Mi a véleményetek a nemzeti radikalizmusról?
Én nemrég hallottam róla, azt hittem szélsőjobboldali eszme, szokásos Trianonos, sokszor rasszista hőzöngés. Pedig egyáltalán nem. Utána olvastam és rájöttem, hogy a nézeteik 70-80%-ával ( na jó, 2/3-ával ) egyetértek. Minimálisan rasszista, ezt ellenzem, de nem nácik ( "írtsuk ki az XY fajokat" ). Nem Nagy-Magyarországot akaró "le Trianonnal", pfúj nyugat politikát folytatnak, hanem fontosak számukra a külhoni magyarok és támogatják az autonómia törekvéseket. Nem nyugat ellenesek, hanem független Magyarországot akarnak ( itt jön még egy amiben nem értek egyet velük, én támogatom az EU tagságot, nekik a többségük ellenzi ). Nem multi ellenesek, csupán esélyegyenlőséget akarnak a hazai és a külföldi vállalatok között. Ezek mellett támogatják a sajtószabadságot, a környezetvédelmet, fontos a közbiztonság, elszámoltatnák a korrupt politikusokat...
Ha nem is mindennel, de jó pár dologgal egyetértek. Nektek mi a véleményetek a nemzeti radikalizmusról?
Tulajdonképpen a MIÉP kezdte a rendszerváltás után a nemzeti radikális politizálást, én azóta vagyok híve. A Jobbik ennek az irányzatnak hellyel - közzel utódja.
Persze egy párt az párt, emberek, politikusok, tagok halmaza és változhat, változik a politikája, 100 % - ban egy párttal sem lehet egyetérteni.
Annak a közkeletű megtévesztésnek meg fel ne ülj, hogy megkeseredett lumpenproletárok, lecsúszott emberek, skinhead - ek, stb. a nemzeti radikálisok, mert ez nem igaz, a legkülönfélébb emberek találhatók közöttük, pl. a MIÉP idejében ismertem gazdag rózsadombi zsidó (!) családot, akik Csurka lelkes hívei voltak.
Nem szimpatikus,ahogy Észak-Korea sem...
És mi jó a nemzeti függetlenségben?
Állandó konfliktusok,háborúk...
Egy egységes Európa kellene,egységes törvényekkel..
Ebben a nagy fene nemzetizmusban a legnagyobb a korrupció..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!