Terheli az állva való nyújtás a térdet? Mert néha megfájdul.
Szóval a térdhajlítóidat próbálod nyújtani. Szabad tudnom mi okból? Mert ugyan az rendben van, hogy minden térdhajlító (amik a combod hátsó oldalán helyezkednek el) vörös rostfelépítésű tónusos izmok, és ezért fokozottan érdemes őket nyújtani, de ha eleve gyengék, akkor a nyújtás csak tovább rontja majd az erejüket. Márpedig ha a térdhajlítók ereje nem éri el a térdfeszítők (így a quadriceps) erejének 60%-át, a térdízület instabillá válik és felmerülhet fájdalom.
Én úgy alapvetően nem nyújtanék le egyetlen izmot sem, hogy nem végzek rá aktív tevékenységet. A térdhajlítókra 4 gyakorlattípus is létezik (azon belül több tucat gyakorlat), melyeket akár otthon, kis súllyal végezve erősítheted őket. Ezt követően érdemes nyújtani.
Spárgázni szeretnék megtanulni (20 éves lány vagyok, amúgy nem sportolok semmit). Eddig nem volt semmi gond, meg ma is csak annyira csekély, hogy elgondolkodom, nem csak bebeszélem-e, és talán el is fog múlni holnapra. Tényleg csak ilyen páróránkénti pármásodperces dologról van szó, csak az egyik térdemen, olyan, mintha valaki megszorítaná a térdkalácsom.
Nem egyből szoktam lemenni nagyterpeszbe, hanem először vállszélességben hajlongok, aztán közepesben, és utána jön a nagy.
Amúgy 47 kiló vagyok, 160 centi (hátha fontos), elég mozgékony gyerek voltam, és egy lányhoz képest erősnek számítok, legalábbis ha hülyülünk a tesóimmal, én vagyok az erősebb. Új lenne nekem az, hogy gyenge a térdem, nagyon elszomorodnék, mert szeretnék majd tai chizni, és ahhoz szeretnék egy kicsit hajlékonyabbá válni. Igaz, vékony vagyok, de nem állnak ki a csontjaim, szeretek enni. Első, hogyan deríthetem ki, hogy gyenge-e a térdem, vagy milyen vitamint szedhetnék?
Második kommentelő: azt biztos szabad? Nyújtás közben feszíteni nem ellentmondásos?
na akkor meg is van a gond/gondok.
1."hajlongasz".
ilyet soha ne csinálj.
feszített izomzattal belemész a nyújtásba,de soha ne rugóztasd.
2.gyenge térd ízületre meg nem a vitamin:D az első,hanem az ízület megerősítését célzó edzés.
a te esetedben ez a saját testsúllyal végzett guggolás lehetne.
a fegyenc könyvben levezetik,hogyan kell guggolni,azt nézd át.
és nem ellentmondás a feszített nyújtás,mert értelmetlen és céltalan az olyan mozgástartomány,ami nem párosul erővel.
példával.
ismerek nem 1 embert edzésen aki tud spárgázni,vagy majdnem megy neki.
aztán amikor edzésen lábkitartás van,akkor csípő magasságba alig tudják ki tartani a lábuk 1 percig.
régen én is tudtam spárgázni,de már nem érdekel,viszont 1 percig simán kitartom a lábam fejmagasságban.
remélem érthető volt a magyarázat:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!