Bujinkan Budo Taijutsu, Thai Box, Wing Tsun Kung Fu. Melyiket ajánljátok?
Olyan harcművészetet/küzdősportot szeretnék elkezdeni, ami amellet, hogy az önvédelemben is segít, minél jobb fizikumot ad.
F/22
Én személy szerint Bujinkan Taijutsut tanulok, így arról tudnék nyilatkozni.
Ez nem annyira a kőkemény erőnlétre megy rá, sokkal inkább a mozgékonyságra (kitérések, védések, ellenfél kizökkentése az egyensúlyból stb). Bár minket sem kell félteni erő terén, mert azért mi is rádolgozunk az izomzatra.
A Thai Box már jobban rámászik a testi erőre, az ütésekre, rúgásokra stb. Ezt egy ismerősömtől tudom, aki meg azt tanulja már jó ideje. Amikor kipróbáltuk egymás ellen, éreztem, hogy azért megbújik az erő az ütései mögött.
Wing Tsunról sajnos nem tudok mit mondani.
figyelj ha meg akarod magad védeni az utcán is akkor thai box. Nem azért mondom mert a többi kula vagy gyenge lenne csak azért mert ha nem boxolsz ringbe akkor egyszerűen nem tudod azt a stressz helyzetet átélni és élőben könnyen megeshet, hogy ez miatt kikaphatsz.
Thai box-ban ugye lehet kesztyűzni meg ilyesmi és ezért szerintem az a leghasznosabb a felsoroltak közül, de dönts úgy ahogy érzed, csak amit csinálsz azt csináld kitartóan.
Szerintem is a sparring az,ami a legjobban felkészít a bunyóra.
Hiába tud valaki 1000 önvédelmi fogást,ha egy állas kizökkenti és elfelejt mindent.
Tb-on megszokod,hogy ütéseket kapsz,uh kizökkenteni nem nagyon fognak.
Egyébként meg,bár nincs a listádon,de szerintem ökölvívással többre mennél kezdésnek.
A legjobb önvédelem meg ha te támadsz.
Benji, kezd érni a gondolat, hogy megtaláltam benned a komplementerem. :)
Egy dolog, hogy ilyen negatív szélsőségeket vallasz az önvédelem törvényszerűségeiről, viszont szerintem óriási hiba másokat is erre biztatni.
Lehet, hogy amíg csak a magad oldalát tapasztaltad, és könnyen belekényelmesedtél abba, hogy jó dolog támadni. De ki mint vet, úgy arat, és egyszer szembe fogsz kerülni azzal, hogy milyen, ha tehetetlennek érzed magad valakivel szemben, és úgy érzed majd, semmi szükség nem lett volna az erőszakra, amit elkövettek rajtad.
Ideje lenne változtatni a szemléleteden!
komplementer
(egymást) kiegészítő
Hát, akkor ti ketten megtesteítitek nekünk Jint és Jangot. :))
Ó:)!
Egyébként ezt a tehetetlenség érzést majdnem minden edzésen sikerül átélnem,mert minden alkalommal kesztyűzök az edzővel is pár menetet,uh tökéletesen el tudom magam és a képességeim helyezni.A partnerem páros gyakorlatoknál meg-bár folyamatos a párcsere egész edzés alatt-a kyo mestert elgyepáló ko bajnok,vagy az edző,uh a gatyát fel kell kötnöm minden alkalommal.
Egyébként meg ez egy olyan dolog,mint gitározni tanulni.Minél jobban gitározom,annál jobban átlátom,hogy milyen kevés tudással rendelkezem.Veszíteni ugyanúgy meg kell tanulni,mint nyerni.
Az önvédelem fokozatairól alkotott véleményem pedig továbbra is fent tartom.
Bocs az offért kérdező.
Tetszik nekem ez az egész. :) Olyan ellentétek vagyunk, akik azért meg is értik egymást.
Amúgy Kedves Kérdező, rengeteg hasonló kérdés született rá, és mindig csakis ugyanazt válaszolom rá.
Mindegyik a legjobb és egyik sem. A stílus csakis a kereteket adja meg, viszont azt, hogy mennyire leszel jó harcos, azt csakis az egyéni képességek határozzák meg. Így válaszd a lehető legszimplább módon azt, amelyiket a legszívesebben csinálnál és ki tudsz teljesedni benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!