Csak a futás magában mire jó?
Nem akarok fogyni,nem vagyok túlsúlyos 10/50kg.Jó alakom van ici-pici hibákkal.Régen aktívan fittneszeltem és súlyzóztam.Őszinte leszek baromira meguntam! Meg túl sok munkám is van.Változtak az élet körülményeim is.Szóval súlyzózni,fittneszelni nincs időm /kedvem.De az alakom nem szeretném elveszíteni.Futni viszont imádok és bírok is.60-70 perc megállás nélkül.Ez elég??
Étkezni,nagyon jól étkezek.Köszönöm ha válaszoltok!
Hát ez a kérdés nekem való, de csak most bukkantam rá. Hogy mire jó a futás? Hát mindenre. A futás maga az élet. Nélküle egyszerűen nem lehetsz egészséges. Gondolj arra, hogy rövid távon szinte az összes állat gyorsabban fut mint az ember, hosszú távon viszont mi vagyunk a legjobbak (a lovat is beleértve). Ez is mutatja, hogy az ember hossztávfutásra van teremtve. Régen, amikor nagy területről kellett felhajtani a gyér kaját, elengedhetetlen volt a futás, és úgy is vagyunk felépítve, hogy futni muszáj. Csak így lehet rendben az anyagcseréd, a szíved, a kedélyállapotod, minden.
Én rühellem azokat a kérdezőket (és szinte csak ilyen van), akik a futást alapvetően egy nyűgnek tekintik, és csak azért akarnak futni, hogy fogyjanak vagy hogy szebbek legyenek. Na ezek mindig be is fuccsolnak, semmire se jutnak. Nálad legalább a gondolkodás jó felé tapogatózik.
Arra nincs feltétlenül általános recept, hogy mennyit fussunk, de láthatod abból, amit írtam, hogy én a hosszú távok híve vagyok. 12 km-nél kevesebbet sose futok, alap a félmaraton, de ennél sokkal többet is megyek hétvégén terepen, hegyen is. Neked nem muszáj ugyanezt, de minél több és keményebb, annál jobb. Az a lényeg, hogy évezd a futást és a természetet, és folyamatosan fejlődj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!