Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ártatlanul elítélhetnek?

Ártatlanul elítélhetnek?

Figyelt kérdés

Egy volt kollégám ismerősével elcseréltem pár telefont.

Hónapokkal később jelentkezett a rendőrség, hogy lopottak a telefonok, és hogy a munkahelyemről tünt el.

Akkor már nem dolgoztam a kollégámmal, mert más helyre mentem, de akkor még igen amikor hozzámkerült a telefon.

Ő, vagy valaki rámterelhette a gyanút, mert a rendőrség engem gyanusított meg a telefon lopással mivel én kezdtem el használni őket, és az én számomat adta ki nekik a szolgáltató rendszere a kőrözött imei-ek alapján (saját előfizetéses kártya volt benne), és most felvételeket mutogatnak nekem a volt melóhelyemről amin semmi konkrét nem látható, csak én ahogy dolgozom, meg a kollégáim ahogy dolgoznak.

Tanúkat keresnek, hogy rámverjék a dolgot.

Mit csináljak? Mennyire érdemes ezt komolyan venni?

Újlenyomatot vettek, és átvizsgálták a lakásomat, de természetesen eredmény nem volt.

A volt kollégám a pofámba röhögött, és közölte, hogy még a nevét is felejtsem el, a közös ismerősünkről meg lényegében semmit se tudok.

Tanúk vallomása, és szembesítés alapján eljuthat vádemelésig a dolog? Elítélhetnek ez alapján?

38/F

2012. máj. 9. 01:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

"és most felvételeket mutogatnak nekem a volt melóhelyemről amin semmi konkrét nem látható, csak én ahogy dolgozom, meg a kollégáim ahogy dolgoznak."

Tehát munkahelyen való dolgozás vétségével is megvádoltak? Vagy ezzel mit akarnak bizonyítani?

2012. máj. 9. 05:47
 2/12 anonim ***** válasza:

"volt kollégám a pofámba röhögött, és közölte, hogy még a nevét is felejtsem el, a közös ismerősünkről meg lényegében semmit se tudok. "

És? Verd rá a balhét, aztán csókolom. Ki ő neked?

De először is egy ügyvéd.

2012. máj. 9. 07:42
 3/12 anonim ***** válasza:
Sajnos Abszurdisztánban minden megtörténhet, de ha nem teszel beismerő vallomást vagy véletlenül nem írsz alá egyet -nem kell röhögni kedvenc rendőrtrükk- akkor nehezen verik rád a dolgot.
2012. máj. 9. 09:28
 4/12 anonim ***** válasza:
Ja, szerintem várd meg hogy mi lesz belőle (és ne írj alá semmit olvasatlanul... ;-)
2012. máj. 9. 09:29
 5/12 A kérdező kommentje:

# 1/2

Nem.

Biztonsági őr voltam, és minden reggel, illetve záráskor is az a feladat, hogy végig kell nézni a vitrineket, és leszámolni a telefonokat a boltban, de nem csak nekem, hanem mindenkinek és olyan felvételeket mutogatnak ahol nem lát egyértelműen a kamera mindent, és ebbe próbálnak belemagyarázni dolgokat.

2-es.

Már elmondtam, hogyan kerültek hozzám a készülékek, de ettől függetlenül engem gyanusítottak meg akkor is, mivel az én telefonszámommal lettek használva.

Azon a részen senkit sem láthatott egyértelműen a kamera, hogy mit csinált, akárki is ment oda (mondjuk nem értem, hogy lehet ilyen f@szul beállítani egy fixkamerát pont ott).

És ha más meg nem használta a telefonokat...

Szóval érted?

Ha behívják, volt kollégámat is, gondolom fogalma sem lesz semmiről, de nyilván nem mondja majd, hogy szerinte én biztos nem lehettem. Gondolom ezt abból amit nekem mondott amikor tudattam vele a dolgokat, meg hogy elmondtam, hogy ő is ismeri az illetőt akitől hozzámkerültek a készülékek.

2012. máj. 9. 09:34
 6/12 anonim ***** válasza:
Örülj hogy volt kamera. Ha még felvétel se lenne, még azt is belemagyarázhatnák hogy te ölted meg Kennedyt. :)
2012. máj. 9. 09:39
 7/12 A kérdező kommentje:

Minden kollégámról vannak olyan felvételek amiket nekem muttattak, hogy odamegy, lehajol, vagy legugol, feláll stb.

De ennyi elég lenne egy meggyanusításhoz, meg egy rabosító eljárás alá vonáshoz plusz házkutatáshoz, hogy használtam pár telefont, amiről később kiderült, hogy lopottak?

Az egész, kb úgy zajlott, hogy felhívtak a rendőrök, hogy mikor tudnék bemenni tanúkihallgatásra, mivel a volt munkahelyem feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Amikor bementem, várnom kellett, aztán úgy indítottak, hogy a munkahelyemről becsatoltak felvételeket, és ezeket nézzem meg.

Megnéztem.

Mit látok rajtuk?

Mit látnék, végzem a munkámat.

Van e tudomásom ilyen és ilyen típusú telefonokról, felismerem e és használtam e őket.

Van, felismerem, használtam.

Rendben akkor meggyanusít engem lopással, a felvételek alapján egyértelmű, hogy én vittem el a telefonokat amik február, és március között tüntek el. (A felvételen annyi látható, hogy lehajolok a szekrényhez, de a derekamtól lefele semmi sem látszik, mert a szekrény takarja ki a kamera ugyanis a átlósan a túloldalán van a szekrény mögött :D )

Pontosan mikor tüntek el azt tudják?

Az nem érdekli, hogy honnan vannak a telefonok amiket használtam?

Nem, hiszen tudják honnan vannak.. A munkahelyemről ahonnan megtörtént a feljelentés.

Na ekkor elmondtam a dolgokat, a volt kollégámmal, meg az ismerőssel, de csak a fejét csóválta rá a rendőr, és le se akarta írni, úgy kellett rászóljak, hogy írja már bele a jegyzőkönyvbe ami elhangzott.

Aztán közölték, hogy most "rabosító eljárás alá vonnak" nah akkor kb majdnem lefordultam a székről mert azt hittem már ki se engednek.

Újlenyomat, fotó, a vérnyomásom meg kb 240 közbe.

Lehet leesett nekik, vagy nem tudom mert utána próbáltak pár barátságosabb kérdéssel nyugtatgatni, meg vízzel kínáltak.

Aztán közölték, hogy most miután ez kész kijönnek velem házkutatást csinálni hárman, amit ha akarok megtagadhatok, de azesetben holnap jönnek ki egyenruhában, szirénázva, ha most beleegyezem, akkor csak simán civil autóval hétköznapi ruhába.

Még szép, hogy beleegyeztem, a szomszédok miatt.

Kijöttek, átnéztek mindent, nem találtak semmit, aláirtam a papírt, elmentek.

Aztán csak lestem magam elé vagy félórán át, hogy mi a fene volt ez az egész, meg elmeséltem telefonon a feleségemnek is aki még dolgozott, és a kollégámat is felhívtam, hogy a lehető leghamarabb találkozni akarok vele.

2012. máj. 9. 10:02
 8/12 A kérdező kommentje:

Az utolsó válasz miért lett kitörölve amiben leírtam a kihallgatást menetét?

Leírhatom még párszor ha kell.

Rakjátok vissza!!!

2012. máj. 9. 11:10
 9/12 anonim ***** válasza:

telefont számítógépet ezért kell adásvételivel venni/leadni/cserélni :/

figy, ami telefonokat adtál a bűnöző gyereknek, honnan volt? van e igazolásod róla, hogy azok tőled származnak? pl szerződés, számla, amin pl imei számok szerepelnek.

pl ha trémobilban vetted, akkor ahhoz adnak szerződést.

És a kérdés, hogy az a telefon ott van e még a gyereknél. Mert kicsit jobb színben tüntet fel, hogy a telefonod ott van nála, magyarul neki meg kell magyaráznia, hogy hogyan került hozzá, ha nem veled cserélte.

2012. máj. 9. 11:20
 10/12 A kérdező kommentje:

Nem telefont adtam érte, hanem két mini notebookot, meg némi pénzt is.

Eszembe nem jutott volna papírozgatni, főleg, hogy a volt kollegám mutatta be az illetőt.

2012. máj. 9. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!