Miért kényszerítenek olyan sportra amit nem szeretek?
3 éve járok karatézni, kyokushin karatézni. Mikor az első edzésen, úgymond próbaedzésen részt vettem, mondtam édesanyámnak, hogy ide nem szeretnék járni. Végül addig addig mondogatták hogy ide fogok járni, hogy sikerült nekik.
Félek minden egyes alkalommal 3 éve menni edzésre, mert nem tudni mikor van küzdelem, ahol mindenki mindenkivel megy, 60% feketeöves, és kék zöld foltokkal, igaz büszke foltokkal érek haza. 3 éven keresztül gyomorideg heti 2X 3X.... Nem bírom tovább. Nem értik meg, hogy nem tudom ezt csinálni, nem vagyok az a fajta ember. Nagyon szívesen úsznék, fociznék kosaraznék. Apám a focira azt mondja hogy értelmetlen meg tönkremegy a térdem... Mert a karate az olyan qrva biztonságos és semmi sérüést nem lehet szerezni. Nem fogják fel, hogy nem lehet olyan sportot űzni amit már rühellek. Mit tegyek?
hagyd abba és kész,hány éves vagy hogy ezt így meglehet veled csinálni?
nekem kb sosem parancsoltak a szüleim mert nem hagytam.
akkor menj át ökölvívó,vagy savate edzésre.
ott nem kell idegeskedned,mert minden edzésen van sparring.
amúgy megértelek,mert nekem meg kiskoromban birkózni volt kötelező járnom,pedig alapból gyűlölöm az ilyen fogásos,dulakodós dolgokat.
viszont lehet,hogy a bunyónak ez a típusa meg neked feküdne,mert nem ütnek,rúgnak benne.
menj át birkózni pl,a legősibb és az egyik leghatékonyabb küzdősport a faternak sem lehet kifogása ellene.
akkor a klubod a hibás,nem a küzdősport.
menj át másik kyo edzésre.
alapból nem árt 2-3 évente klubbot edzőt váltani,hogy új hatások érjenek,új emberekkel mérhesd össze magad.
ha meg az edződ 3 év alatt sem tudta felébreszteni az éhséged a tudásra,akkor az nem leghozzáértőbb példakép valószínűleg.
Értékelem hogy ilyen gyorsan válaszolsz, és hogy egyáltlaán méltatsz fogllakozni velem, de úgy látom nem értesz.
A küzdősportból van elegem, nekem egy olyan társaság/sport kell ahova megyek örömmel, edzés után örömmel jövök ki.
Pl: Karate edzés után szoktak jönni kosáredzésre, azok egy nagyon jó társaság, mindig jól érzik magukat edzésen is, az öltözőben is, jófej edzőnőjük van, aki szigorú mégis laza.
Nálunk Kb. az öltözőben a kötekedés, basztatás megy, aki már sokkal régebb óta jár annak baromi nagy arca van, direkt bikaerővel basz hasba, amikor "laza" küzdelem van. Nem kell ez nekem, nem akarok puhány lenni, de erre nekem nincs szügségem.
de.
pontosan értem miről írsz,jártam ilyen helyre.
valószínűleg versenyeznek is a többiek,versenyzők között,verseny klubokban meg mondhatni elvárás az állandó rivalizálás,mert megvan a konkrét célja és haszna.
és így persze az is kiderül,hogy ki a nem oda való.
erre kétféleképpen szoktak reagálni a vagy összekapom magam,vagy feladom.
viszont te meg azt értsd meg,hogy nem minden edzés ilyen.
van ezen kívül 1000 fajta küzdősport edzés,ahol a testi-lelki terror nem része a felkészülésnek.
ezért javasoltam a klub,vagy a sportágváltást,hogy a 3 éved ne vesszen kárba és ne kudarccal záruljon.
kickbox edzére látogass le.
ott hasznát tudnád venni a kyos alapnak,elég elterjedt,edzést is találsz,hasznosabb is,és ott figyelnek arra,hogy a szintedhez megfelelően tudj fejlődni.
szóval nem kell 100 kilós bengával fullba sparringoni 15 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!