Hol működnek?
Én nem veszem észre.
Kormányportál:
" A nemzeti GDP 2014-ben 3,6 százalékkal bővült, amely a második legjobb eredmény az Európai Unióban (hazánkat csak Írország előzte meg)."
Ami uniós források nélkül bizony 0 lenne.
Kormányportál:
"Hazánkban ma már több mint 4,1 millió ember dolgozik. Mindez 450 ezerrel több munkahelyet jelent 2010-hez képest."
"A Belügyminisztérium adatai szerint áprilisról májusra több mint 17 ezerrel közel 210 ezerre nőtt a közmunkások száma az országban.." -fn24
A növekmény felét a körmunkások adják, amiktől nem fog nőni a gazdaság szerintem. És az MTA szerint sem működik igazán úgy, ahogy kellene:
" [link]
Persze erre lehetne mondani, hogy de legalább dolgoznak. Az öszödi beszéd után mindenki skandálta a híres mondatot " El lehet innen menni". Igaz ezt Feribá' nem Józsi bácsira és Mari nénire értette, hanem a magas állami terhektől offshoreozásba és különféle nemzetközi adóoptimalizálási folyamatokba belemenő vállalkozókra.
Nálunk magasak a vállalati adóterhek ( és a munkabérre rakódó terhek is.. ), adott egy magas labdát Gyurcsány Feri, nem az lett volna a megoldás, hogy valamit módosítunk az adózási szabályokon? Hogy nem a magyar vállalkozó regisztráljon Szlovákiában céget, hanem a szlovák jöjjön ide adózni? Hogy egy normálisabb adóztatással növeljük a vállalkozási és befektetési kedvet, aminek az eredménye a több piaci munkahely lesz? Neemm, nekünk van közmunkánk... Mert az jó:D
Ezek után már meg sem lepődök azon, hogy a kormány kiskedvence nyíltan nyomatja az offshore bizniszt:
Szerintem a többi bullshitre is lehetne 2 perc googlizással cáfolatot találni.
andizsuzsi, ha szélnek eresztenénk a bürokrácia jelentős részét (akik értelmetlen papírtologatók), és a maradéknak tényleg jó bért adnánk, akkor meg gondolom azon sivalkodnál, hogy az állam nem vesz tudomást róla, hogy a piac csak az elitet tudja foglalkoztatni...
te lennél a leghangosabb
Akkor tessék, itt egy közgazdász véleménye:
Lehet utálni Bokrost, de abban igaza van, hogy amiket reformként hirdet a kormány, azoknak a fele se az.
"A növekmény felét a körmunkások adják, amiktől nem fog nőni a gazdaság szerintem."
Na most a közmunkásokkal meg a közmunkaprogrammal két kérdés merül fel.
1. Ha ezek az állas nélkülieknek lenne állás a piacon, akkor lusták ilyen jellegű munkára menni, és inkább a kényelmes segíjkén élést választják?
2. Vagy nem is lenne nekik állás, mert olyannyira alulképzettek, és csak nagyon régen/soha nem is volt állásuk?
Ezek a kínos kérdések haver!
Egyébként évek óta ez ment, csak más jogcím alatt. A fidesz semmi mást nem csinált, mint ezt az egészet kiterjesztette szélesebb körökbe.
Mindkét esetben van létjogosultsága annak, hogy a segélyért egy kis közhasznúság nem fog megártani senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!