Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Gyúrás-izom építése?

Gyúrás-izom építése?

Figyelt kérdés
Több embertől hallottam màr, hogy nemszabad mindig ugyanarra az izomra dolgozni, mert egy idő után leépül.Ha pl. olyan kondit csináltam : tolódzkodás,tárogatás,45fokos fekvenyomás , ezeket több szeriaban.Majd másnap ugyanezt , akkor leépült az előző napon felszedett adag? Vagy hogy van ez? Hozzáértők segítségèt előre is koszi!:)
2011. aug. 25. 01:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Olyanról nem hallottam, hogy az edzéstől leépül az izom. Olyanról hallottam, hogy ha sokáig mindig ugyanazt csinálod, akkor hozzászoksz és már nem éred el vele ugyanazt a hatást. Ha egy újfajta gyakorlatot csinálsz, akkor "megleped" vele az izmod, újfajta terhelés éri, így megint fejlődni kezd. Azt tanácsolom, hogy egy edzésen belül is sokféle gyakorlatot csinálj egy izomcsoportra. Ha úgy érzed, hogy már egyhangú, akkor csinálj mást. Később visszatérhetsz a régebbi edzésre. Youtube-on, testépítő oldalakon rengeteg leírás van, de egy személyi edzőtől is sokat tanulhatsz.
2011. aug. 25. 01:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Javasolt olvasnivaló: alapismeretek. Ott olvashatsz pl. arról a fogalomról, hogy regenerációs idő.
2011. aug. 25. 02:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Egy izomcsoportot egy héten EGYSZER edzünk!!!

body.builder.hu=>alapismeretek

2011. aug. 25. 09:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat ! :) a tanácsolt olvasnivalókat megnézem. Szerintetek ezzel a művelettel ártottam az izmaimnak , vagy ez még nem nagy hiba?
2011. aug. 25. 13:22
 5/7 anonim válasza:
Tartsd szem elött,hogy először mindig a nagyobb izmokra kell gyúrni. Tehát például amit leírtál 3 gyakorlatot azt pont vissza fele csinálnám. Bár szerintem az sem lenne jó. Hiszen ha ÉN fekvenyomok akkor utána nem fogok tolódszkodni mert elvileg nem is tudhatnék mert a fekvenyomás az mellre meg tricepszre megy többségében...
2011. aug. 25. 15:43
 6/7 Takumi ***** válasza:
Nem épül le. 1 héten lehet edzeni azonos izomcsoportot, csak megfelelő pihenés kell nekik ennyi.
2011. aug. 25. 17:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Elsősorban szeretnék mellre gyúrni , mert a többi úgy , ahogy jó már csak a mellizmom nem nő :D
2011. aug. 25. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!