Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez uzsorának számit?

Ez uzsorának számit?

Figyelt kérdés

Biztos ami biztos ezért gondoltam megkérdezem :

Befektetési partnert kerestem az interneten erre felkereset egy illetö hogy ha adnék neki fél millio forintot akkor ö visza adna nekem egymilliot. Persze (ö mondta) az uzsora elkerülése véget a kölcsönszerzödésre (ügyvédnél csináltatnánk meg két tanuval aláirva) azt irnánk rá hogy 1 milliot adtam neki kölcsön. és kikötünk egy idöt (fél év lenne) hogyha nem adja visza az 1 millio kölcsön adot pénzt (ami ugye valojában csak fél de 1-et irunk a szerzödésbe) akkor a szerzödésben foglalt fedezete (nyaralo értéke ugy 1,8 millio körül lehet) az én tulajdonomá válik. Ebbe igy bele lehet menni ? nem számitanák én uzsorásnak hogyha igy csinálnánk meg a szerzödést ügyvédnél ? lehet valamilyen modja rá neki hogy átverjen engem ? (mivel van fedezet azért kédezem hogy godnolom nem veszithetek semmisem)

2010. aug. 5. 12:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

az tuti nem nyerő, ha 1milliót írtok bele. egy szerződés rugalmas dolog. bele lehet írni, hogy a másik fél xyz befektetésre használhatja csak fel a tőled kapott pénzt és fél év múlva x Ft-ot kell visszafizetnie, vélhetően a bevételéből.

szerintem, de le kell ülni ügyvéddel és ezt átnyálazni, egy jó szerződés nem 2 perc.

2010. aug. 5. 12:15
 2/19 anonim ***** válasza:
58%
interneten? na ne röhögtess már, ha vagy olyan hülye, hogy ilyen alapokkal kölcsönadsz neki, akkor sose látod a pénzed vissza...
2010. aug. 5. 12:18
 3/19 A kérdező kommentje:
Telefonon is beszétünk , személyesen is többször találkoztunk stb... nem egy napos dolog lenne hogy nesze itt a pénz :) Át gondoltuk mindketten már csak az a kérdés amit feltettem...
2010. aug. 5. 12:20
 4/19 anonim ***** válasza:
72%

na akkor még egyszer:

te adsz neki fél milliót kölcsön

ő ad neked vissza majd valamikor 1 milliót

ennél még a provident is jobb feltételekkel ad kölcsönt, vajon miért nem fordul az illető egy bankhoz kölcsönért? nyilván mert nem hitelképes, ugye? a tulajdoni lapot kikérted egyáltalán a fedezetről, hogy az övé-e egyáltalán, van-e rajta jelzálog?....de végül is a te pénzed, arra dobod ki, amire akarod...bár ha ennyire nincs rá szükséged, inkább adományozd egy állatmenhelynek ;)

2010. aug. 5. 12:23
 5/19 A kérdező kommentje:

Ne kötözködj , foglald el magad :)

Természetesen minden okmányt és tulajdoni lapját elozza az ügyvédhez ahol az ÉN ügyvédem nézzi meg és ha minden stimel megkötjük a szerzödést. Az hogy mért nem bankhoz fordult nem az én dolgom nem tartozik rám lehet nem adnak neki kölcsön vagy csak azért mert igy mégis olcsoban jön ki mint a provident meg ilyen bankoknál (400% thm...) de ez az ö dolga. De amit kérdeztem arra kérem az válaszoljon aki valamenyire ért a joghoz és tud benne segiteni hogy van-e benne buktato illetve nem számit-e ez uzsorának ? magyarán megoldhato-e ugy hogy 1 milliot irunk rá de csak felet adok neki ha meg nem fizet a fedezetett kapom meg ?

Az ügyvédhez holnapután megyünk ezért kérdezem.

2010. aug. 5. 12:29
 6/19 anonim ***** válasza:
66%
Az a poén, hogy igené s mégis te fogsz rosszul járni!
2010. aug. 5. 12:30
 7/19 A kérdező kommentje:
Mért én járok rosszul ?
2010. aug. 5. 12:33
 8/19 anonim ***** válasza:
69%

kötözködöm? :D XD mindegy, a hülyeség fájna üvöltenél...a thm fogalmáról sincs halvány lila gőzöd, de hagyjuk...a providentnél meg 220 ezerre több, mint egy év futamidővel 290-et kell visszafizetni, nem a dupláját..arról nem is beszélve, hogy 500ra 1 millát visszakérni uzsora és bűncselekmény...

de tudod, ha hagyod magad átb@szni, akkor meg is érdemled...

2010. aug. 5. 12:37
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Átb@szás szagú ez...
2010. aug. 5. 12:46
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel csak az a baj, hogy közjegyzői okiratba kéne foglalni, akkor biztosabb, másrészt a szerződésbe egyet írnátok, innentől ha BÁRHOGY ő bizonyítani tudná hogy neki te NEM egy millát adtál, az egész szerződés semmis.

Illetve most kilakoltatni se igen lehet senkit, tehát bajosan jutnál hozzá a fedezethez, meg egy 1.8 millát érő nyaraló (!!!) az mi lehet, egy istálló a Balatonparton???

Haszonélvezeti jog vagy akármi be van jegyezve arra az ingatlanra?

Amúgy meg feltűnő ár-érték aránytalanság címén simán támadható lenne még az 1- 1.8 is szerintem, bár a bankok ennél durvábbak is...

Szerinted bank miért nem ad neki kölcsönt? Elképzelhető mondjuk hogy fekete jövedelmei vannak, és azért nem kap hivatalos úton kölcsönt... szóval nem 100% hogy átvágás, de a te ügyvédeddel mindenképp alaposan beszéld át.

Az is lehet hogy nincs rossz szándéka, csak tisztára kell neki mosnia fél millát, és így, hogy papírja van róla hogy egyet kapott kölcsön, már le is védte magát...

2010. aug. 5. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!