Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kaphatok e tiszta erkölcsit így?

Kaphatok e tiszta erkölcsit így?

Figyelt kérdés

1 év próbára bocsátást kaptam bírósági tárgyalás nélkül az ügyészségtől, de bírói végzés van róla egy zaklatási ügy miatt.

Most el szeretnék helyezkedni, de kérnek erkölcsi bizonyítványt is. Kaphatok tiszta erkölcsit vagy csak a próbára bocsátás lejárta után? A munkáltató olyan erkölcsit kér, amiben az szerepel, hogy " a bűnügyi nyilvántartásban nem szerepel".

Csak olyanok írjanak, akik biztosan tudják! Köszi!

Bocs, hogy ide írtam a kérdést, de nagyon fontos lenne!

2010. jún. 17. 16:19
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
korábban volt már ilyen kérdés. akkor az volt a válasz, h a próbaidő lejárta után kaphatsz.
2010. jún. 17. 16:27
 2/9 anonim válasza:
41%
Csak a próbaidő lejártának napjától kaphatsz.
2010. jún. 17. 16:42
 3/9 A kérdező kommentje:

akkor a jogi fórumokon miért van az, hogy a próbára bocsátás nincs benne az erkölcsiben?

jajjj, össze-vissza írnak mindent...nem értem, hogy miért nem lehet egyértelműen mefogalmazni! Most beszéltem egy ügyvéddel, aki azt mondta, hogy attól függ, hogy milyen erkölcsit kér a munkáltató.

2010. jún. 17. 16:49
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
megkered es kiderul hogy adnak-e vagy sem.
2010. jún. 17. 17:00
 5/9 anonim válasza:
37%

Második vagyok.

A próbára bocsátás csak akkor nincs benne,ha már letelt.Ellentétben a letöltött büntetéssel,az akkor is benne van,ha már vége,mivel az büntetett előéletnek számít,a próbaidő nem.

2010. jún. 17. 17:19
 6/9 anonim ***** válasza:
72%
Kaphatsz,a próbára bocsátás nem ugyanaz,mint a felfüggesztett.Kaphatsz erkölcsit.
2010. jún. 17. 17:26
 7/9 anonim válasza:
38%

Megint második vagyok.

"A bünetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény (Be.) 43 § /1/ bekezdése alapján az eljárás alá vont személy a próbára bocsátás jogerős alkalmazása után elítélt.

Az elítéléshez mind a büntetőjog,mind más jogszabályok hátrányos jogkövetkezményeket fűznek.

A bűnügyi nyilvántartásról és a hatósági erkölcsi bizonyítványról szóló 1999. évi LXXXV. törvény 59 § c/ pontja alapján a próbaidő alatt nem kaphat a "bűntettesek nyilvántartásában nem szerepel" közlést tartalmazó erkölcsi bizonyítványt."

Remélem segítettem.

2010. jún. 17. 17:35
 8/9 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Nagyon rosszul tudjátok a dolgokat, ugyanis tegnap megjött az erkölcsim, ami TISZTA!!!!!

Az szerepel benne, hogy a "bűntettesek nyilvántartásában nem szerepel". Csak azért írom ki, mert esetleg másnak hasznos lesz, ha ilyen jellegű problémája akad.

Még jó, hogy kértem, hogy csak azok írjanak választ, akik biztosan tudják. :-)

Ha viszont olyan erkölcsit kért volna a munkáltató, amiben azt is be kell jelölni, hogy eljárás alatt állok e, akkor oda lett volna írva pluszként, hogy igen, és hogy mikor jár le a próbára bocsátásom. De a bűntettesek között akkor sem vagyok nyilvántartva, mert NEM ÍTÉLTEK EL. Viszont a próbára bocsátás lejártát követően még 3 évig nyilván leszek tartva a rendőrségi adatokban, de ez nem szerepel nyilvánosan már sehol. Remélem teljeskörűen tájékoztattam mindenkit.

2010. jún. 26. 10:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én 2év próbára bocsátást kaptam kisebb hülyeség miatt.

Nekem is ugyanez volt a problémám, de miután elolvastam a válaszod, megkönnyebbültem. Köszike :))

2011. aug. 13. 05:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!