Tegnap már föltettem ezt a 4 milliós kérdést, de most pontosítanék. (? )
Két napja egy fedezeti számlámra érkezett 4.300.000Ft. Valakinek a hitelét nekem utalták. Tegnap voltam egy bankban, onnan elküldtek a Camponába. Ott mondták, hogy menjek föl Pestre. Oda már nem mentem. Olyanok voltak, mint akiket egyáltalán nem érdekli ez az egész. Mondjuk érdekes, mert aki a hitelét várja, nem hiszem el, hogy nem tűnik föl neki, hogy nem kapott semmit.
Egy bankos ismerősöm azt mondta, hogy várjak 1-másfél hónapot, utána utaljam át másik számlaszámra. Nem tudom, hogy ez mennyire jó ötlet. Én úgy gondolom, megtettem a kellő intézkedést, hogy elinduljon a folyamat, de ezek szerint a bankokat sem izgatja, hogy mi történt. Engem akkor miért izgasson? Szóval a kérdésem is az lenne, mivel ez egy hitelösszeg, így ilyenkor mi a helyzet?
Milyen bankban voltál?! A saját számlavezető bankodhoz kell max bemenned, de ez sem szükséges. Ehhez a te bankodnak sincs semmi köze. Mondhatnom, hozzá se értek a te számládra érkező pénzhez.
Annyit kell tenned, hogy arra a számlaszámra szépen visszautalod (minusz bankköltség ha ez netán probléma ill. ha vonnak), ahonnan kaptad a pénzt. Ezt a számlaszámot netbankon ill. kivonaton látod.
Nem jó ötlet úgy tenni, mintha mi sem történt volna. Az a pénz nem a te pénzed. Értem én, hogy már megpróbáltál valamit tenni, de hidd el, mindössze vissza kell utalnod a feladónak. (Szövegbe beírhatod, h tévesen kaptad.)
Csak jobban aludnál, nem?!
Azt mondom: ugyanoda utald vissza, ahonnan érkezett. Azt a számlaszámot látod, mert arról jött a pénz, de azt még telefonon is megmondják neked az Unicreditbe, hisz jogod van tudni, ki utalt a számládra. Nem értem ezzel mi a gond.
Ha jogosulatlanul kaptad, vissza kell küldened, ennyi. De tégy amit akarsz, látom, teljesen mindegy mit mondok, pedig hidd el, nem a levegőbe beszélek, bankban dolgozom.
Ülj rajta 5 évig (miért is pont 5?), ha ez neked így jobb. Az a szerencsétlen meg aki várja a hitelt, az meg hadd szívjon...
Ennyit igazán megtehetsz, képzelheted, hogy mennyire sz*r lehet annak, aki helyetted NEM kapta meg a pénzt és mondjuk emiatt nem tud lakást venni.
Egyébként igen, majd x idő múlva - ki tudja hány hónap reklamáció után, amikor az eredeti kedvezményezett már tűvé tett mindent és csapkodja az asztalt a bankjában - meg fognak keresni hivatalosan. És úgyis az lesz a vége, hogy vissza kell adnod.
Ahogy Anyukám mondta: nem akarásnak nyögés a vége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!