Most akkor tényleg kiszúrtak velem?
Nézd, alapvetően jogos ez a változtatás. Mert aki dolgozik, annak logikusan nem járna a gyes, ami arra szolgál, hogy otthon neveld a gyereked.
Esetleg ha olyan a munkahelyed, megpróbálhatnád kérni, hogy csak 4 órára jelentsenek be, bár ez a nem túl korrekt eljárás. Vagy döntsd el, hogy jársz jobban.
Mondjuk szerintem az lenne a jó, ha bevállalnád a később más városba járást, most meg esetleg kereshetnél egy 4 órás munkát..
"Csakhogy a gyesből, 25.000 ft-ból szerintem még senki nem nevelt fel egy gyereket..."
Nem is abból kell. Ha nem kell bejárnod dolgozni marad időd pénz keresni. Én is mindig így csinálom.
Szia!
Jog szerint a munkáltató a Te helyedre, csak határozott idejű szerződéssel vehet fel mást.
Ez lehet 1 havi szerződés is vagy szólhat addig is amíg Te vissza nem mész dolgozni.
Persze ezt előre írásban kell jelezned. Köteles ugyanabba a munkakörbe visszahelyezni, vagy ha más munkakörbe helyez akkor ugyanannyi fizetést kell adnia. Amíg tart a gyes addig védett vagy.
azt viszont nem tudom hogy a január 1.-től érvényes ide vonatkozó törvény visszamenőleg is érvényes e, azokra akik már munkába álltak.
21.49-es hogy lehet pénzt keresni ha nem jársz munkába. A cégednél dolgozol táv munkában v. másra gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!