A drága EU most a méztermelőket akarja tönkretenni? Ki akarják irtatni az akácosokat. Mire jó ez?
Győri keksz meg ezek már rég a franciák kezében van, sebaj.
Amúgy valamelyik mocskos kommunista lap lehozta ezt, vagy ez csak egy újabb fidesz szóbeszéd, mert megbüntetnek minket paks miatt.
Igen ezt én is olvastam. A betelepített fajoknak menni kell, még akkor is ha az 300 éve honosították és beépült a mindennapokban.
Kíváncsi vagyok, mikor fogják kitiltani a kukoricát a paradicsomot, burgonyát ...
Helyette viszont engedélyezik a génmódosított növényeket, amikben trópusi fajok génjeit keverik.
Az akác egy invazív faj és kiszorít minden mást. Egy akácerdő 30 év alatt hoz annyi hasznot, mint egy tölgy- vagy bükk- 100-120 alatt.
Persze ebből is politikát kanyarít a szélsőjobb, amin extrán nevetek, miután egész gyerekkoromat apám mellett méhészkedve töltöttem.
Sajnos igaz, hogy az akác és a másik durván invazív növény, a selyemkóró nagyon jó mézelő és durva hasznokat lehet szakítani velük a "sima" hazai növényfajtákkal szemben. Az is tény, hogy a köznép "méz" alatt legtöbbször az akácot érti és minden mást furcsának talál, mert azok: sötétebbek, nem olyan áttetszőek, néha egyenesen krémesek is. Ha beikrásodik a méz 2 hét után, akkor meg végképp világvége van Jóskapistánál, mert az hiszi dobhatja ki. Az akác nem csinál ilyet.
Ettől függetlenül ha jót akarunk korlátozni kell az akácerdőket, bármennyire is fog lobbizni ez ellen a sok fakitermelő. A méhészeket csak viccből "karolták" fel, van nekik millió más növény, amire lehetne hordani a családokat. Azt el kell ismerni, hogy a kunsági homokon más nem él meg, de sajnos már olyan helyeken is telepszik, ahol bőven nem kellene neki.
Szóval kérdező ezt erősen benézted a turulcsíkos szemüveged mögül, az EU szándéka nagyon is jó és hasznos számunkra hosszú távon. Csak a te fajtád úgy nem igazán szeret gondolkodni.
Ja, amúgy a kérdező ezen a cikken háborodhatott fel: [link]
Vagy legalábbis ennek egy kurucra 3 nappal később eljutott fröcsögős verziójától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!