Értelmes jobbikosokhoz lenne kérdésem (de mindenki elmondhatja a véleményét). Mit gondoltok ti ezekről a dolgokról?
"A multikat a mostaninál jobban meg kell adóztatni."
A Jobbik lakossági fórumokon azt hangoztatják, hogy Szlovákiában ötöde támogatást kapnak a multik. Ha ez igaz, akkor nekem is az a véleményem, hogy jobban meg kellene őket adóztatni, legalábbis nem értem, hogy az az ország, ami a 20 legszegényebb EU-s régióból kapásból négyet magáénak tud, miért kellene magasan mindenkinél nagyobb mértékben támogassa a multikat. Annyira azért nem állunk jól és annyi munkahelyet nem teremtenek (nem azért jönnek). És talán a szlovákoktól lelépnek a multik? Vagy a lengyelektől? Nem, ugye? Akkor miért ne támogathatnánk mi is csak annyira őket, mint a szlovákok?
Az IMF-ről: ha más országok megtehetik, hogy átütemezzék, illetve elengedtessenek az adósságból, akkor mi miért nem?
Amúgy az írásjelek után igazán hagyhatnál egy szóközt.
Én is mszp-s vagyok de szerintem is igazad van.
Azt hiszi a Morvai hogy mi szartuk a spanyol viaszt és majd mi diktálunk itt feltételeket mindenkinek csak hogy ez nem így van.
A kérdezőnek igaza van. Legyen adómentes a tesco, vigyék ki a hasznot külföldre, elvégre fogyasztói társadalom vagyunk. Pár év és a kérdező is a tesco előtt fog kéregetni kocsipénzt.Ha normálisan meg lennének adóztatva, akkor is vinnék ki a pénzt, de legalább csurranna valami az államnak is.De minek csurranjon? Hogy a kifizetőhelyeken(pl: bkv) szétosszák?
Ne higgyétek,hogy a Fidesznek nem lesznek ilyen kifizetőhelyei!
Hajrá Jobbik!
A kérdezőnek teljesen igaza van.
Néhány szó a Jobbikos hozzászólásokhoz:
Az apróbb vásárlásokat végezzük a kisboltokban: erről nehezen tudja bárki is meggyőzni az embereket,ha a kisboltok a Tesco-ból szerzik be az árút,és a saját boltjukban drágábban eladják.Három bolt is van a közelemben,de mindegyik ezt csinálja.
Multik megadóztatása: erről csak akkor lehet beszélni,ha lejárt a velük kötött szerződés,és azt újra megakarjuk hosszabbítani,addig nem. Ha ugyanis érvényes szerződéseket egyoldalúan megváltoztat az állam,akkor a többi befektető is kivonul vagy be sem jön az országba,mert az állam nem megbízható pertner.Ez pedig tönkre vágná a gazdaságot.
És kedves kérdező még is mi van akkor, ha a egy napi egymillárd trillárdos bevételű világcég egy kis országban 5%-al több adót fizet?? Kivonul az országból? Na ne.....
És ami lényeges, hogy a KDMP (vagyis akkor a fidesz is) ugyan azt mondja mint Jobbik: kis-és középvállalkozások adóterheinek csökkentése, multik adóztatása. De ez végül is tök logikus nem? A különbség "csupán" az, hogy a Jobbik tenne is valamit ha lenne hozzá hatalma...
A Kedves Államnak minél több csurran annál többet tudnak lenyúlni.Vagy rosszul tudom?Érdekes hogy 20 évvel ezelőtt mindenre volt pénz ,most meg semmire sem futja.
Persze akkor nem is volt ennyi korrupt sz@rházi a (fehér házban)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!