Nem veszélyes ez a sport? Eléggé bátortalan vagyok, de érdeklődő. Hogyan tudnám leküzdeni a félelmemet?

Én annak is örülnék, ha csak egy kérdésre válaszolnátok, de annak a legjobban, ha mindegyikre. :3

Előre is köszönöm. ^^

2014. márc. 6. 22:01
 1/7 aikiboxer ***** válasza:
Én csak a sportakrobatákat ismerem, ők nem nevetnek ki senkit. Viszont ezeket a sportokat 5-6 éves korban szokás elkezdeni, nem 14 évesen... Főleg ha ügyetlennek érzed magad, akkor miért pont ezt a sportágat erőlteted? Van még egy csomó sportág, amelyekben ügyes lehetsz, pl. röplabda.
2014. márc. 6. 22:45
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy az ilyet hamarabb kell kezdeni, de amikor kicsi voltam, nem nagyon érdekelt, meg anyám sem íratott be semmilyen sportra. Én nem erőltetem, én tényleg nagyon szeretném csinálni. És nem érzem magam ügyetlennek, mert régen, amikor foglalkoztam ezzel, sokkal ügyesebb, hajlékonyabb és bátrabb voltam, csak hát kijöttem a gyakorlatból. Más sport meg nem érdekel. A röpiben meg aztán tényleg nem vagyok jó. xD Légyszi, válaszoljatok a kérdéseimre, és örülnék, ha mondanátok Szolnokon vagy környékén olyan helyet, ahol tudnék talajtornára járni (pl.: sportegyesület).
2014. márc. 7. 13:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Meg amúgy egy csomó dolgot mdg tudok otthon tanulni. Matrac is van, hely is, ágy is, segítő is, csak miután ezeket megtanultam, kéne valahová járnom, ahol a nehezebb trükkökre tanítanak. Itthon kézenállni, cigánykerekezni (és ezeknek a különféle variációit, pl. egykezes, behajlított lábú, egyik láb kinyújtva, másik behajlítva, kézenjárás, kézenforgás, de az arábert inkább hagyjuk ki), hídat, felállni hídból, mindkét spárgát, előre- és hátrabógnit, különféle láb- és testemeléseket, hajlításokat, menetgyakorlatokat tudnék megtanulni. Máshoz vagy nincs elég hely vagy nem biztonságos, vagy túl nehéz.
2014. márc. 7. 14:15
 4/7 A kérdező kommentje:
2014. márc. 7. 15:19
 5/7 A kérdező kommentje:
2014. márc. 7. 15:23
 6/7 A kérdező kommentje:
2014. márc. 7. 16:19
 7/7 A kérdező kommentje:
2014. márc. 7. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!