Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ezt meg lehet oldani?

Ezt meg lehet oldani?

Figyelt kérdés

Szeretnék felnőtt koromban rendőr lenni.

Ellenben szeretnék 200 körül / felett keresni ( nem kezdő, tehát 160-180 kezdő fizetés még jó, de később jó lenne a több ).

Sokan mondják, hogy menjek a rendőrségen valami irodába, az sokat keres ( többet mint a járőr ), viszont szeretnék "terepen" dolgozni.

A T.E.K.-et leszámítva van rá megoldás? ( Azért leszámítva, mert mindenki azt mondja, hogy nagyon nehéz bejutni, nem tudom mennyire igaz. )

2014. jún. 25. 23:53
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

"tehát 160-180 kezdő fizetés még jó"

Szerintem egy sima járőr kezdő fizetése úgy nettó 88 000 körül van.

A 160-180 nettóhoz már minimum hadnagyi rang kell és megfelelő beosztás- szerintem.

2014. jún. 26. 00:09
 2/21 anonim ***** válasza:

"A 160-180 nettóhoz már minimum hadnagyi rang kell és megfelelő beosztás- szerintem."

Hadnagyi rang nem kell hozzá, mert olyan nincs. Rendfokozatok vannak.

Van hadnagy ismerősöm, jó beosztásban, pesten, kerületben 180 bruttót keres. Azt nettósítsd le nyugodtan. Ja, és ezért járt az RTF-re 4 évig.

Ha jól akarsz keresni, belügyi szervnél, gyere a katasztrófavédelemhez. Ott reális a kicsivel 200 alatti nettó! kezdőfizu, ha tisztként szerelsz fel, és Pest megyében.

2014. jún. 26. 07:54
 3/21 anonim ***** válasza:
44%

Meg.

Légy határrendész lehetőleg a Szerb vagy az Ukrán határon. Román, Horvát ha isten és Brüsszel is úgy akarja előbb utóbb schengeni ország lesz azok nem jók. Ausztria, Szlovénia, Szlovákia meg már eleve nem jó.

Ha pedig sikerül a Szerb vagy az Ukrán határra kerülnöd az idősebb kollegák majd tanítanak, hogy egy busznak, egy személykocsinak mennyi a tarifája. Szépen lehet itt keresni. Kapod majd az eurókat.

2014. jún. 26. 08:58
 4/21 A kérdező kommentje:

3# Illegális munkát nem vállalok. Lehet hülyén hangzik, de engem tisztességesnek neveltek és megvetem az ilyen embereket ( akik e módon plusz pénzhez jutnak ).

Nem egyébként pár hete / hónapja több mint 100 ilyen határőrt kaptak el civil rendőrök. Beültek kamionba, teherautóba és ahol pénzt ajánlott, ott telefonáltak is.

Tehát legálisan.

2# katasztrófa védelem? Ott sem irodai munkát szeretnék, úgy is lehet 200-at keresni?

2014. jún. 26. 10:30
 5/21 anonim ***** válasza:
49%
Ez nem illegális munka, ez korrupció. Ha pedig megveted az ilyen embereket akkor nagyívben kerüld a rendőrséget.
2014. jún. 26. 10:35
 6/21 anonim ***** válasza:
álomvilágban élsz kérdező, egy készenlétis is kap túlórával 150-et. Ez Magyarországon jónak számít!
2014. jún. 26. 11:00
 7/21 anonim ***** válasza:
Tehát 200 körül akarsz keresni rendőrként? Hát hajrá. Haverom olyan 130-at kap nettóban minden pótlékkal együtt. Ha többet is akarsz keresni akkor az NKE-re is el kellene menni. Tisztként talán több az esély.
2014. jún. 26. 11:34
 8/21 anonim ***** válasza:

"2# katasztrófa védelem? Ott sem irodai munkát szeretnék, úgy is lehet 200-at keresni?"

Gond nélkül, viszont kicsit értened kell a matekhoz / fizikán belül a mechanikához.

Amúgy a civil munkaerőpiacra is jellemző, hogy a műszaki végzettségűeket jobban megfizetik, mint a tisztán humánt tanuló kollegáigat. Semmi meglepő nincs abban, hogy ez egy belügyi/rendészeti munkahelyen is így van. Honvédeknél is tudok neked példát hozni, a hadmérnököt mindig is jobban fizették, mint mondjuk a gépesített lövésztisztet.

2014. jún. 26. 11:47
 9/21 anonim ***** válasza:

"Meg.

Légy határrendész lehetőleg a Szerb vagy az Ukrán határon. Román, Horvát ha isten és Brüsszel is úgy akarja előbb utóbb schengeni ország lesz azok nem jók. Ausztria, Szlovénia, Szlovákia meg már eleve nem jó.

Ha pedig sikerül a Szerb vagy az Ukrán határra kerülnöd az idősebb kollegák majd tanítanak, hogy egy busznak, egy személykocsinak mennyi a tarifája. Szépen lehet itt keresni. Kapod majd az eurókat."

Na én pont ezen a határszakaszon dolgoztam. 2 éven belül tizenpár kollégámat szerelték le és/vagy rakták börtönbe. Folyamatosan maszkos gépfegyveres ellenőrzések voltak, és volt, hogy a lebukott kollégák még vittek magukkal egy általuk nem kedveltet, mert rámondták, hogy ő is benne van. Ekkor mentem el onnan de nagyon gyorsan.

Szóval nyugodtan lemehetsz, és megmutathatod, hogyan kell rakni a pénzt, majd meglátogatlak a böriben!

A kérdéshez pedig olyan beosztás nem nagyon van, ami utcai munka, és jól keres. Tiszthelyettesi fizetés is lehet olyan magas, de ahhoz sok eltöltött idő kell például egy szolgálatirányítói beosztásban. Hidd el tapasztalatból mondom, hogy az a legjobb ha egy kicsit, mint járőr kint vagy az utcán. Megismered a végrehajtás menetét, a helyi embereket, a várost, bűnözői elemeket.

Egy idő után az ember már megnyugszik (kiég), ekkor kell menni irodába. Akkor már kellő tapasztalatod, és ismeretséged lesz ahhoz, hogy akár kollégákat irányíts.

Az, hogy azon a bizonyos ranglétrán mennyire gyorsan haladsz, az tőled, és a főnöködtől függ. Minden szakvizsgára el kell menni, minden oktatásra, vizsgára, mert a tudást nem veszi el senki. Függ a főnöködtől is, mert nem minden főnök akarja látni az igyekezeted, vagy ott is haveri alapon kapják a beosztást, és nem tudás alapján.

2014. jún. 26. 16:52
 10/21 anonim ***** válasza:

"Ez nem illegális munka, ez korrupció. Ha pedig megveted az ilyen embereket akkor nagyívben kerüld a rendőrséget."

Jó lenne ha visszatérnél a realitások talajára. Korrupció van, és lesz is (amíg nincs anyagi megbecsülés), de aki kockáztat a mai rendszerben, az szerintem nem normális. A tisztességes rendőrök túlnyomó többsége is meg akar szabadulni a korrupt elemektől.

2014. jún. 26. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!