Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rasszizmusért bárkit föl...

Rasszizmusért bárkit föl lehet jelenteni?

Figyelt kérdés

Föl lehet jelenteni:

1.) Mondjuk a Jobbikból valakit? Vagy akármelyik politikust, aki a parlamentben van, és bizonyíthatóan rasszista kijelentése volt?

2.) Föl lehet jelentei roma származású egyént, mert rasszista kijelentése volt egy azonos származású egyén felé, illetve roma származása ellenére utálja a romákat?

3.) Föl lehet jelenteni olyan magyar embert, aki arra hivatkozva, hogy ő egy rendes magyar ember, ez meg egy bűnöző, rasszista kijelentésekkel élt a bűnözővel szemben, és hangoztatta, hogy sajnos a 90%-uk ilyen?

4.) Föl lehet jelenteni roma származású embert azért, mert a tisztességes magyar embereket utálja, és rasszista kijelentésekkel élt feléjük? Mert a bűncselekményeket csak magyarok ellen követte el, és szándékosan csak azért, mert utálja őket?

5.) Rasszizmusnak csak azt nevezhetjük, ami négerek, romák, és zsidók ellen irányul, vagy ha ezek közül valaki mondjuk utálja a magyarokat, és megkülönbözteti őket a saját népétől illetve a többi néptől, akkor az is rasszizmusnak számít, és ugyanolyan szigorúan fellépnek ellene?

6.) Ha egy zsidó származású illető feljelent valakit, mert rasszista megjegyzései volt az illetőnek felé, és a zsidó származású megnyeri a pert, akkor a zsidó származású ember is feljelenthető, ha ő neki is rasszista megjegyzései voltak az illető felé és a magyarokra?

2015. jún. 6. 16:44
1 2
 1/13 tetro ***** válasza:
61%
Rasszista kijelentésekért senkit sem lehet feljelenteni.
2015. jún. 6. 16:49
 2/13 A kérdező kommentje:
Pedig nekem ezt mondták.
2015. jún. 6. 16:50
 3/13 tetro ***** válasza:
39%
ki mondta?
2015. jún. 6. 16:55
 4/13 anonim ***** válasza:
28%
Fel lehet jelenteni, ha egyértelműen lehet bizonyítani.
2015. jún. 6. 16:58
 5/13 anonim ***** válasza:
77%
A rasszizmus nem bűncselekmény. Csak annyira lehet miatta feljelenteni embereket mint csoki vásárlás miatt. Rasszista indíttatású bűncselekmények vannak, a rágalmazástól és uszítástól kezdve az erőszakosabbakig, de itt a bűncselekmény miatt lehet feljelentést tenni, a rasszista indíttatás csak súlyosbító tényező.
2015. jún. 6. 16:58
 6/13 anonim ***** válasza:
93%
A holokauszt-tagadót lehet feljelenteni.
2015. jún. 6. 17:06
 7/13 A kérdező kommentje:

"a rágalmazástól és uszítástól kezdve az erőszakosabbakig"

Őszintén, ha én azt mondom egy embernek, hogy ez a .. származású egyén milyen ronda, és gonosz, és hogy mind ilyenek, és meg kéne ölni őket, akkor ne mond, hogy nem jelenthetnek fel. Ne mond, hogy ha valaki elkezdi ocsmányul, a legkülönfélébb rágalmazásokkal szidni a másikat a származása miatt, akkor nem lehet följelenteni, vagy hogy nem számít bűncselekménynek. Hiszen még azért is büntetnének, ha kiállnék a térre, és össze-vissza káromkodnék a semmiért. Nyilván ha valaki rasszista, még nem büntethetnek. De ha már ez megjelenik, akkor már az. Pl ha mondjuk valaki miatt nem vesznek fel valakit a munkahelyre, vagy kiközösítenek, vagy megkárosítanak, vagy megfenyegetnek a származása miatt, akkor már bűncselekmény. Hogy valakiről kiderüljön hogy rasszista-e, az úgy történik, hogy valami olyat cselekszik, amiből egyből kiderül, és nem pedig úgy, hogy ő kijelenti "rasszista vagyok".

Úgyhogy az általam feltett 6 kérdésre legyetek szívesek válaszolni annak tudatában, hogy a rasszizmus alatt nem a belső érzéseket értem, hanem azt, ahogy megjelenik, azaz:

- pl beszól valaki valakinek 20 éven keresztül, és szidja a legrondább kifejezésekkel

- egyfolytában fenyegeti valaki a másikat, vagy köpköd utána

- hazugságokat terjeszt róla

- stb

Tehát ilyenekre gondoltam, és nyilvánvaló, hogy rasszizmus alatt NEM azt értettem, hogy X a szíve belső mélyén mit érez Y iránt, hogy utálja-e vagy sem. Hanem arra értettem, mikor a rasszizmus már tettekben megjelenik. Akkor viszont már büntethető, és aki azt mondja hogy nem, annak majd 20 éven keresztül beszólogatok, leköpöm az ablakból, és az szaromat bedobom az ablakán. Aztán döntse se, hogy bűnt követtem-e el, vagy sem. Úgyhogy mégegyszer mondom, zárjuk le azt a témát, hogy a rasszizmus nem bűncselekmény. Most már tudjátok mit értek rasszizmus alatt, és ennek fényében válaszoljatok a kérdésemre. És többet nem akarom meghallani senkitől, hogy nem bűncselekmény.

2015. jún. 6. 17:15
 8/13 A kérdező kommentje:

"A rasszizmus nem bűncselekmény. Csak annyira lehet miatta feljelenteni embereket mint csoki vásárlás miatt. Rasszista indíttatású bűncselekmények vannak, a rágalmazástól és uszítástól kezdve az erőszakosabbakig, de itt a bűncselekmény miatt lehet feljelentést tenni, a rasszista indíttatás csak súlyosbító tényező."

És téged pontoztak 100-ra. Na, ide se teszek fel többet kérdést. idióták. Azt sem tudjátok mi az a rasszizmus.

"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel."

És nem pedig azt jelenti, hogy X utálja-e vagy kedveli-e Y-t a származása miatt. Egyszerűen a rasszizmus az, amikor MEGJELENIK a valóságban az utálat, azaz kimutatja, hogy az illetőt valami miatt lenézi. Pl ha én arcon köpnélek amiatt, mert nem voltál képes értelmes választ adni, és az hinném rólad, hogy egy lenézendő gyengeelméjű vagy, akkor az már rasszizmus lenne. De ha én csak ezt gondolom rólad, akkor azt már nem tudom hogy nevezik, le is szarom magasról, mert NEM ÉRDEKEL!!!!! Én nem a rasszista gondolatokat tartom rasszizmusnak, hanem A rasszista cselekedeteket.

2015. jún. 6. 17:21
 9/13 anonim ***** válasza:
68%
Hát ha te nem tudod felfogni hogy nincs igazad, az igazán nem a mi hibánk. Te magad linkelted be a rasszizmus definícióját. Látod abban a definícióban hogy a rasszizmus csak tettlegességre vonatkozik? Nem. És tudod miért nem? Mert nem így van. A rasszizmus egy gondolkodásmódot jelent, nem a gondolkodásmód által inspirált bűncselekményeket. Ennek megfelelően nem bűncselekmény, mivel liberális országokban nem büntetnek gondolatokért.
2015. jún. 6. 17:38
 10/13 A kérdező kommentje:

Jól van. igazad van. De én ezeket kérdeztem:

Föl lehet jelenteni:

1.) Mondjuk a Jobbikból valakit? Vagy akármelyik politikust, aki a parlamentben van, és bizonyíthatóan rasszista kijelentése volt?

2.) Föl lehet jelentei roma származású egyént, mert rasszista kijelentése volt egy azonos származású egyén felé, illetve roma származása ellenére utálja a romákat?

3.) Föl lehet jelenteni olyan magyar embert, aki arra hivatkozva, hogy ő egy rendes magyar ember, ez meg egy bűnöző, rasszista kijelentésekkel élt a bűnözővel szemben, és hangoztatta, hogy sajnos a 90%-uk ilyen?

4.) Föl lehet jelenteni roma származású embert azért, mert a tisztességes magyar embereket utálja, és rasszista kijelentésekkel élt feléjük? Mert a bűncselekményeket csak magyarok ellen követte el, és szándékosan csak azért, mert utálja őket?

5.) Rasszizmusnak csak azt nevezhetjük, ami négerek, romák, és zsidók ellen irányul, vagy ha ezek közül valaki mondjuk utálja a magyarokat, és megkülönbözteti őket a saját népétől illetve a többi néptől, akkor az is rasszizmusnak számít, és ugyanolyan szigorúan fellépnek ellene?

6.) Ha egy zsidó származású illető feljelent valakit, mert rasszista megjegyzései volt az illetőnek felé, és a zsidó származású megnyeri a pert, akkor a zsidó származású ember is feljelenthető, ha ő neki is rasszista megjegyzései voltak az illető felé és a magyarokra?

2015. jún. 6. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!