Szerintetek Kossuth mit szólna a mai liberálisokhoz?
2# Az ilyeneket nem értem, akinek fingja sincs a történelemről, Kossuthról, meg a klasszikus liberalizmusról az minek irkál ide?? Olvasgasd:
Néhány sor kiemelve, hátha bonyolult az olvasás:
"Gazdasági téren Széchenyi az angolszász szabad piaci elveket vallotta, Kossuth inkább a protekcionista, védővámos gazdaságpolitikát részesítette előnyben."
"Kossuth a kor szellemének megfelelően harcos nacionalista"
"Kossuth 1885-ben Széchenyit liberális arisztokratának, míg magát demokratának minősítette"
De te biztos jobban tudod mint Kossuth hogy liberális volt-e.
4# Jól van okoska, én is kiemelek neked néhány sort hátha értő olvasási nehézségekkel küszködsz ;)
"Az alakuló ülésen Kossuth Lajos vázolta a párt (Ellenzéki Párt, ami klasszikus liberális ideológiájú volt) számára a jórészt általa kidolgozott hivatalos programot, s az ülés végén Petőfi Sándor elszavalta A nép nevében című versét."
Kossuth a liberális ellenzék vezére volt, ő írta meg a liberális Ellenzéki Párt teljes programját.
"A program Deák Ferenc által végső formába öntött változatát, a párt júniusi konferenciáján fogadták el, Ellenzéki Nyilatkozat néven."
"Míg Deák és Eötvös elfogadta a kiegyezést, sőt, annak legfőbb kivitelezői és magyar részről vezetői voltak, az emigráns Kossuth és hazai hívei ezzel szembehelyezkedtek, és az 1849-ben kihirdetett teljes függetlenség, illetve egyéb követelések maradéktalan teljesítése mellett tettek hitet, a dualizmust pedig elvetették."
Nekem nem úgy tűnik mintha egyetértett volna Kossuth a liberális Deák és Eötvös véleményével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!