Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Értelmes jobbikosokhoz lenne...

Értelmes jobbikosokhoz lenne kérdésem (de mindenki elmondhatja a véleményét). Mit gondoltok ti ezekről a dolgokról?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok ti ezekről a dolgokról:Morvai Krisztina kijilenti hogy tárgyalni kell az IMF el az államadósság átütemezéséről és/vagy egy részének elengedéséről,és ha ez nem sikerül akkor NEM fizetünk!Na aki ilyet mond azt eleve el kéne tiltani a politikától.Mi lenne akkor a külföldi bizalommal?Ki venne akkor magyar állampapírokat?Az állam hatalmas lehetőségektől esne el ami életszínvonal romlást okozna.Továbbá:A multikat a mostaninál jobban meg kell adóztatni.Namost.Az export 80% át a multik adják.Szerintem ebből mindenki leszűrheti hogy mi lenne ha a multik azt mondanák hogy oké akkor mi mentünk.Márpedig szó nélkül megtennék ugyanis Magyarország egy kis piac igy is messze elmarad a bevételük a nyugat európaihoz képest,szóval szerintem nem sokat gondolkoznának.Ezt el kell fogadni ugyanis ez egy tény.Mi lehetne a megoldás?Talán az hogy a magyar vállalkozók adóterheit szépen lassan 4 év alatt csökkenteni kell és a kkv-k versenyképességét uniós pénzekből növelni.És valahogy tudatosítani az emberekben hogy a napi bevásárlást azt kisboltokban tegyék meg csak nagybevásárlásra menjenek tescoba.És a gazdasági növekedéshez mérten szépen lassan emelni a minimálbért(kis léptékben hogy a vállalkozók ne menjenek csödbe) és igy eleve a multik és kénytelenek lesznek az árufeltöltőnek is egyre többet adni.Ezzel pedig beindulna a belső fogyasztás innentől kezdve pedig csak ügyelni kell a megfelelő gazdaságpolitikára.Ez a Fidesz 98 as programja ami be is jött csak azt b.szták el hogy a minimálbért nagy léptékben emelték amitől sokan csődbe mentek.Cigánybűnözés felszámolása:egy dolgot az emberiség már megtanulhatott és az az hogy radikális lépésre radikális válasz fog jönni.Akkor pedig a mostani idők békés egymás mellett élésnek fognak tűnni.Drákói törvényekkel(ez a korrupcióra is vonatkozik),és megerősített rendőrséggel és polgárvédelemmel lépni fel a bűnözés ellen,ami a világon mindenhol hatásos,persze felszámolni ezzel sem tudják mert az lehetetlen(igen még a kommunizmusban is voltak bűnözésből élő cigányok)de nagymértékben csökkenteni lehetne vele.Az az igazság hogy az én véleményem szerint NAGYRÉSZT olyan emberek szavaznak a jobbikra akiknek a szívük NAGYRÉSZT a helyén van,de nem látja át a világgazdaság működésének szabályait.Aki fellép a világgazdaság szabályai ellen arra nyomor vár A lá Kuba,Észak Korea,aki viszont elfogadja azokat és annak a számos problémáját annál jelentős gazdasági növekedésre és ezáltal életszínvonal emelkedésre lehet számítani,és azt hiszem hogy ez is TÉNY.
2010. márc. 12. 00:16
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
És azt elfelejtettem hogy a gyerektartás utáni pénzt adókedvezmény formájában kell adni nem segélyként igy megszűnne a cigányoknál a gyerekgyártás,és munkára ösztönözné őket(legalábbis egy részüket).Kitől is halottam ezt?Valami Kolompár Orbán Viktornak hívják egyesek.
2010. márc. 12. 00:23
 2/25 anonim ***** válasza:
32%
én magam mszp-s vagyok, tudom hogy a jobbikosok véleményét kérdezted, csak gondoltam közlöm hogy szimpatikus a gondolkodásod.
2010. márc. 12. 00:32
 3/25 A kérdező kommentje:
Kössz,én meg fideszes,biztos már szövetkezünk a többi kommentelő ellen.
2010. márc. 12. 00:52
 4/25 A kérdező kommentje:
Amúgy mért nem szavazol másik baloldali pártra?Úgy tudom vannak más baloldali pártok.
2010. márc. 12. 00:56
 5/25 anonim ***** válasza:
60%

"A multikat a mostaninál jobban meg kell adóztatni."

A Jobbik lakossági fórumokon azt hangoztatják, hogy Szlovákiában ötöde támogatást kapnak a multik. Ha ez igaz, akkor nekem is az a véleményem, hogy jobban meg kellene őket adóztatni, legalábbis nem értem, hogy az az ország, ami a 20 legszegényebb EU-s régióból kapásból négyet magáénak tud, miért kellene magasan mindenkinél nagyobb mértékben támogassa a multikat. Annyira azért nem állunk jól és annyi munkahelyet nem teremtenek (nem azért jönnek). És talán a szlovákoktól lelépnek a multik? Vagy a lengyelektől? Nem, ugye? Akkor miért ne támogathatnánk mi is csak annyira őket, mint a szlovákok?

Az IMF-ről: ha más országok megtehetik, hogy átütemezzék, illetve elengedtessenek az adósságból, akkor mi miért nem?

Amúgy az írásjelek után igazán hagyhatnál egy szóközt.

2010. márc. 12. 01:10
 6/25 anonim ***** válasza:
34%

Én is mszp-s vagyok de szerintem is igazad van.

Azt hiszi a Morvai hogy mi szartuk a spanyol viaszt és majd mi diktálunk itt feltételeket mindenkinek csak hogy ez nem így van.

2010. márc. 12. 06:16
 7/25 anonim ***** válasza:
60%

A kérdezőnek igaza van. Legyen adómentes a tesco, vigyék ki a hasznot külföldre, elvégre fogyasztói társadalom vagyunk. Pár év és a kérdező is a tesco előtt fog kéregetni kocsipénzt.Ha normálisan meg lennének adóztatva, akkor is vinnék ki a pénzt, de legalább csurranna valami az államnak is.De minek csurranjon? Hogy a kifizetőhelyeken(pl: bkv) szétosszák?

Ne higgyétek,hogy a Fidesznek nem lesznek ilyen kifizetőhelyei!

Hajrá Jobbik!

2010. márc. 12. 06:36
 8/25 anonim ***** válasza:
31%

A kérdezőnek teljesen igaza van.

Néhány szó a Jobbikos hozzászólásokhoz:

Az apróbb vásárlásokat végezzük a kisboltokban: erről nehezen tudja bárki is meggyőzni az embereket,ha a kisboltok a Tesco-ból szerzik be az árút,és a saját boltjukban drágábban eladják.Három bolt is van a közelemben,de mindegyik ezt csinálja.

Multik megadóztatása: erről csak akkor lehet beszélni,ha lejárt a velük kötött szerződés,és azt újra megakarjuk hosszabbítani,addig nem. Ha ugyanis érvényes szerződéseket egyoldalúan megváltoztat az állam,akkor a többi befektető is kivonul vagy be sem jön az országba,mert az állam nem megbízható pertner.Ez pedig tönkre vágná a gazdaságot.

2010. márc. 12. 06:55
 9/25 anonim ***** válasza:
64%

És kedves kérdező még is mi van akkor, ha a egy napi egymillárd trillárdos bevételű világcég egy kis országban 5%-al több adót fizet?? Kivonul az országból? Na ne.....

És ami lényeges, hogy a KDMP (vagyis akkor a fidesz is) ugyan azt mondja mint Jobbik: kis-és középvállalkozások adóterheinek csökkentése, multik adóztatása. De ez végül is tök logikus nem? A különbség "csupán" az, hogy a Jobbik tenne is valamit ha lenne hozzá hatalma...

2010. márc. 12. 07:07
 10/25 anonim ***** válasza:
77%

A Kedves Államnak minél több csurran annál többet tudnak lenyúlni.Vagy rosszul tudom?Érdekes hogy 20 évvel ezelőtt mindenre volt pénz ,most meg semmire sem futja.

Persze akkor nem is volt ennyi korrupt sz@rházi a (fehér házban)!

2010. márc. 12. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!