Lehet-e társasházban korlátozni a dohányzást saját erkélyen és nyitott folyosón?
Egyik szomszédunk a szobák melletti erkélyen, a másik a lakás másik oldalánál lévő nyitott folyosón dohányzik (kb. óránként). Ha nyitva van az ablakunk, a dohányfüst pillanatok alatt szétterjed a lakásban. Mi nem dohányzók vagyunk. Nagyon zavaró, mert olyan szag van a lakásban, mint a hamutartóban, nem beszélve arról, hogy passzívan sem szeretnék dohányozni. Szellőztetni csak úgy lehet, ha őrzöm az összes ablakot egyszerre. Ez nyáron megoldhatatlan feladatnak tűnik, amikor az ember tartósan kinyitná az ablakokat, mert ha nem teszi, 28-30 fok van a lakásban. Így éjszaka sem tudok szellőztetni, ami a nyugodt alvást is hátráltatja.
A társasházban többet kifogásolják a homlokzatra szerelt légkondikat (elvileg nem lehet odatenni). Nekünk egyelőre nincs ilyenünk, de lehet, hogy nem lesz más lehetőségem, ha nem akarok megsülni/megfulladni?
Van-e bármilyen lehetőség arra, hogy a nem dohányzó lakók korlátozzák a társasház folyosólyán, udvarán, erkélyein a dohányzást?
Milyen megoldást?
Mert a legutóbbi lakógyűlésen többen kifogásolták a légkondik zúgását, meg hogy ronda a homlokzat tőlük. Engem nem zavar mások légkondija, de érthető, hogy szeretnék normális levegőt a lakásomban.
Ha szólok a dohányzásért, rossz szomszéd leszek, ha százezreket költök légkondira (hogy ne kelljen cseszegetnem a szomszédot a dohányzás miatt), akkor mások szerint leszek rossz szomszéd.
Na ja! Megint jön az, hogy irtsuk ki a dohányosokat!
Ugyebár a dohányos ember nem is ember!
Mit szólnál ahhoz, ha az a dohányos arra kérne, hogy ne használj parfümöt, dezodort, öblítőt, mert nem bírja a szintetikus illatosítókat? Vagy ahhoz, hogy este csak csukott ablaknál nézz TV-t, mert zavarja a hangja?
Dohányos vagyok, de nem fogyasztok alkoholt! Akkor a szomszédok ne igyanak, mert ugyebár a szesz párolog, és bejön a szobámba az alkoholgőz?
Társasházban elkerülhetetlen, hogy a szomszédból(-tól) "illatok" terjedjenek! (utalom a tokfőzeléket, az illatát is, mégsem tilthatom meg nekik, hogy azt főzzenek!)
Szép szóval megkérheted, hogy próbáljon odafigyelni dohányzáskor, hogy lehetőleg úgy válassza meg a dohányzás helyet, hogy az minél kevésbé zavarjon másokat!
Nem hinném, hogy bárkit is ki akarnék írtani!
Feltettem kulturáltan egy kérdést.
Majd részletesen kifejtettem, hogy bár tehetnék légkondit az ablaka alá, hogy ő meg a zaj miatt ne tudjon aludni, de nem teszem, csak ha muszáj lesz.
Addig is továbbra is keresem azt a megoldást, ami mindkettőnknek jó. Mert az ő dohányzik, én szívom a füstöt megoldás nekem nem jön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!