Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért szidják még a kormányt,...

Miért szidják még a kormányt, amikor a reformok működnek?

Figyelt kérdés
[link]
2015. aug. 9. 12:44
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
91%

Hol működnek?

Én nem veszem észre.

2015. aug. 9. 12:58
 2/24 Andizsuzsi ***** válasza:
87%
Ugye, most ez egy vicces kérdés volt?
2015. aug. 9. 13:55
 3/24 anonim ***** válasza:
13%
érdekes én még nem láttam hiánypótló baloldali cikket, hogy miért is nem működnek a reformok... csak a 444es vicceskampányt a photoshoppolt képekkel, a "vak is látja" meg nekem kevés
2015. aug. 9. 14:04
 4/24 A kérdező kommentje:
Ezt mondom én is, nem nagyon láttam ellen érvelést, közgazdászoktól vagy más szakemberektől, hogy ezek az állítások, amik ide le vannak írni, azok miért nem igazak.
2015. aug. 9. 14:17
 5/24 anonim ***** válasza:
12%
ráadásul ezek tipikusan olyan dolgok, amik ellen már a baloldal (sikertelenül) harcolt, szóval azt sem lehet mondani, hogy ezek gumicsontok
2015. aug. 9. 14:18
 6/24 Andizsuzsi ***** válasza:
88%
A jelenlegi kormány fennállása óta nem emelte a közalkalmazottak bérét. Amelyik kormány a saját alkalmazottai bérét nem tudja szintentartani, az feleslegesen beszél stabil gazdaságról.
2015. aug. 9. 14:22
 7/24 anonim ***** válasza:
87%

Kormányportál:

" A nemzeti GDP 2014-ben 3,6 százalékkal bővült, amely a második legjobb eredmény az Európai Unióban (hazánkat csak Írország előzte meg)."

[link]

Ami uniós források nélkül bizony 0 lenne.

Kormányportál:

"Hazánkban ma már több mint 4,1 millió ember dolgozik. Mindez 450 ezerrel több munkahelyet jelent 2010-hez képest."

"A Belügyminisztérium adatai szerint áprilisról májusra több mint 17 ezerrel közel 210 ezerre nőtt a közmunkások száma az országban.." -fn24

A növekmény felét a körmunkások adják, amiktől nem fog nőni a gazdaság szerintem. És az MTA szerint sem működik igazán úgy, ahogy kellene:

" [link]

Persze erre lehetne mondani, hogy de legalább dolgoznak. Az öszödi beszéd után mindenki skandálta a híres mondatot " El lehet innen menni". Igaz ezt Feribá' nem Józsi bácsira és Mari nénire értette, hanem a magas állami terhektől offshoreozásba és különféle nemzetközi adóoptimalizálási folyamatokba belemenő vállalkozókra.

Nálunk magasak a vállalati adóterhek ( és a munkabérre rakódó terhek is.. ), adott egy magas labdát Gyurcsány Feri, nem az lett volna a megoldás, hogy valamit módosítunk az adózási szabályokon? Hogy nem a magyar vállalkozó regisztráljon Szlovákiában céget, hanem a szlovák jöjjön ide adózni? Hogy egy normálisabb adóztatással növeljük a vállalkozási és befektetési kedvet, aminek az eredménye a több piaci munkahely lesz? Neemm, nekünk van közmunkánk... Mert az jó:D

Ezek után már meg sem lepődök azon, hogy a kormány kiskedvence nyíltan nyomatja az offshore bizniszt:

[link]

Szerintem a többi bullshitre is lehetne 2 perc googlizással cáfolatot találni.

2015. aug. 9. 14:27
 8/24 anonim ***** válasza:
0%

andizsuzsi, ha szélnek eresztenénk a bürokrácia jelentős részét (akik értelmetlen papírtologatók), és a maradéknak tényleg jó bért adnánk, akkor meg gondolom azon sivalkodnál, hogy az állam nem vesz tudomást róla, hogy a piac csak az elitet tudja foglalkoztatni...

te lennél a leghangosabb

2015. aug. 9. 14:31
 9/24 anonim ***** válasza:
83%

Akkor tessék, itt egy közgazdász véleménye:

[link]

Lehet utálni Bokrost, de abban igaza van, hogy amiket reformként hirdet a kormány, azoknak a fele se az.

2015. aug. 9. 14:31
 10/24 anonim ***** válasza:
20%

"A növekmény felét a körmunkások adják, amiktől nem fog nőni a gazdaság szerintem."

Na most a közmunkásokkal meg a közmunkaprogrammal két kérdés merül fel.

1. Ha ezek az állas nélkülieknek lenne állás a piacon, akkor lusták ilyen jellegű munkára menni, és inkább a kényelmes segíjkén élést választják?

2. Vagy nem is lenne nekik állás, mert olyannyira alulképzettek, és csak nagyon régen/soha nem is volt állásuk?

Ezek a kínos kérdések haver!

Egyébként évek óta ez ment, csak más jogcím alatt. A fidesz semmi mást nem csinált, mint ezt az egészet kiterjesztette szélesebb körökbe.

Mindkét esetben van létjogosultsága annak, hogy a segélyért egy kis közhasznúság nem fog megártani senkinek.

2015. aug. 9. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!