Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépítőknek tk. Kenyér?

Testépítőknek tk. Kenyér?

Figyelt kérdés

Elvileg alacsonyabb a glikémiás indexe, ráadásul még értékes dolgokat is tartalmaz a fehér kenyérrel szemben. Tömegelek, ha épp nincs kéznél rizs, vagy nincs idő kifőzni, akkor a hús mehet tk. kenyér közé?


Másik kérdés: a barna kenyérrel mi a helyzet?


2012. nov. 21. 20:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A tk. kenyér + hús az jó, mehet.


Barna kenyér: általában átverés, mert maltózzal színezik, így az valójában fehér kenyér.

2012. nov. 21. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
*malátával színezik, hülye vagyok :)
2012. nov. 21. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Rozskenyeret vegyél, de ne rozsost, mert az kevésbé jó, hanem rozskenyér legyen!
2012. nov. 21. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 aikiboxer ***** válasza:
100%

A legjobb, ha magadnak sütsz! Az a tutti és nem egy nagy művészet!


Veszel egy bármilyen kenyérsütő gépet a Tescoban, nekem Trisa van.


Alulra teszel 4 evőkanál olivaolajat. (1000 forint egy nagy üveggel a Tescoban, hónapokig tart.)

Ráöntesz pontosan 3 dl vizet.

Beleszórsz 1.5 kávéskanál sót és 1 púpos evőkanál cukrot.

Ráteszel 500g (fél kg) graham lisztet, 259 forint 1 kg a Tescoban. Vagy keverheted rozsliszttel is, pl. 400g graham liszt és 100g rozsliszt.

A tetejére rászórsz egy dr oetker por élesztőt, kis zöld zacskó, hármasával árulják a tesóban.

Beállítasz a gépen teljes kiőrlésű programot és magára hagyod.

Amikor sípol, beleszórhatsz 100g hántolt napraforgómagot, ezt néha ki lehet fogni a tesóban, akkor érdemes belőle venni 3-4 zacskóval mert egyébként hiánycikk.

A végeredmény iszonyat finom lesz, nem mérhető semmiféle bolti kenyérhez.

2012. nov. 21. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
jól hangzik.:)
2012. nov. 21. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöldkéz!


ma 20:38

Van itthon kenyérsütőgép, nem is értem, hogy eddig hogy nem használtam. Köszi az ötletet :)

2012. nov. 21. 20:49
 7/13 anonim ***** válasza:
Aikiboxer, kösz az ötletet, én is kipróbálom, csak eddig még nem sikerült boltba eljutnom, hogy megnézzem, milyen liszt hogyé van. :D
2012. nov. 21. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 aikiboxer ***** válasza:
100%

Na jó ha már így belelendültem, akkor megosztom még Veletek a kulisszatitkokat:

- MINDIG alulra tedd az olivaolajat, méghozzá csorgasd rá a lapátra, akkor nem ragad bele a lapát a kenyérbe, amikor kiöntöd a formából

- utána mindig a víz következik és pontosan mérd ki! tegyél langyos vizet, akkor jobban megkel

- a vízbe belemegy minden, ami nem élesztő és nem liszt

- soha ne keverd az élesztőt a sóval mert nem kel meg

- tehát utána jön a liszt és MINDIG a tetejére jön a por élesztő, nekem a dr oetker vált be.


És egy praktikus tanács: fogsz egy konyhai mérleget, ráteszed az üres formát, kitárázod (hogy 0-t mutasson), és szépen teszegeted bele az alkatrészeket, a víz ugye 300g :), és így nem kell semmi más evőeszköz vagy mérőpohár hozzá, egyedül egy teáskanál a sóhoz, mert amúgy a cukor az 20g.

2012. nov. 21. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 aikiboxer ***** válasza:
100%
Wash nekem a legjobban a tesco graham liszt vált be. A recepteskönyvem ír fehér lisztet is bele, de azt soha nem teszek, mert rájöttem, hogy a tömény graham liszt sem túl tömény és nem "takarmány" ízű, és ha langyos vízzel öntöd fel, akkor rendesen meg is kel! Olyan gyönyörű finom kenyér lesz belőle, hogy soha többé nem fogod megenni a boltit. :)
2012. nov. 21. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 aikiboxer ***** válasza:

Na és akkor egy tutti kalácsrecept:


Fogsz 80g rendes vajat (nem margarin), és 30 mp-re felolvasztod mikróban, majd beöntöd a formába ugyanúgy, mint a kenyérnél az olivaolajat, a lapátra rácsurgatva.

Ráteszel 3 dl (300g) langyos tejet.

Beleteszel:

- 50g cukrot. Ez elég para, most nádcukorral helyettesítem, de egyébként bármivel lehet, csak: FONTOS, hogy valamennyi cukor legyen benne, nem jó csak a méz, mert az élesztő nem kel meg mézzel! Kell neki valamennyi cukor.

- 1 evőkanál sót.

- 50-80g kókuszreszeléket (szintén tesó... :)

- ha akarsz: citromhéjat, vaníliáscukrot, fahéjat...

- tetejére 500g graham lisztet. Bár graham liszt, de mégis finom lesz! Kalács lesz belőle -- tk. kalács. :) De fontos, hogy nem rozslisztet meg ilyeneket, csak 100% graham lisztet. Tesósat.

- tetejére a porélesztőt.

- ezt is tk. programon sütöm, nem kalács programon! a graham liszt miatt

- amikor sípol (kb. 10 perc múlva), beleszórsz 100g (fél zacskó) mazsolát


A végeredmény olyan finom kalács lesz, amely kenterbe ver bármilyen bolti kalácsot, és egészséges, tk. kalács. Igaz én nem vagyok testépítő, de mostanában ezt eszem esténként édesség helyett, csak úgy magában, vajjal. :P

2012. nov. 21. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!