Hogy tudhatnám meg, hogy zsidó vagyok-e?
Nézegettem már a zsidó eredetű vezetékneveket,esszerint ha anyám Fehér,apám Simon akkor én 100%-ig zsidó vagyok?De hogy,ha ők is csak 50%-ban kaptak zsidó eredetű vezetéknevet a nagyszüleimtől.Mellesleg katolikus volt mind.Nem értem ,mikortól számítok zsidónak?
Légyszi segítsetek,mert komolyan kérdezem.
Szerintem akkor számítasz zsidónak, ha abban a hitben nevelkedtél, betartod a vallási előírásokat, átestél a beavatási szertartásokon, ismered a kultúra és hitrendszerét.
Szerintem ez nem névkérdés, meg származási kérdés, hanem valósan gyakorolt hit és kultúra kérdése.
Ez szerintem vonatkozik minden vallásra.
genetikai értelemben akkor, ha annak az alrassznak, mittoménminek felel meg a genetikai állományod
vallási-kulturális értelemben, ha betartod a vallási előírásokat, ill. annak érzed magad
Ha fiú vagy, először is told le a gatyád, és nézd meg, minden hiánytalanul meg van-e.
Másodszor, próbálj meg visszaemlékezni ettél e valaha disznóhúst.
Harmadszor, próbálj meg visszaemlékezni, hogy karácsonykor karácsonyfátok, vagy menórátok volt-e.
Köszi a válaszokat.:)
De én elsősorban valami zsidóságtesztre,vagy múlt századi elérhető anyakönyvi bázisra gondoltam,amiből kideríthetném.
Mert azt hallom,hogy a zsidók köztünk élnek keverednek a magyarokkal nem tartják be a vallást,mégis csak zsidók,és genetikailag örökítik tulajdonságaikat.
Kíváncsi lennék rá,hogy a diabéteszre való hajlamon kívűl örököltem-e esetleg zsidóságot is.
Komolyan kíváncsi vagyok.
A zsidók a közéletben című lapon szerepel Pl:Jakupcsek Gabriella.Ő kiskorában zsinagógába járt, nem ünnepelte a karácsonyt,és nem evett disznóhúst?Csak akkor keresztelkedett ki amikor a médiába bekerült?Vagy ha nem akkor kije volt körülmetélt zsidó vallású?
Hogy lehet a zsidóságot rámondani valakire?
Attól, hogy kikeresztelkedtek még bőven lehetnek ízig-vérig zsidók a nagyszüleid is, és így te is.
A zsidóság FAJI alapú (Nem vallási, ahogy a sok tudatlan gondolja) ... azon belül sem mindegy, hogy askenázi vagy szefárd (mert még önmagukon belül is rasszisták a drágák)
Lehetsz te bármilyen odakeresztelkedett goj, te akkor is csak másodrangú leszel.
Akkor vagy zsidó, ha anyai ágon van egy zsidó felmenőd, ugyanis csak azt veszik figyelembe.
Azt, hogy zsidó vagy-e úgy tudod megtudni, hogy rákérdezel az izraeli nagykövetségen keresztül, ugyanis a zsidó az egyetlen olyan rasz amely az egész földre kiterjedő adatbázissal rendelkezik arról, hogy kik a "népe", azaz kik a zsidók. Ha az vagy, akkor jogod van letelepedési kérelmet kérned és állampolgárságot izraelbe, amit azonnal meg is kapsz, valamint egy kis exrta manyit is mint "hazatérő"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!