Miért baj az, ha a Jobbik azt akarja, hogy megszűnjön a kapitalizmus és Amerikai érdekszféra helyett Orosz érdekszférába tartozzunk? Hát nem jobban éltünk a 80-as években, mint most?
"Szerintem nagy meglepetések érnének ha beszélgetnél egy átlag orosszal..."
Én már beszélgettem és igen, valóban nagy meglepetés érné a jobbikosokat. :)
Mert ebből is látszik, a Jobbik mennyire dilettáns. A kapitalizmust megszüntetni (főleg úgy, ahogy a jobbik akarja) nem lehet.
Az érdekszféra nem a mi választásunk, a mi döntésünk. Ezt bizonyította sok más mellett 1956. Más érdekszférát akartunk, megkaptuk. Egyébként ma ez nem is kérdés, csak vannak, akik azt képzelik, az.
Mit jelent jobban élni? Aki ma éhezik, annak jobb, ha nem. Aki ma vállalkozik, annak rosszabb, ha nem. Ha enni adunk z éhezőnek, semmi nem történik. Előbb utóbb elfogy kenyér. A szocializmus azért szűnt meg, mert elfogyott. Ha hagyunk vállalkozni, aki nem ért hozzá, megbukik, majd elmegy alkalmazottnak. Ha van sikeres vállalkozó, mert hagyják.
Nem árt, ha pontosan látjuk egy probléma lényegét, még inkább az okát, és miután helyesen felmértünk, még helyesebben tervezünk és cselekszünk. Vaktában beleugrani a szakadékba csak azért, mert tovább akarunk menni, elég nagy ostobaság.
"Hát nem jobban éltünk a 80-as években, mint most?"
Hát nem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!