Volt már abból hátrányod, hogy nem volt Facebook profilod?
Én nem is gondoltam arra, hogy a munkáltatóknál elvárás, hogy facebookon a magánéletedet tedd közzé, amiből ők vígan mazsolázgathatnak, szemezgetve, hogy számukra mik a rossz dolgok, ami egyébként nem az egy normális értékrendű világban.
Barátom, aki közgazdasági érettségivel elég magas pozíciókba tudott elhelyezkedni a tudásával, pl call centesers Supervisor is volt. Most hitelelbírálóként szeretett volna elhelyezkedni, ami szintén volt. Most mégsem sikerült felvételt nyernie. Csodálkozással kérdezte mi lehet az oka, hiszen van ez irányú munkatapasztalata. Neki elmondták, amit nem szoktak, miszerint nem tartják "csapatjátékosnak". Azt mondták neki, hogy még facebook profilja sincsen :(
Mondjuk nekem pont azért nincsen facebook profilom, mert egy átlagemberhez képest túl elvont gondolkozásom van. Kedvelem a mély tudományos, filozófiai kérdéseket, melyekből egy cég szintén azt szűrné le, hogy magányos ember vagyok és túl intellektuális, ahhoz hogy átlássam a rendszert. Találkoztál már te is ilyennel ? Neked van ilyen "kirakat" facebook profilod, amit azért hoztál létre, hogy ne nézzenek ki ?
Rajta vagyok, de nem élek benne.. Nincs fent fotóm egy se, se iskolák, se munkahely, se semmi, amiből mazsolázni tudnának. Az ismerőseim is úgy vannak beállítva, hogy csak a közös ismerősök láthatják egymást. :) Tehát a kollégáim látják egymást az oldalamon, ha mindketten ismerőseim. És ez szerintem jó.
Van egy fiatal fiú, a kollégák között, ő nincs rajta. Ő picit zárkózott, félénk, és nem is érdekli az egész. Ettől ő ugyanolyan szuper jó kollégám mint a többiek, de emiatt néhányan olyan furcsán néznek rá. (Mármint hogy nincs fent a FB.-on). Zárkózottságot, introvertáltságot tükröz.
Nem, de az én szakmámban körberöhögném a munkáltatómat, ha a Facebook profilommal foglalkozna.
Egyébként mit csinálok én is ott? Cuki cosplayes lányokat, cicákat és politikai cikkeket lájkolgatok néhanapján. Ehhez meg szerintem a munkáltatónak kruvára nincs semmi köze. Ezért sem ismerősöm egy kollégám sem.
"az én szakmámban körberöhögném a munkáltatómat, ha a Facebook profilommal foglalkozna"
Az ilyen munkáltatót a világ összes szakmája körberöhögi. Szerintem az ilyen ne is csodálkozzon, hogy nem talál embert a munkára.
Mit tud kezdeni a munkáltató az olyan profillal, ami nem ismerősöknek nem mutat semmit?
Szerintem semmit. Vagy azt már fel se veszi?
"Mit tud kezdeni a munkáltató az olyan profillal, ami nem ismerősöknek nem mutat semmit?"
Ha látja, hogy rajta vagy, akkor feltételezi, hogy zárt körben élsz nemi(FACE) életet! :D
Igen, ha nincsen facebook profilod vagy ha túl zárkózottnak lát, nem osztassz meg semmit, azaz semmi sem látható, mert minden magánügy ezekből, mind levonja a következtetést !
Most ez poénnak hangzik számotokra, de lehet ezért nem találsz munkát, ha szükséged lenne rá. Egy komoly dolog. [link] Nem számít, ha privátban vannak a dolgaid, ha pedig valami nem tetszik nekik vagy nem adod meg a jelszavad, vagy nincs fecebookod, levonják belőle a tanúlságot [link]
Egyre több és több munkáltató ellenőrzi a facebook profilokat és az ismerőseit, kinnt van-e valamilyen képe vagy miket likeol, mit olvas, mihez szól hozzá.
Nevetséges, hogy már a magánéletét is lesik az embernek és ellenőriznek minket.
Tiszta Orwellia.
Pont, hogy nem nevetséges, hanem vérfagyasztó. Eredetileg az önfelett szórakozásra és a szabadság kiszélesítésére találták ki, de ugye az ember visszaél mindennel. A munkáltató, meg pláne :-P
Így aztán, mivel mindenki hozzáférhet rosszra is használják. Pl beskatulyáznak. Én pl eredeti nevemmel fel sem mernék vállalni Jean-Michel Jarre vagy más elméelmélyült, mély filozófikus, modern természettudományok tükrében a végsp kérdéseket feszegető oldalt, mert levonnák azt a következtetést, hogy nem vagyok csapatjátékos és túl intellektuális lévén átlátom a rendszert és a munkáltatót, ők pedig önnálló gondolkodásra képtelen rabszolgákat keresnek :/
És akkor még a politikai véleményemet nem is írtam be, ami mellesleg nem szélsőséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!