Miért mondják a Jobbikosokra hogy nácik?
Mert nem szépeket beszélnek a ballibek kedvenceiről.
De ma már lassan az is "nácinak" számít ha valaki magyar zászlót tart.
Nem attol naci valaki mert Hitleres kepekkel meg horogkeresztekkel szaladgal.
Egyebkent senki nem mondja a Jobbikra hogy naci part lenne, de egyes tagjaira es szimpatizansaira siman ra lehet mondani.
Szerintem ez a kérdező ugyanaz, akik Bob néven szokott kérdéseket feltenni.
Legalábbis az alsó tagozatos fogalmazási stílusából én erre következtetek.
Wikipédiáról:
Az ideológia fontos elemei
Jobboldali (nacionalizmus) és baloldali (szocializmus) ideológiák összedolgozásával egy új világnézet létrehozása.
Pipa.
A szakszervezeti rendszer megújítása, a munkások védelme.
Nem vagyok biztos benne.
Németország helyreállítása, a létbiztonság megteremtése.
Pipa. (persze nem Németország, hanem Magyarország)
Szociális demagógia (baloldali típusú jelszavak hangoztatása párhuzamosan a szélsőségesen jobboldali tevékenységgel.)
Pipa.
élettér-elmélet („Lebensraumpolitik”, „Lebensraum im Osten”: több lakóterület teremtése a németek számára a kelet felé való terjeszkedés által)
Pipa.
antiliberalizmus, marxizmus-, kommunizmus-, bolsevizmusellenesség
Pipa.
a zsidóság elleni fajgyűlölet a német/germán/árja felsőbbrendűségből (Übermensch, Untermensch) kiindulva.
Pipa. (Persze nem árja fajelmélet, hanem nagymagyar fajelméletek.)
A vezetőben való feltétlen hit (Führerprinzip)
Ez hiányzik a Jobbikból azt hiszem.
A demokrácia korlátozása, ennek következményeként a nem együttműködő politikai pártok, szakszervezetek, és sajtótermékek megszüntetése
Pipa.
szociáldarwinizmus (az emberi társadalomban is a legalkalmasabb csoportok (fajták, változatok) tudnak fennmaradni, életben maradni, szelektálódni)
Pipa.
rasszizmus: az emberi rasszok közötti különbségek hangsúlyozása
Pipa.
eugenika (a szociáldarwinizmusban megfogalmazott fajfejlődés „elősegítése”, az akadályozó tényezők „kiiktatása”)
Pipa.
homoszexuális beállítottságú emberek iránti erőteljes ellenszenv; a homoszexualitás korlátozása, tiltása, és büntetése (homofóbia)
Pipa.
a vallásszabadság korlátozása
Fogalmam sincs.
Szóval elég nagy az egyezés szerintem az átlag jobbikos és a nácik között.
És amúgy az sem igaz, hogy ne lennének oda Hitlerért. Olvasgass kurucnifós kommenteket, elég sokan tartják Hitlert valami követendő példának.
Elmondom hogy a nácik kifejezés németekre vonatkozik. Továbbá a nemzeti szocializmus az nem más mint a kommunizmus németországban. A nácizmus egy az egyben ugyan az a rendszer mint a szovjetunió. Nem véletlenül pénzelték mind a kettőt. Tehát a felépítés ideólógia a munkásosztály meg a párt a vezetők hihetetlen dicsőítése minden ugyan az mint a kommunizmusban na meg orwell remekművében. Szerintem aki szereti a hazáját nem akar szolga lenni pláne nem beolvadni. Pedig a náciknál ez történt volna mint a kommunizmusban. https://www.youtube.com/watch?v=KQReYSa8HOQ
Azt mondom aki hazaszerető az utálja a kommunistákat a nácikat meg minden elnyomó rendszert. Ezért is elgondolkoztató hogy a jobbik az e vagy sem. Minden ami nem függetlenségünket segíti az káros. A hitelek a külföldi munka minden amitől nem leszünk önállóak. Ezért utálok minden elnyomó rendszert. Szerintem nem normális aki szeretne szolga lenni pláne ilyen kegyetlen militarista rendszerben.
Több fogalom keveredik.
Először is, ha valamire/valakire ráakasztunk egy ennyire összetett jelzőt, akkor nem kell minden formai elemnek (horogkereszt, egyenruha, Hitler, stb.) teljesülnie. Viszont a jelzőnek vannak fontos jellemzői, amelyek nélkül már más a jelentése. Ezeknek kell meglenniük. Ha a legfontosabbak megvannak, a kijelentés helytálló lehet.
Másik fontos dolog, hogy a közbeszédben rövidítünk, azaz nem írjuk mindig pontosan le, hogy mi mindent is értünk a dolog alatt. Ilyen a "náci" jelző. Aki ezt használja valamire (és felelősen teszi), az a legfontosabb tulajdonságok meglétére utal. Itt jellemzően a rasszizmusra. Az i lehet erősen bujtatott. Populizmusnak is nevezheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!