Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a nemzeti...

Mi a véleményetek a nemzeti radikalizmusról?

Figyelt kérdés

Én nemrég hallottam róla, azt hittem szélsőjobboldali eszme, szokásos Trianonos, sokszor rasszista hőzöngés. Pedig egyáltalán nem. Utána olvastam és rájöttem, hogy a nézeteik 70-80%-ával ( na jó, 2/3-ával ) egyetértek. Minimálisan rasszista, ezt ellenzem, de nem nácik ( "írtsuk ki az XY fajokat" ). Nem Nagy-Magyarországot akaró "le Trianonnal", pfúj nyugat politikát folytatnak, hanem fontosak számukra a külhoni magyarok és támogatják az autonómia törekvéseket. Nem nyugat ellenesek, hanem független Magyarországot akarnak ( itt jön még egy amiben nem értek egyet velük, én támogatom az EU tagságot, nekik a többségük ellenzi ). Nem multi ellenesek, csupán esélyegyenlőséget akarnak a hazai és a külföldi vállalatok között. Ezek mellett támogatják a sajtószabadságot, a környezetvédelmet, fontos a közbiztonság, elszámoltatnák a korrupt politikusokat...

Ha nem is mindennel, de jó pár dologgal egyetértek. Nektek mi a véleményetek a nemzeti radikalizmusról?

[link]

2016. nov. 4. 13:26
 1/4 Koplárovics Béci ***** válasza:
71%
Kb ez volt valaha a Jobbik, amíg el nem kezdték a gyűléseket a Kék Osztriga Bárba szervezni. Addig szimpatikusak is voltak.
2016. nov. 4. 13:29
 2/4 anonim ***** válasza:
66%

Tulajdonképpen a MIÉP kezdte a rendszerváltás után a nemzeti radikális politizálást, én azóta vagyok híve. A Jobbik ennek az irányzatnak hellyel - közzel utódja.

Persze egy párt az párt, emberek, politikusok, tagok halmaza és változhat, változik a politikája, 100 % - ban egy párttal sem lehet egyetérteni.

Annak a közkeletű megtévesztésnek meg fel ne ülj, hogy megkeseredett lumpenproletárok, lecsúszott emberek, skinhead - ek, stb. a nemzeti radikálisok, mert ez nem igaz, a legkülönfélébb emberek találhatók közöttük, pl. a MIÉP idejében ismertem gazdag rózsadombi zsidó (!) családot, akik Csurka lelkes hívei voltak.

2016. nov. 4. 13:48
 3/4 anonim ***** válasza:
87%

Nem szimpatikus,ahogy Észak-Korea sem...

És mi jó a nemzeti függetlenségben?

Állandó konfliktusok,háborúk...

Egy egységes Európa kellene,egységes törvényekkel..

Ebben a nagy fene nemzetizmusban a legnagyobb a korrupció..

2016. nov. 4. 14:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Nagyjából az, hogy szimpatikus légvár. Jól hangzik, csak a jelenlegi körülmények (fejlettség, gazdasági rendszerek, működésmódok, stb.) között nem életképes. Az ember biológiai adottságai alapján közösséget még csak képes teremteni (pl. nyelvi, vallási, szerepvállalási, család, stb.), azonban a közösségei alapvetően konfliktuskedvelők. Kellő öntudattal, széles látókörrel, megfelelő higgadtsággal még csak megegyeznek valahogy, a mai légkört azonban a gyűlölet, a másság el nem fogadása, a butaság és egyoldalúság határozza meg. Ilyen közegben a konfliktusok száma és mérete nő. A szuverenitás (akár egyéni, akár nemzeti) és a közösségi lét közötti egyensúly, ami hosszú távon gyümölcsöző, azonban ennek ma nem nagyon adottak a feltételei. Új "eszmék" keletkezése csak növeli a káoszt, megosztottságot, azaz egy ilyen eszme lehet szimpatikus, de kontraproduktiv. És az első tulajdonsága egyben a végzete. Csak ezt az egyszerű gondolkodású többség nem hiszi el.
2016. nov. 4. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!