Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magánnyugdijban maradók, mi...

Magánnyugdijban maradók, mi lesz, ha lerokkanok?

Figyelt kérdés

Szóval én maradnék, magas a bérem, de még viszonylag sok évem van hátra, ahogy számolgattam, rosszabbul nem járok, ha maradok a magánban. Csak most felmerült bennem, hogy mi van, ha esetleg lerokkanok? Akkor az eddigi pénzem nagyon hamar elfogyna a rokkant nyugdijamra, több pénzt meg már nem tudok gyűjteni.

Az államiban meg ugye kapnám szépen halálomig a rokkantnyugdijat.

Tudtok erről a részről valamit? Utánajárt valaki?

2011. jan. 10. 11:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Erről még nincsenek részletek (mint ahogy sok másról), amiről van az is elég nyitott és kétes. Jelenleg arról szól a sztori hogy minél többen lépjenek vissza az állami rendszerbe, hogy ne keljen tavasszal bejelenteni az államcsődöt.
2011. jan. 10. 11:47
 2/13 anonim ***** válasza:
Kifejtenéd számokban is, mit takar az a magas bér?
2011. jan. 10. 11:58
 3/13 anonim ***** válasza:

Ma jelent meg erről egy írás:

[link]

2011. jan. 10. 12:11
 4/13 anonim ***** válasza:

2014-ben vagy 2018-ban legkésőbb kormányváltás lesz.

és ezt az őrületet vissza fogják csinálni...

2011. jan. 10. 12:37
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Ezek alapján, mivel nekem meglesz szeptemberben a 20 évem, igy akármikor rokkanok le, jár nekem a rokkantnyugdij. Már csak az a bibi, hogy ha lerokkanok, nem gyűlik tovább a pénzem a pénztárban, tehát csak egy pár évre való nyugdijat tudok felhalmozni.

Ezt akkor meg ekll fontolni.

Bérem jóval a nyugdijjárulék vonási határ fölött van, tehát nekem célszerű magamtól berakni a 10%-ot, amikor már nem vonják tovább, mert elérte a bérem a határt és nem vonják tovább automatikusan.

2011. jan. 10. 12:41
 6/13 anonim ***** válasza:

"és ezt az őrületet vissza fogják csinálni..."

És ha nem? Sőt...?

A rokkantsági nyugdíj nem nyugdíj, hanem JÁRADÉK. Tehát a nyugdíjpénztári tagságtól függetlenül jár. A gond az, hogy nem lesz további befizetés, bár aki sokáig rokkantnyugdíjas, az amúgy sem számíthat komoly nyugdíjra.

2011. jan. 10. 12:45
 7/13 A kérdező kommentje:

No, az is igaz... Tehát ha mostanában lerokanok, úgyse lesz magas a sima nyugdijam az államnál se, rokkantnyugdij meg mindenképp jár nekem.

Ha meg csak jóval később lennék rokkant, akor már megérte maradni, mert addigra lesz rajta pénz bőven...

2011. jan. 10. 13:01
 8/13 anonim ***** válasza:

"Szóval én maradnék, magas a bérem"

Akkor köss balesetbiztosítást, rokkantsági biztosítást stb. Ilyen egyszerű.

2011. jan. 10. 15:16
 9/13 anonim ***** válasza:

Mi lesz, ha nem rokkansz le? Hallottál már a vonzás törvényéről?

Viccet félretéve és azon túl, hogy ne nyavalyogj, gondolkodj előre, nekem többek között ezért (is) van életbiztosításom, amióta dolgozom.

2011. jan. 10. 19:24
 10/13 A kérdező kommentje:

Van életbiztositásom. Ha lerokkanok, kapok 1-2 milliót. Az nem pótolná, hogy onnantól egy fityinget se tudok betenni a nyugdijpénztárba. A következő 20 évben...

Úgyhogy ezért érdekel a dolog.

Ahhoz, hogy a balesetbizotsitás akkora összegű legyen, hogy fedezze a bérem 10%-át a következő 20 évre, nem tudom, mennyi lenne a havi biztositási dij...

2011. jan. 10. 22:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!