Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az amerikaiak helyében kiadtát...

Proletár kommunista kérdése:

Az amerikaiak helyében kiadtátok-e volna Horthy-t és amennyiben igen akkor kinek?

Figyelt kérdés

Köztudott hogy öt ország is szerette volna"keblére ölelni"őfőméltóságát(mi magyarok...aztán a jugoszlávok...a románok...a csehszlovákok...a Szovjetunió)de a"jenkik"kizárólag Szálasit adták ki a magyar népbíróságnak míg őfőméltósága csak mint egyszerű tanú jelent meg Nürnbergben...

Tehát a kérdésem az a Tisztelt fórumozók felé hogy ti(önök)kiadtátok-e volna Őfőméltóságát és ha igen akkor kinek?

Jómagam tulajdonképpen a fenti kérdésre már válaszoltam...

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__588..

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__588..

-de megteszem konkrétan is.

Én kiadtam volna őfőméltóságát az amerikaiak helyében mégpedig a magyar népköztársaság népbíróságának ahol a szabályszerű tárgyalás után kötél általi halálra ítéltem volna.

Egyébként a"jugók"is követelték maguknak(tudjuk miért...)és ha megkapták volna ők biztosan nemcsak simán felakasztották volna...a"jugók"eléggé vérszomjas népség.

Szóval ez-a fentiek lenne a kérdésem.

Az egyébként mindenképpen üdvözítő olvasgatva az őfőméltóságáról szóló kérdéseket(Horthy Miklós IS slágertéma)hogy a többség nagyon helyesen ma is elitéli.

És ez örömteli!

2014. júl. 16. 08:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Nem csak Szálasit, hanem többezer embert adtak ki, a nemzetközi joggal ellentétesen. Tudom, hogy a kommunista patkányjellemeknél a jog semmit sem jelent, csak gyilkolni és rabolni szeretnének, de én tiszteltem volna a nemzetközi jogot, és nem adtam volna ki.
2014. júl. 16. 09:28
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem adtam volna ki, mer Magyarország szovjet megszállás alá került, így a korrekt tárgyalásra nem lett volna lehetőség. Ott kellett volna elítélni háborús bűnösként.
2014. júl. 16. 10:44
 3/11 anonim ***** válasza:
90%
Horthy-t nem lehet egyértelműen megitélni h jó vagy rossz volt. Egyik oldalról hallom miatta hall meg több ezer zsidó és a zsidó törvények azt mondom fel kellet volna akasztani, de mikor a másik oldal mondja h jót akart tenni ennek az országnak illetve a budapesti zsidóságot megmentette akkor meg azt mondom helyes volt h nem végezték ki. Unom ezeket a kérdéseket mert eldönteni nem lehet őket csak a veszekedést lehet vele elérni jobb és baloldal között.
2014. júl. 16. 10:56
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

4:

Ha mindentől függetlenül nézzük, akkor egyértelműen halálbüntetést érdemelt volna a tettei miatt, ha viszont azt nézzük, hogy adott körülmények között, ha Hitlert 100%-osan kiszolgálja és nem csak 50%-osan, akkor sokkal rosszabb lett volna, akkor rossz üzenet lett volna halálra ítélni, mert ha lett volna, lenne egy hasonló helyzet a jövőben, ahol egy kis ország vezető politikusa hasonló helyzetbe kerülne, akkor ez alapján nem számíthatna kegyelemre, ha visszafogja magát a körülményekhez képest, és próbál valamennyire ember maradni, ezért nyilván abban lenne érdekelt, hogy adott helyzetben a "saját Hitlerét" 100%-ban kiszolgálja.

2014. júl. 16. 11:13
 5/11 A kérdező kommentje:

Véleményem szerint nagyon egyszerű őfőméltóságának a megítélése ugyanis azáltal hogy elsősorban az elnyomó osztályoknak kedvezett a politikája(azért"bigyesztettem"a mondatba az elsősorban szócskát mert azért azt nem hiszem hogy az elnyomó osztályok minden egyes tagja a szívéve zárta-de azt ki merem állítani hogy a nagy többség igen!)míg gyakorlatilag az elnyomott osztályoknak nem(azt megintcsak nem hinném hogy az elnyomott osztályokból mindenki szerette)szóval...

Egyszerű példa...-szerintem:

Ha az elnyomó osztályok tagjait 1000 embernek veszem akkor szerintem őfőméltósága kedvezett 995 embernek míg 5 embernek nem.

Ha pedig az elnyomott osztályok tagjait veszem 1000 embernek akkor ebböl az 1000 emberből 1000 embernek nem kedvezett.

Azt hiszem világos az okfejtésem.

Őfőméltósága az elnyomó osztályokat kedvelte az elnyomottakkal szemben.

Tehát aki ma"isteníti"őfőméltóságát annak az őse az elnyomó osztályokhoz tartozik míg aki nem annak pedig...

Ennyi és nem több a"történet"és ezáltal nagyon egyszerű őfőméltósága megítélése.

És hogy melyik megítélés a helyes?

Megintcsak ki hol áll...

[link]

De én úgy gondolom(MINDENTÖL FÜGGETLENÜL!!!)hogy az az ember nem lehet jó ember akinek az"uralkodása"alatt tömeges volt a munkanélküliség...az éhezés...a nyomor(stb.)és mindezek betezőzéseként jött a háború amit ugye mindig(MINDIG!)a nép sinylik meg leginkább!

Természetesen belátom hogy mindezeket nehéz elfogadni egy üvegpalota ablakából kitekintve két udvari bál között éppen öltözködve...

Tiszteletem!

2014. júl. 16. 13:24
 6/11 anonim ***** válasza:

3-as és 5-ös vagyok

Én elítélem nagyon sok tettét Horthy Miklósnak, alapvetően egy negatív történelmi figurának tekintem, viszont amit 6-ban írsz, egy jó nagy ostobaság. Most azzal nem is foglalkoznék, hogy mennyire buta, demagóg, populista, amit írsz, viszont az alapvetésed is rossz, mert az, hogy milyen gazdaságpolitikát és társadalompolitikát folytattak a rendszerében a kormányok, nem ok arra, hogy elítéljék. Az már inkább, hogy zsidó törvényeket hagyott jóvá, meg hogy belevitte az országot a németek mellett a háborúba, de ezekért el is ítélem, amellett, hogy azt is látom, hogy nem mindenben lett volna más lehetősége. A végkövetkeztetésed is hibás, mert a mai emberek többsége abszolút nem foglalkozik azzal, hogy az ősei a Horthy rendszerben milyen helyzetben voltak. Nekem pl. elég vegyes, de nem ez alapján ítélek meg egy történelmi kort, na meg a szegénységért nem Horthy Miklós volt egy személyben felelős, hanem sok-sok tényező szerepet játszott, rengeteg külső tényező is, lásd pl. Trianon, nagyhatalmak hozzáállása, stb.

2014. júl. 16. 13:37
 7/11 Dick Esmen ***** válasza:
Nem adtam volna ki.
2014. júl. 16. 16:04
 8/11 A kérdező kommentje:

6:

Idézlek...:

..."hogy milyen gazdaságpolitikát és társadalompolitikát folytattak a rendszerében a kormányok, nem ok arra, hogy elítéljék."...

Szerintem meg az éppen elég hogy"valaki"milyen gazdaság és társadalompolitikát folytat ahhoz hogy elitéljük vagy sem...

Azért sok mindenben egyet is értünk.

Idézlek(amiben nem értünk egyet)...:

..."a mai emberek többsége abszolút nem foglalkozik azzal, hogy az ősei a Horthy rendszerben milyen helyzetben voltak."...

Nagyívben teszek rá hogy a mai emberek többsége abszolút nem foglalkozik azzal hogy...stb...stb...-amit írtál.

Az hogy most valaki csak a mának él meg stb...stb...az engem miért érdekeljen?

DE.

Én úgy értettem a"mondókámat"(talán nem voltam elég világos...)hogy akinek van véleménye őfőméltóságáról az alapján alkot véleményt hogy az ősei milyen pozicióban voltak"alatta".

Dehát ez nem evidens?!

Jól néznénk ki hogy áradoznék a nácikról miközben"nagyfater"kommunista izgatásért ÉS behívó megtagadásáért ÉS különböző partizán-akciókért ült. És 43-ban a börtön nem olyan volt mint manapság hogy lassan jobb bent mint kint! A csendőrök"unalomüzésből"be-be jártak és bizony..."megkenegették"akiket úgy láttak jónak. Persze aztán mikor bejöttek az oroszok a fán lógtak szépen sorban de...ebböl elég.

Trianonért valóban nem egyszemélyben őfőméltósága a felelős.

Az elnyomó osztályok a felelősek akik mindig-minden körülmények között kirobbantják a különböző háborúkat.

A háború üzlet is! Na nem a népnek...a nép ágyútöltelék. Az elnyomóknak üzlet.

A szegénységért nem Horthy a felelős...akkor ki?

Az az osztály amelynek ő volt a feje.

Benőhetne már a feje egyeseknek hogy minden...minden(és még 3527-szer minden)ami rossz az a gazdagoknak köszönhető!

És változatlanul nem tudok napirendre térni a"metropolos"cikk fölött...

EZÉRT KELLETT A RENDSZERVÁLTÁS???

Emberek!

Kettészakadt az ország szegényekre és gazdagokra és az előbbiek kétszer annyian(ha nem több...)vagyunk!

Ebböl óriási katasztrófa lesz.

Ilyet...

Hogy egy országban több millió szegény ember él és a médiában a"kiscsaj"fülig érő szájjal mosolyog a kamerába karácsonykor hogy mennyi adomány gyült össze a rászorulóknak.

A Plázák körül hemzseg a sok gazdag(bocsánat...feltörekvő fiatal-metropol cikk!)de a külvárosokban a járdaszegélyen ül a gyerek és néz a semmibe üveges szemmel és nem azért mert részeg hanem mert éhes!

És a média szemrebbenésnélkül HAZUDJA hogy ennyi és ennyi ingyen ebédet osztanak szét.

Ennek irgalmatlan csúnya vége lesz.

És bizony...ehhez képest tényleg"tökmindegy"hogy az amerikaiak jól tették-e hogy nem adták ki őfőméltóságát vagy sem...

Egyébként kár hogy nem adták ki de ezt már leírtam.

2014. júl. 16. 16:58
 9/11 anonim ***** válasza:

"Én úgy értettem a"mondókámat"(talán nem voltam elég világos...)hogy akinek van véleménye őfőméltóságáról az alapján alkot véleményt hogy az ősei milyen pozicióban voltak"alatta".

Dehát ez nem evidens?! "

Nem, ez nem evidens. Ismert példának a fiatalabbik Rajk Lászlót tudom mondani, nézz utána mi a véleménye a koncepciós perben elítélt apja politikai tevékenységéről.

De a környezetemben is nagyon sok példát tudok mondani, ahol valaki teljesen más nézeteket vall, mint az ősei, és az unoka elítéli a nagypapa nézeteit.

Egyébként most függetlenül Horthytól meg a múlttól, amit írsz, az nem vezet sehová. A szocializmus bebizonyította, hogy nem lesz akkor jobb, ha elveszik a gazdagok vagyonát az egyenlőségre hivatkozva, mert akkor senki sem fog törekedni arra, hogy sikeres legyen és meggazdagodjon. A Horthy rendszer is rossz volt, mert sokak útját vágta el a felemelkedéstől, túlzottan merev volt a társadalom, így a szegény emberek közül kevesen kaptak lehetőséget a felemelkedésre, de a Kádár rendszer is rossz volt, mert ott meg senkinek nem volt esélye kiemelkedni az átlagból (jó, egyetlen út a sport volt).

Hozzáteszem még, hogy azért is elavult a marxizmus, amit láthatóan vallasz, mert már nincsenek határozottan körvonalazható osztályok a társadalomban.

2014. júl. 16. 17:14
 10/11 A kérdező kommentje:

9:

Jó. Szerintem"körüljártuk"hogy mi evidens és mi nem. Tiszteletben tartom a véleményedet(nálam a más politikai hovatartozású nem ellenség hanem ellenfél)de nem azonosulok vele.

Arról is"százezer"oldal született már itt a gyakorin hogy jó-e a szocializmus vagy sem...-ezen se érdemes vitázni.

Én még olyan fórumot nem láttam ahol az egyik fél"átállt"volna a másikhoz pláne ha nemcsak egyszerű szélkakas hanem kiforrott véleménnyel rendelkező...akárki.

Azt írod hogy a Horthy-rendszer is rossz volt meg a Kádár-rendszer is...-nem irígyellek hogy neked ezekszerint nem volt jó sose!

Vagy tán a rendszerváltás óta a jó?

Tehát rossz a Horthy rossz a Kádár-rendszer és a rendszerváltás óta jó.

Jó.

Neked...

Elavult marxizmus...jó.

Én meg azt vallom hogy az emberiség"politikailag"már mindent kitalált úgyhogy csak az alkalmazás marad.

És ami jó volt régen vagy legalábbis jó lett volna ha jobban csinálják igenis azt kell újra alkalmazni mert ismétlem hogy már újat nem lehet kitalálni.

Idézlek:

..."nincsenek határozottan körvonalazható osztályok a társadalomban."...

Szerintem meg pontosan a rendszerváltás óta lehet határozottan meghatározni hogy ki melyik társadalmi osztályba tartozik!

Ma ha bemennék egy akármilyen általános iskola akárhányadik osztályába 100-ból 100szor megmondom hogy melyik gyerek hová tartozik!

Próbáltad volna ezt megtenni teszem azt 1979-ben...

NEM SIKERÜLT VOLNA.

Ugyanis '79-ben nem voltak gazdagok és szegények.

Emberek voltak akik közül volt akinek jobban volt akinek kevésbé jobban de mindenkinek szaladt a szekér!

Azt hiszem mindent"megbeszéltünk".

2014. júl. 16. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!