Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tegnap már föltettem ezt a 4...

Tegnap már föltettem ezt a 4 milliós kérdést, de most pontosítanék. (? )

Figyelt kérdés

Két napja egy fedezeti számlámra érkezett 4.300.000Ft. Valakinek a hitelét nekem utalták. Tegnap voltam egy bankban, onnan elküldtek a Camponába. Ott mondták, hogy menjek föl Pestre. Oda már nem mentem. Olyanok voltak, mint akiket egyáltalán nem érdekli ez az egész. Mondjuk érdekes, mert aki a hitelét várja, nem hiszem el, hogy nem tűnik föl neki, hogy nem kapott semmit.

Egy bankos ismerősöm azt mondta, hogy várjak 1-másfél hónapot, utána utaljam át másik számlaszámra. Nem tudom, hogy ez mennyire jó ötlet. Én úgy gondolom, megtettem a kellő intézkedést, hogy elinduljon a folyamat, de ezek szerint a bankokat sem izgatja, hogy mi történt. Engem akkor miért izgasson? Szóval a kérdésem is az lenne, mivel ez egy hitelösszeg, így ilyenkor mi a helyzet?

2011. jan. 20. 10:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
2011. jan. 20. 11:02
 2/19 A kérdező kommentje:
Olvastam már ezt. Ez egy hitelösszeg, mint mondtam. A bankok nagy ívben sz@rnak a fejemre. Én megtettem a bejelentést. Ha a címzett nem jelentkezik, akkor gondolom enyém a pénz. Mást úgysem tudok ez ügyben tenni.
2011. jan. 20. 11:24
 3/19 anonim ***** válasza:
Én most is csak azt tudom tanácsolni, hogy ne vegyél róla tudomást (mint ha nem is lenne). Ha valakinek hiányzik, majd jelentkezik, de azt nem várhatja el senki, hogy akár időt, fáradtságot, vagy pénzt áldozzak a megoldásra! Ne utald sehova, mert az is a te költséged, és nem biztos, hogy megtéríti valaki. De ne is nyúlj az összeghez! (Legalább nálad kamatozik) Arra viszont nem vagy kötelezve, hogy időt, pénzt, fáradságot nem kímélve te járj a megoldást keresni.
2011. jan. 20. 11:25
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod. Én is arra gondoltam, hogy hagyom az egészet. Nehogy már én futkossak munkaidő után össze-vissza, hogy másnak jó legyen. Csak zavar, tudod, hogy ott van a számlámon ennyi összeg, és basszus, hát az ember már fejben el is költi az egészet. Várni fogok természetesen, és már semmit nem fogok eljárni ez ügyben. Ha valaki jelentkezik érte, ám legyen. Bár elég kiábrándító, hogy a bankokat ez nem érdekli, mikor az ő pénzük, ők csinálták sz@arul az egészet.
2011. jan. 20. 11:33
 5/19 anonim ***** válasza:
annyit tudok,hogy ha elköltöd,és később kiderül (előbb-utóbb keresni fogják,a bank néhány napon belül küld levelet az ügyvédnek,és a hitelfelvevőnek,hogy a kiutalás megtörtént,és legkésőbb a jelzálog bejegyzésekor mindenképp észreveszi az ingatlan tulajdonosa a földhivatal leveléből),akkor neked vissza kell fizetned,mert nem a te pénzed volt. szóval ne nyúlj hozzá szerintem.
2011. jan. 20. 11:34
 6/19 anonim ***** válasza:

Milyen bankban voltál?! A saját számlavezető bankodhoz kell max bemenned, de ez sem szükséges. Ehhez a te bankodnak sincs semmi köze. Mondhatnom, hozzá se értek a te számládra érkező pénzhez.

Annyit kell tenned, hogy arra a számlaszámra szépen visszautalod (minusz bankköltség ha ez netán probléma ill. ha vonnak), ahonnan kaptad a pénzt. Ezt a számlaszámot netbankon ill. kivonaton látod.

Nem jó ötlet úgy tenni, mintha mi sem történt volna. Az a pénz nem a te pénzed. Értem én, hogy már megpróbáltál valamit tenni, de hidd el, mindössze vissza kell utalnod a feladónak. (Szövegbe beírhatod, h tévesen kaptad.)

Csak jobban aludnál, nem?!

2011. jan. 20. 11:42
 7/19 A kérdező kommentje:
Unicredites a számla, és azt a pénzt is attól a banktól utalták. Nem utalok semmit sehova, mivel nem is tudom a címzett sz.számát. Itt csak akkor tudok tenni már valamit, ha megkeres az illető. De ha nem keres, akkor üljek rajta 5 évig?(az elévülési idő miatt)
2011. jan. 20. 11:50
 8/19 anonim ***** válasza:

Azt mondom: ugyanoda utald vissza, ahonnan érkezett. Azt a számlaszámot látod, mert arról jött a pénz, de azt még telefonon is megmondják neked az Unicreditbe, hisz jogod van tudni, ki utalt a számládra. Nem értem ezzel mi a gond.

Ha jogosulatlanul kaptad, vissza kell küldened, ennyi. De tégy amit akarsz, látom, teljesen mindegy mit mondok, pedig hidd el, nem a levegőbe beszélek, bankban dolgozom.

Ülj rajta 5 évig (miért is pont 5?), ha ez neked így jobb. Az a szerencsétlen meg aki várja a hitelt, az meg hadd szívjon...

Ennyit igazán megtehetsz, képzelheted, hogy mennyire sz*r lehet annak, aki helyetted NEM kapta meg a pénzt és mondjuk emiatt nem tud lakást venni.

Egyébként igen, majd x idő múlva - ki tudja hány hónap reklamáció után, amikor az eredeti kedvezményezett már tűvé tett mindent és csapkodja az asztalt a bankjában - meg fognak keresni hivatalosan. És úgyis az lesz a vége, hogy vissza kell adnod.

Ahogy Anyukám mondta: nem akarásnak nyögés a vége...

2011. jan. 20. 11:57
 9/19 anonim ***** válasza:
Elévülés a hatóság tudomására jutásától számolódik. Ha örven év múlva derül ki, hogy téves, akkor kell visszafizetned.
2011. jan. 20. 11:59
 10/19 A kérdező kommentje:
MInt mondtam, az unicredittől érkezett az utalás, nem magányszemélytől. A bank nem ad ki semmit. Az meg már végképp nem az én bajom, hogy az illető fölforgat érte mindent. Visszaadom természetesen, de én nem tudok többet tenni.
2011. jan. 20. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!