Mi a kifogásolt alkotmánymódosítás?
Semmi extra. A rezsicsökkentéssel, meg röghöz kötéssel kapcsolatos dolgok pl.
Ha érdekel a teljes lista, akkor olvasd el ezt:
Igen, tudom, hogy ez egy párthoz tartozó oldal, de megválaszolja a kérdésed és érdekes módon a zsindexen és zsorigón nincs erről szóló cikk.
"A módosítás az alaptörvény részévé teszi az Alkotmánybíróság (Ab) által tavaly decemberben megsemmisített átmeneti rendelkezésék nagy részét, valamint több, korábban alkotmányellenesnek ítélt szabályt is."
Milyen aranyos, hogy bevallják, hogy beleírnak egy rakás ellentmondást az alaptörvénybe. :)
Egyébként itt a hiányolt index-cikk: [link]
Az origosat keressétek ki magatok, de biztos vagyok benne, hogy leírták már pár helyen ők is.
"Az alkotmány szabályozza ezután azt is, hogy az országgyűlési és az európai parlamenti választást megelőző kampányidőszakban politikai reklámot csak a közmédia tehet közé."
Idáig tudtam olvasni, utána lehánytam a monitort.
Nagyon sok minden. Ami aktuálisan az alkotmányt közönséges tucattörvénnyé silányítja, az az, hogy bele akarják venni, hogy változtatása, minősítése kizárólag a parlament feladata és lehetősége. Ezzel gyakorlatilag megszűnik alkotmánynak lenni, felesleges az alkotmánybíróság, és arra hivatkozva semmi nem támadható, ha hibás.
Nem sok minden történik hát, mindössze a diktatúra kikezdhetetlen alapjai épülnek ki, mindössze csak az alkotmány szűnik meg (tartalmában, miközben úgy tűnik, mintha lenne).
Annyi történik, hogy épül az új (ál-)kommunista diktatúra Magyarországon. Annyival rosszabb ez, mint az átkos, hogy ezt mi magunk akarjuk. Egyszerre jut eszembe a '33 körüli Németország, és a '48 utáni Magyarország.
Nem hiszem el, hogy ennyire "egyszerűek" a magyar emberek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!