Mi a véleményetek a rezsicsökkentésről? Beveszitek a mesét? így kell ezt csinálni?
Rezsicsökentés:
telefonadó
tranzakciós adó,
idegenforgalmi illeték, még akkor is, ha a barátodnál éjszakázol
gyorsvonat-pótjegy
kommunális adó
és még nem is ástam mélyre, nem soroltam mindent.
(Egyébként már csak azért is vicces az egész, mert amit most csökkentettek tíz százalékkal, korábban emelték tizenhéttel.
A gazdagoknak is járó fogyasztástámogatás helyett nem lenne helyesebb az energiamegtakarítást támogatni és a szociális alapú lakhatási támogatást kiszélesíteni?
Akkor talán luxusvillák medencéinek fűtése helyett lehetne egy normális szociális bérlakásprogram, nem mellesleg az emberek megtanulnának végre takarékoskodni. (Nem cinizmus: több vizet fogyaszt egy magyar átlagháztartás, mint pl. egy osztrák vagy német)
Mivel már válaszoltam egy igen hasonló kérdésre, és lusta disznó vagyok, ezért csak ide másolom a válaszomat:
A rezsim nekem is csökkent. A számlán részletezik is, hogy ezzel hány forintot takarított meg nekem a kormány.
Azt viszont sehol sem írják, hogy mennyivel fizetek többet a csekkadó, a telekommunikációs adó, a mégiscsak áthárított bankadó, az emelkedő élelmiszer- és benzinárak miatt. Én kiszámoltam, SOKKAL többet fizetek ezeken keresztül, mint amennyit a rezsicsökkentéssel kegyeskednek visszaadni belőle.
Apropó, mikor is fogják csökkenteni a benzin jövedéki adóját? Mert ugye ők hangoztatták még ellenzékben, hogy az kizárólag csak a kormány döntésén múlik. Hát akkor most vajon miért is nem döntenek úgy?
A sok buta ember nem gondol arra hogy amit a rezsicsökkentéssel megspórol azt a tranzakciós adókkal visszaveszik.
Viszont a rezsicsökkenés miatt a szolgáltatóknak nem éri meg a beruházás az országban így 10 év múlva szinte minden elavult lesz. Majd szakadozik a tv, nem lesz meleg víz stb.
Én így látom a helyzetet
18/F
Igen, ez valójában megint csak egy Fidesz-(bocsánat, kormány)propaganda.
Számlákon ráírni, hogy mennyire lehetünk hálásak a Fidesznek... Elég innovatív. jó hogy nem narancs alapon, és Orbán fényképe mellett feltüntetni, mellékletként pedig a NER diktátumot helyezni a borítékba.
Egyébként ami a lakosságnak egy kicsit olcsóbb, az a vállalkozóknak drágább, ezért minden szolgáltatás és termék ára megdrágul. Ezzel sem nagyon dicsekszik a Fidesz. Valahogy semmi szakmai elgondolás nincs az egész mögött, csak a szemfényvesztés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!