Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy tudhatnám meg, hogy...

Hogy tudhatnám meg, hogy zsidó vagyok-e?

Figyelt kérdés

Nézegettem már a zsidó eredetű vezetékneveket,esszerint ha anyám Fehér,apám Simon akkor én 100%-ig zsidó vagyok?De hogy,ha ők is csak 50%-ban kaptak zsidó eredetű vezetéknevet a nagyszüleimtől.Mellesleg katolikus volt mind.Nem értem ,mikortól számítok zsidónak?

Légyszi segítsetek,mert komolyan kérdezem.

2010. febr. 16. 11:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem akkor számítasz zsidónak, ha abban a hitben nevelkedtél, betartod a vallási előírásokat, átestél a beavatási szertartásokon, ismered a kultúra és hitrendszerét.

Szerintem ez nem névkérdés, meg származási kérdés, hanem valósan gyakorolt hit és kultúra kérdése.

Ez szerintem vonatkozik minden vallásra.

2010. febr. 16. 11:29
 2/11 anonim ***** válasza:
Igaza v an az elsőnek.A név nem számít.A legtöbb zsidónak német a vezetékneve,ahogy a sváboknak is.Ők pedig mind keresztények.
2010. febr. 16. 11:41
 3/11 anonim ***** válasza:
71%

genetikai értelemben akkor, ha annak az alrassznak, mittoménminek felel meg a genetikai állományod

vallási-kulturális értelemben, ha betartod a vallási előírásokat, ill. annak érzed magad

2010. febr. 16. 11:54
 4/11 anonim ***** válasza:
69%

Ha fiú vagy, először is told le a gatyád, és nézd meg, minden hiánytalanul meg van-e.

Másodszor, próbálj meg visszaemlékezni ettél e valaha disznóhúst.

Harmadszor, próbálj meg visszaemlékezni, hogy karácsonykor karácsonyfátok, vagy menórátok volt-e.

2010. febr. 16. 12:01
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.:)

De én elsősorban valami zsidóságtesztre,vagy múlt századi elérhető anyakönyvi bázisra gondoltam,amiből kideríthetném.

Mert azt hallom,hogy a zsidók köztünk élnek keverednek a magyarokkal nem tartják be a vallást,mégis csak zsidók,és genetikailag örökítik tulajdonságaikat.

Kíváncsi lennék rá,hogy a diabéteszre való hajlamon kívűl örököltem-e esetleg zsidóságot is.

Komolyan kíváncsi vagyok.

2010. febr. 16. 13:23
 6/11 A kérdező kommentje:

A zsidók a közéletben című lapon szerepel Pl:Jakupcsek Gabriella.Ő kiskorában zsinagógába járt, nem ünnepelte a karácsonyt,és nem evett disznóhúst?Csak akkor keresztelkedett ki amikor a médiába bekerült?Vagy ha nem akkor kije volt körülmetélt zsidó vallású?

Hogy lehet a zsidóságot rámondani valakire?

2010. febr. 16. 13:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy kikeresztelkedtek még bőven lehetnek ízig-vérig zsidók a nagyszüleid is, és így te is.

A zsidóság FAJI alapú (Nem vallási, ahogy a sok tudatlan gondolja) ... azon belül sem mindegy, hogy askenázi vagy szefárd (mert még önmagukon belül is rasszisták a drágák)

Lehetsz te bármilyen odakeresztelkedett goj, te akkor is csak másodrangú leszel.

Akkor vagy zsidó, ha anyai ágon van egy zsidó felmenőd, ugyanis csak azt veszik figyelembe.

Azt, hogy zsidó vagy-e úgy tudod megtudni, hogy rákérdezel az izraeli nagykövetségen keresztül, ugyanis a zsidó az egyetlen olyan rasz amely az egész földre kiterjedő adatbázissal rendelkezik arról, hogy kik a "népe", azaz kik a zsidók. Ha az vagy, akkor jogod van letelepedési kérelmet kérned és állampolgárságot izraelbe, amit azonnal meg is kapsz, valamint egy kis exrta manyit is mint "hazatérő"

2010. febr. 16. 15:43
 8/11 A kérdező kommentje:
Utolsó köszi,most már jobban értem.
2010. febr. 16. 15:59
 9/11 anonim ***** válasza:
82%
Megerősíteném az előzőt, tényleg az anyai leszármazás számít. A zsidóság vérségi alapon öröklődik.
2010. febr. 16. 18:27
 10/11 anonim ***** válasza:
33%
Egy már biztos h'lye vagy.
2010. febr. 16. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!